09.10.2014 18:55 Leeftijd: 273 days

Heracliden – ONR

Heracliden oet… de tekst van Pé en Rinus zegt genoeg maar voor ONR was het op een zaterdagmiddag. De Hercliden stonden nog puntloos onderaan en ONR had zich uitstekend herpakt door de 3-1 winst op CSVH. Zaak was dus voor ONR om de weg naar boven door te zetten. Er was ook zeker geen sprake van onderschatting, dus begon ONR fel en gretig aan de wedstrijd. Het waaide er behoorlijk en dat betekende dus dat de wind vrij spel had.

ONR trok direct na het beginsignaal ten aanval. Langdurig balbezit voor ONR was het gevolg en na 5 minuten kwam Hendrik aan de bal en hij werd hard onderuit geschoffeld door een Heraclied. Een gele kaart zou op zijn plaats zijn geweest ( een week eerder werd CSVH speler wel met rood van het veld gestuurd voor een soort gelijke overtreding ) maar de scheids liet het bij een vrije trap. De vrije trap van Hein ging voorlangs het doel en werd uitverdedigd door de Heracliden. De eerste mogelijkheid voor de gastheren kwam in de 12e minuut dmv een corner. Die corner werd goed door Harmen weg gebokst en het schot uit de 2e lijn ging ruim over.

De volgende kans voor ONR volgde als snel toen Frank er door kwam op de linkerkant. De voorzet van Frank werd goed door Hendrik met het hoofd verlengt en de bal kwam uiteindelijk bij Hein terecht die zijn schot jammer genoeg net naast het doel zag gaan. Een prima pas van Harmjan op Frank leverde weer een goeie kans op voor ONR, nadat Leon de bal goed terug legde op Lart en die zag zijn schot helaas ook naast gaan. Even later kreeg Harmen na een hoge voorzet van de Heracliden de bal , door de harde wind, niet helemaal onder controle en uiteindelijk ging de bal door een schot op de lat over.

Door een goeie en mooie actie van Hendrik kwam de bal bij Lart terecht en hij schoot direct op doel. De werd ging via een verdediger naast en dus mocht Lart de corner nemen. De corner van Lart kwam goed voor het doel en het was Jelmer die zo de 0-1 (24.) tegen de touwen kopte!! Na een dik half uur spelen passeerde Leon zijn tegenstander en ging via de zijkant richting de 16. De keeper van de Heracliden kwam snel uit zijn goal en maakt een overtreding buiten de 16 op Leon om zo het gevaar te beperken voor de Heracliden. Hij nam hier zeker een risico mee want ook hier had de scheidsrechter een kaart voor kunnen geven….. Het bleef bij een vrij trap van Lart die door Mitchell net werd gemist.

Vijf minuten voor het rustsignaal kregen de Heracliden uit een aanval van hun door een prima verdedigende actie van Wouter een corner. Met een mooie redding van Harmen ( hij tikte de bal over de lat ) werd de hoekschop onschadelijk gemaakt. Uit de daarop volgende corner werd de bal ruim naast gekopt door een Heraclied. ONR kreeg vlak voor de rust via Hein de kans op 0-2 maar de bal miste de juiste richting en werd door de keeper van de Heracliden gepareerd.

Er moest een tandje bij bij ONR in de 2e helft om zo de blauw witte muur te slechten. ONR hield de druk op de Heracliden en een vrije trap van Lart zorgde wederom voor langdurig balbezit voor ONR. Na een goeie pas van Harmjan op Hendrik, kwam ONR er weer gevaarlijk uit. Hendrik haalde er een corner uit die uiteindelijk geen kans voor ONR opleverde omdat er een straffe wind stond. Mede door de straffe wind werd de passing van de beide ploegen er niet beter op met veel onnodig balverlies tot gevolg. ONR bleef wel de gevaarlijkste ploeg en door een goeie actie van Leon met Karsten kreeg ONR een corner. De bal kwam gevaarlijk voor het doel bij de Heracliden maar zoals reeds gezegd had de harde wind vrij spel en de bal zeilde over de achterlijn.

Doordat het ook nog maar 0-1 bleef roken de Heracliden hun kans en gooiden ze er een portie strijdlust tegenaan om zo de gelijkmaker te forceren. Na 70 minuten werd Karsten naar de kant gehaald. Zijn plek werd ingenomen door Bram. Niet veel later kregen de Heracliden een corner die goed door Harmjan werd uitverdedigd. Uit de snelle tegenstoot van ONR kwam Mitchell ( vrije doortocht ) 1 op 1 te staan met de keeper van de Heracliden. Gelukkig voor de Heracliden schoot Mitchell recht op de keeper en de bal ging over de achterlijn zodat het niet 0-2 werd maar een corner. De corner van Hendrik werd uitverdedigd door de Heracliden en door goed druk te zetten van Jelmer had ONR weer snel balbezit. Daarna werd Leon gewisseld en kwam Janco in het veld. Met een verse aanvaller erbij in de persoon van Janco probeerde ONR de 0-2 te maken en de wedstrijd te beslissen.

Met nog dik 10 minuten te spelen werd ook Frank naar de kant gehaald en kwam Tim voor hem in de plaats. Doordat Janco ongelukkig balverlies leed moest Harmjan dit corrigeren te koste van een gele kaart. De vrije trap van de Heracliden werd eenvoudig door Harmen gepakt. In de tegenstoot kreeg ONR nog een corner. Hendrik gaf de bal prima voor maar Janco werkte de bal helaas naast het doel. Het bleef dus door de vele gemiste kansen van ONR erg spannend.

Het werd in de slotfase nog penibel voor ONR. Tijdens een laatste krachtsinspanning van de Heracliden kregen de gastheren een penalty omdat Wouter zijn tegenstander vast zou hebben gehouden en deze zeer gretig naar de grond ging met veel kabaal. Het was eerder andersom maar het mocht niet baten en de scheidsrechter tuinde erin en legde de bal op de stip. Harmen keerde (!!!!) de penalty en uit de tegenaanval kreeg nu Tim de vrije doorgang naar het doel van de Heracliden. Oog in oog met de keeper schoot Tim de bal voorlangs/naast. Gelukkig floot de scheidsrechter hierna af zodat ONR weer 3 erg belangrijke punten bij kon schrijven aan het totaal.

De weg naar boven is ingeslagen en aanstaande zaterdag speelt ONR1 thuis tegen Loppersum. Aanvang is 14:30. We hopen op veel publiek om ons naar de volgende 3 punten toe aan te moedigen!!!

De opstelling was: Harmen Uffels, Wouter Bloemendal, Jelmer Fierstra, Hein Luinstra, Harmjan Poel, Hendrik Rozema, Karsten Bruinsma (71. Bram Gootjes), Lart Wolthuis, Mitchell “Churandy” Schievels, Leon Schievels ( 76. Janco vd Bergs), Frank Bokdam (79. Tim vd Meulen).