04.12.2014 15:40 Leeftijd: 217 days

DESZ – ONR

Een tegenstander van formaat trof ONR afgelopen zaterdag. Te weten het uit Zwartsluis afkomstige DESZ. De Sluizigers presteren erg goed als promovendus. Met een veel scorende voorhoede en verder een goed op elkaar in gespeelde ploeg is het voor elk team uit de klasse een zware tegenstander. De algemene verwachting is dan ook dat DESZ samen met Noordscheshut en Groen Geel gaan uitmaken wie er kampioen wordt.

Gemotiveerd door het toch wel goede spel van de afgelopen weken vertrokken we met de bus naar Zwartsluis. Toch waren er een aantal spelers die lichte pijn klachten hadden , dus eigenlijk gingen we gehandicapt naar DESZ. Er werd onderweg gestopt bij de familie Uffels in Emmeloord waar een voortreffelijke lunch klaar stond voor iedereen. Nogmaals hartelijk dank hiervoor!! Na een verder voorspoedige reis kwamen we aan in Zwartsluis.

Op het kunstgras van DESZ werd er om half drie afgetrapt. DESZ trok meteen fel van leer en voordat er ook maar 2 minuten waren gespeeld stond ONR al met 1-0 achter. Een goed uitgevoerde corner werd binnen gekopt. ONR kwam er niet aan te pas en Harmen moest tot 3x toe met een paar goeie reddingen erger voorkomen. Toch kon hij niet voorkomen dat DESZ in de 16e minuut op 2-0 kwam. Het liep niet bij ONR en als ONR met Hendrik er wel een keer uitkwam, dan waren het de verdedigers van DESZ die de aanval een halt toe riepen.

De gastheren waren heer en meester en ONR had weinig tegen het spel van DESZ in te brengen. Lart en Karsten werkten zich een slag in de rondte op het middenveld op zo het spel van DESZ te proberen te ontregelen. Met nog 10 minuten voor rust was er toch een goed opgezette aanval van ONR. De bal werd goed voor gegeven maar Leon en Mitchell kwamen net niet bij de bal om voor gevaar te zorgen. ONR hield wel balbezit en Frank speelde Bram in en via Bram kreeg Leon de bal en uiteindelijk leverde het een vrije trap op voor ONR op een meter of 18 voor het doel. De vrije trap van Hendrik ging jammer genoeg over het doel van DESZ.

Als DESZ in de 40e minuut op 3-0 en vlak voor rust zelfs op 4-0 ( 45.) komt dan is er voor ONR weinig eer meer te behalen. Tim Graafsma blijkt toch niet verder te kunnen en hij werd in de rust vervangen door Hans die net terug is gekeerd van een blessure.

Met een paar omzettingen werd geprobeerd om het DESZ nog zo lastig mogelijk te maken en zo nog een doelpunt mee te pikken. DESZ kreeg in de 49e minuut een corner die door ONR goed werd uitverdedigd. De Sluizigers kwamen echter al weer snel in bal bezit en Harmen pakte een goede voorzet vanaf de linkerkant keurig uit de lucht. Een goeie actie van Hans leverde een mogelijkheid op voor ONR maar de voorzet van Hans kwam net niet aan bij Mitchell zodat DESZ er weer razendsnel uit kwam. De aanval werd tot staan gebracht door Nick te koste van een vrije trap die voor ONR verder geen gevaar opleverde.

Dan lijkt het binnen het kwartier al 5-0 te worden voor DESZ ware het niet dat Karsten op de lijn de bal tegen zich aan geschoten kreeg en zo de 5-0 voorkwam. De aanvalsdrift van DESZ luwde even en ONR kwam er met Leon en Hendrik gevaarlijk uit. Het leverde een corner op voor ONR. De corner kwam niet aan bij Hans en Mitchell. Na een kwartier spelen in de 2e helft werd Nick vervangen door Maxim. ONR probeerde het wel maar kwam eigenlijk nauwelijks meer in het stuk voor. Een diepe bal van Harmjan bereikte Maxim die een 1-2 aanging met Hans. Hans paste de bal direct naar Mitchell, maar Mitchell werd goed verdedigd zodat DESZ weer kon gaan aanvallen. Het schot werd uiteindelijk goed gepareerd door Harmen.

De honger naar doelpunten was bij DESZ nog lang niet gestild en ze kregen ook kans na kans maar Harmen voorkwam met nog een paar prima reddingen erger voor ONR. Door een aantal lichte kwetsuren kon ONR het allemaal niet meer belopen en helaas moest Mitchell met een blessure vijf minuten voor tijd naar de kant en voor hem kwam Wouter in het veld. Even leek ONR de 2e helft met 0-0 af te sluiten maar vlak voor het eindsignaal van de verder prima leidende scheidsrechter Boland uit Darp, kwam DESZ toch nog op 5-0. Meteen na de 5-0 werd er ook afgefloten zodat iedereen snel naar de warme kleedkamers kon.

Het zat er jammer genoeg niet in voor ONR. Weinig dingen lukten bij ONR. Een woord van dank gaat hierbij nog uit aan de mensen van DESZ voor de hartelijke ontvangst! Aanstaande zaterdag wacht ONR weer een thuiswedstrijd en tegenstander is dan Sc Rouveen. Er wordt om 14:30 afgetrapt aan ons sportcomplex aan de hullenweg! We hopen dat veel supporters de kou weten te trotseren om ons aan te moedigen!!

De opstelling was: Harmen Uffels, Nick Pathuis (60.Maxim Maring), Tim Graafsma (46. Hans van Tamelen), Harmjan Poel, Jelmer Fierstra, Frank Bokdam, Hendrik Rozema, Karsten Bruinsma, Lart Wolthuis, Mitchell “Churandy” Schievels ( 85. Wouter Bloemendal), Leon Schievels en Bram Gootjes.