28.08.2014 15:45 Leeftijd: 315 days

HELPMAN – ONR

Afgelopen zaterdag begon ook voor ONR het bekervoetbal. ONR1 zit in een poule met Waskemeer ( zaterdag 4D ), Grijpskerk (zaterdag 3C ) en Helpman ( zaterdag 3C ). Om 14:15 werd er afgetrapt. ONR zat er fel op in het begin van de wedstrijd. Na 5 minuten spelen leed ONR voorin slordig balverlies en kwam Helpman uit een counter op 1-0 door Harmen te passeren in de lange hoek (5.). Een kleine tegenslag dus voor ONR. ONR probeerde alles op alles te zetten om voor de rust nog de zaak om te buigen. Met een prima voorzet van Hendrik op Leon kreeg Leon al snel de kans op de gelijkmaker. De mogelijkheid van Leon ging helaas net over.

Met een goeie pass in de 16e minuut van Karsten op Janco kreeg Janco de volgende kans maar meer dan een corner leverde het ONR niet op. De volgende kans was weer voor Janco maar uit een vrije trap van Hendrik ging zijn inzet net over het doel. Nadat Mitchell 2 kansen had gemist ( individuele actie en prima steekpass van Hein ) viel er in de 33e minuut weer eens een echte kans van Helpman te noteren het schot vanaf de 2e lijn ging ruim over het doel van Harmen.

ONR pakte het initiatief weer. Een vrije trap van Janco over de hele werd prima aangenomen door Hendrik die op zijn beurt een combinatie aanging met Harmjan. Vervolgens werd Leon bereikt en hij ging zijn tegenstander voorbij en de 16 in. Daar werd Leon onderuit gehaald en dus mocht ONR in de persoon van Hein de toegekende penalty nemen. De keeper dook echter naar de goeie hoek en tikte de bal over de achterlijn waardoor ONR een corner mocht nemen. De spitsen van ONR hadden hun vizier niet op scherp staan want ook deze kans ging over het doel van Helpman. In de extra tijd van de 1e helft kreeg ONR nog een vrije trap net buiten de 16 na een overtreding op Leon. De vrije bal van Hendrik ging ook deze keer over het doel en zo gingen we met een 1-0 stand de rust in.

ONR kwam zeer gedreven uit de kleedkamer. Al na 2 minuten ging Janco goed door en vanaf de achterlijn ging hij de 16 in. Hij gaf een prima pass op Leon die uit de draai de gelijkmaker binnen schoot: 1-1 (47.) !! Vier minuten later kreeg ONR een corner na een prima aanval over meerdere schijven. De corner van Bram kwam bij Mitchell terecht die hard de 1-2 ( 51.) binnen kopte!! Helpman kreeg niet veel later een niet te missen kans: voor open doel werd de bal naast geschoten.

Doordat ONR goed de bal in ploeg hield kwam Janco weer in balbezit. Net buiten de 16 werd er een overtreding op hem begaan waardoor ONR een vrije trap kreeg aan de linkerkant net buiten de 16 meter. De vrije trap van Herndrik was prima en Harmjan kopte zo de 1-3 (58.) tegen de touwen!! Zo boog ONR heel knap binnen het kwartier in de 2e helft een 1-0 achterstand om in een 1-3 voorsprong. Door goed ingrijpen van Camiel bij een aanval van Helpman werd erger voorkomen. De corner was een eenvoudige prooi voor Harmen. ONR combineerde nu ook veel meer en ook veel beter dan in de 1e helft. Helpman kon het allemaal niet meer belopen en compenseerde dat door veel en ook onnodig harde overtredingen te maken.

Een mooie 1-2 tussen Harmjan en Mitchell leverde ONR slechts een corner op waar helaas niks uit kwam. En niet veel later kreeg Mitchell weer een prima kans na een combinatie met Janco maar hij schoof de bal net naast het doel van Helpman. Hendrik kreeg ook nog een prima kans op de 1-4 maar hij zag zijn schot gepakt worden door de doelman van Helpman. In de 77e minuut werd Camiel vervangen door Nick. Een onderschepping van Wouter leverde weer balbezit op voor ONR. Wouter gaf de bal diep mee aan Mitchell die de bal goed aan Leon gaf. Leon werd echter ( onterecht ) afgefloten wegens buitenspel. Een minuut later werd Bram gewisseld voor Maxim. Veel kansen kregen beide ploegen niet meer en de wedstrijd werd mede ontsierd door de vele overtredingen van Helpman. Harmen pakte in de slotminuut nog een schot van Helpman klemvast en niet veel later floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.