18.09.2014 15:49 Leeftijd: 294 days

DRENTHINA – ONR

Na het 1-0 verlies van vorige week tegen Klazienaveen, moest ONR dit keer afreizen naar Drenthina in Emmen. Ook Drenthina had de eerste wedstrijd verloren. Van vorig seizoen wist ONR dat Drenthina een moeilijk te bespelen ploeg is.

Al vrij snel in het begin van de wedstrijd werd duidelijk dat de gastheren zich niet zomaar gewonnen zouden geven. Drenthina hanteerde veelvuldig de lange bal om zo hun spitsten te kunnen bereiken. Drenthina kreeg in het begin veel corners. Daaruit werden ze ook gevaarlijk maar Harmen hield zijn doel schoon. Goed samenspel van Hendrik en Leon mondde uit in voorzet van Ties die door Hans maar net werd naast gekopt.

Na een dikke 20 minuten kwam Drenthina op voorsprong. ONR kreeg de bal maar niet weg en Drenthina speler Lubberts verschalkte Harmen in de korte hoek met een laag schot vanaf de rand 16: 1-0 (22.). Na een prima actie van Hans kreeg ONR de eerste corner. De bal werd echter door Drenthina uitverdedigd en uit de daarop volgende counter voorkwam Harmen ten koste van een corner de 2-0. De corner werd door Wouter en Ties opgeruimd zodat het gevaar voor ONR geweken was. Er lukte jammer genoeg niet veel bij ONR. Op een stroef veld leed ONR te veel balverlies om gevaarlijk te kunnen worden. Er werd hard gewerkt om de bal in de ploeg te houden. Het werd zelfs bijna 2-0 voor de gastheren ware het niet dat de bal op de paal kwam! Vlak voor rust kreeg ONR nog 1 goede kans uit een vrije trap van Bram die door Harmjan werd naast gekopt.

In de rust werd Camiel gewisseld voor Tim Graafsma. Snel in de 2e helft moest Bram alle zeilen bijzetten om erger te voorkomen. Hij herstelde dit prima met een keurige sliding op de bal ten koste van een corner die gelukkig voor ONR over werd gekopt. Drenthina zette meer aan en voor ONR bleef het zaak de verdediging goed op orde te houden. Uit een aanval van Drenthina ranselde Harmen de bal nog uit de kruising en tikte de bal over het doel. Uit de corner hield Drenthina balbezit en een snelle aanval via Drenthina speler Gierveld ( ex DZOH ) betekende de 2-0 ( 52.). ONR gaf de zaak zeker nog niet gewonnen en het schakelde nog een tandje bij.

Een prima aanval van ONR leverde een corner op. Voordat de corner werd genomen kwam Mitchell in het veld voor Janco om zo voor meer gevaar voor het doel van Drenthina te zorgen. De corner leverde verder helaas geen mogelijkheid op voor ONR. Vlak erna kreeg ONR weer een corner na een goed opgezette aanval via Leon, Hein en Hendrik kwam de bal na een voorzet bij Mitchell die de aansluitingstreffer op de schoen had maar via een verdediger van de Emmenaren ging de bal over de achterlijn. Uit de corner hield ONR nu wel eens de bal in de ploeg. Er werd goed rond gespeeld en gezocht naar de zwakheden in de Emmer verdediging. Uit een inworp van ONR kreeg Mitchell de bal voor de voeten en hij schoot hard uit de draai op doel. Maar de Emmer keeper verwerkte de bal tot corner. Uit de hoekschop, genomen door Hendrik, kopte Ties jammer genoeg net naast.

Er lukte weinig meer bij ONR en beide teams leden veel balverlies zodat de wedstrijd steeds verder qua niveau minder werd. ONR kreeg nog 2 kansjes via Hendrik ( schot over) en uit een vrije trap van Wouter werd de bal naast gewerkt door Hans. Veel had ONR niet meer in de melk te brokkelen en zo bleven de punten in Emmen. Aanstaande zaterdag speelt ONR1 de uitwedstrijd in en tegen Meppel. De koppen zijn weer fris en leeg en we gaan vol voor de winst om zo zaterdagavond de Rodermarkt in te gaan!!