11.11.2014 22:54 Leeftijd: 240 days

GORECHT – ONR

Deze wedstrijd was voor onze trainer Marco IJzer een weerzien met zijn vorige club waar hij trainer was. Na de verloren wedstrijd van ONR tegen Groen Geel moesten er vandaag punten gepakt worden om zo wat steviger in de middenmoot te komen staan en om de aansluiting met de top vijf kort te houden. Gorecht doet het als debutant in deze klasse het erg goed en had voor aanvang van deze wedstrijd al 18 punten verzameld.

ONR begon erg goed en geconcentreerd aan de wedstrijd. Er werd door ONR direct druk gezet op Gorecht. Een actie van Hendrik, die zijn tegenstand het bos in stuurde, leverde Mitchell een niet te missen kans op en hij tikte beheerst de 0-1 (6.) binnen! De eerste gevaarlijke poging van Gorecht was een schot tegen de buitenkant paal in de 11e minuut. ONR was dus gewaarschuwd en Jelmer schakelde, samen met Hein, Gorecht aanvaller van Stempvoort vakkundig uit. Daarmee werd het belangrijkste gevaar weg genomen bij de ploeg uit Haren.

Als na ongeveer 20 minuten Harmjan het weer op zijn heupen krijgt en naar voren snelt, lijkt de aanval van ONR op niets uit te lopen. Harmjan schiet echter vanaf ruime afstand op doel en keeper Valkema van Gorecht kon de bal nog maar net over de lat tikken. De corner leverde voor ONR verder geen kansen op en werd uitverdedigd door Gorecht. De gastheren bleven echt zeker wel gevaarlijk en met snel druk zetten en even zo snelle uitbraken probeerden ze het spel van ONR te ontregelen. ONR bleef op de been en Harmen pakte enkele scherpe voorzetten en ontnam Gorecht daarmee een paar kansen. Een vrije trap van Gorecht kwam in de 26e minuut gevaarlijk voor het doel van ONR en Harmjan kopte de bal tot corner en uiteindelijk was het Hein die de bal opruimde.

Een vlotte combinatie tussen Bram en Lart, mondde uit in een corner voor ONR. ONR hield de bal echter goed in de ploeg en uiteindelijk was het Leon die zijn poging over het doel zag gaan. Het spel van ONR werd wat slordiger en Gorecht profiteerde ervan en kreeg een goede kans uit een vrije trap. De vrije trap werd echt roekeloos hoog over geschoten waarmee het gevaar voor ONR weer was geweken. Gorecht bouwde beter op dan ONR en Harmen voorkwam de gelijkmaker met 2 goeie reddingen uit een poging van Gorecht. Het laatste schot werd geblokt door de verdedigers van ONR en ging over de achterlijn. De corner van Gorecht werd goed door Ties uitverdedigd en ONR hield balbezit.

Nadat Karsten met een goeie onderschepping de bal had veroverd, paste hij de bal naar Bram. Bram gaf de bal uitstekend voor en weer was het Mitchell die de bal achter keeper Valkema van Gorecht deed ploffen: 0-2 (36.)!! Wou ONR met deze voorsprong de rust halen, dan was het belangrijk om de concentratie vast te houden. Gorecht werd niet echt gevaarlijk meer en de laatste kans voor rus van ONR, kwam op naam van Hendrik, die een vrije trap kreeg nadat hij werd vast gehouden. De vrije trap was een prooi voor keeper Valkema van Gorecht en hij speelde de bal snel naar voren. De counter van Gorecht werd door Hein onschadelijk gemaakt en zo haalde ONR met een 0-2 voorsprong de rust.

Bij het begin van de 2e helft was het Gorecht dat direct het initiatief nam. En een gevaarlijk schot vanaf de aftrap ging maar net over het doel van Harmen. Gorecht zette hoge druk op ONR en even had ONR het er moeilijk mee. De storm was echter snel weer geluwd en ONR kreeg weer vat op het spel. Een vrije trap van Lart kwam gevaarlijk voor het doel van Gorecht maar Mitchell en Leon kwamen net te kort om de 0-3 te scoren.

Een weer goede onderschepping van Karsten leverde ONR weer balbezit op en Karsten gaf de bal mee aan Mitchell en die vervolgens Bram aan speelde. Bram gaf weer een prima voorzet en uit de 2e lijn schoot Karsten hard op doel. De bal werd niet onder controle gebracht door keeper Valkema van Gorecht en uit de rebound scoorde de goed opgestelde Leon de 0-3 (57.)!! Vijf minuten later leek Mitchell het duel al vroegtijdig te beslissen maar zijn poging om de bal over de keeper heen te schieten belandde op de lat. Uit de tegenstoot kwam Gorecht er razend snel uit. Hein zette in de 16 meter van ONR een keurige sliding op de bal in en hij speelde de bal ook voor zich uit. De scheidsrechter constateerde echter dat Hein hier hands had gemaakt ( bal kwam op de zij van Hein en beslist niet op de hand! De foto is het bewijs zie: www.vvgorecht.nl ) en legde de bal op de stip…. Tot overmaat van ramp kreeg Hein ook nog de rode kaart voorgeschoteld omdat de scheidsrechter vond dat hiermee een scoringskans werd ontnomen. ONR moest dus met 10 man verder en de penalty werd door Gorecht-speler Sem Smeenk benut: 1-3 (62.).

Een 10 minuten later werd Bram vervangen door Frank. Gorecht zette ondertussen flink aan om de aansluitingstreffer te maken. Het leverde enkele hachelijke momenten op voor het doel van ONR door gevaarlijke coners en vrije trappen van Gorecht maar Harmen en ook de verdedigers Ties, Jelmer, en Harmjan bleken een heuse sta in de weg voor de aanvallers van Gorecht. Net op het moment dat Maxim klaar staat om in te vallen komt Gorecht toch terug tot 2-3. Een voorzet komt tegen het lichaam aan van Mitchell die de bal pardoes achter Harmen werkt (82.).

Direct na de 2-3 kwam Maxim voor Karsten in het veld en ONR stroopte de mouwen nog eens op. Goed storend werk van Maxim werd beloond in balbezit voor ONR en het was uiteindelijk Mitchell die Hendrik inspeelde. Hendrik ging als Robben ervan door en sneed naar binnen en schoot de bal schitterend in de verre bovenhoek: 2-4 (86.)!!! De wedstrijd was hiermee beslist en ONR kreeg zelfs nog kansen op de 2-5, maar Maxim en Mitchell slaagden er niet in. In de slotfase werd Ties naar de kant gehaald en kwam Wouter in het veld. Vlak daarna gaf Mitchell de bal prima voor. De bal werd slecht door Gorecht uitverdedigd en kwam voor de voeten van Wouter terecht die vanuit de 2e lijn verwoestend hard uithaalde. Zijn schot ging rakelings naast.

De overwinning van ONR kwam niet meer in gevaar en dus won Marco daags na zijn verjaardag van zijn voormalige club. ONR schreef hierdoor zeer terecht 3 punten bij het totaal op. ONR liet zien dat het erg effectief was en goed voetbal speelde. De 3e helft verliep in alle harmonie en spelers en staf van ONR werden gefeliciteerd door de gastenheren. Een woord van dank is hierbij erg op zijn plaats voor de mensen van de vv Gorecht!!

Aanstaande zaterdag speelt ONR1 voor de 2e bekerronde uit tegen de Heracliden in Uithuizermeeden. Het zal zeker een andere wedstrijd worden dan de eerste ontmoeting van 4 oktober jl. Alle support is dan ook meer dan welkom!! Aanvang van de wedstrijd is 14:30 op het sportpark te Uithuizermeeden!!