28.08.2014 17:28 Leeftijd: 315 days

Bekerwedstrijd ONR – Grijpskerk

Afgelopen dinsdagavond stond voor ONR de 2e bekerwedstrijd op het programma. Tegenstander Grijpskerk had net als ONR de eerste wedstrijd gewonnen. Zij wonnen met 3-0 van Waksemeer en ONR won met 1-3 uit bij Helpman.

ONR had weer de eerste 5 minuten veel balbezit. De eerste kans van de wedstrijd was voor Grijpskerk: uit een corner werd de bal over gekopt. De eerste kans voor ONR was voor Leon die fraai uit de draai net naast schoot. Nadat de bal goed werd rond gespeeld door ONR paste Wouter de bal op Harmjan die vervolgens terug speelde op Harmen. Met een goeie verre uittrap van Harmen werd Maxim bereikt die de bal met het hoofd verlengde op Mitchell die vervolgens, vrij voor de keeper, met een mooie stiftbal de keeper passeerde: 1-0 (10.) !!!

Een vrije bal van Grijpskerk, op 22 meter recht voor het doel van Harmen, in de 15e minuut werd eenvoudig door Harmen gepakt. ONR speelde geconcentreerder dan Grijpskerk. Een individuele actie van Bram had een beter lot verdiend: zijn schot verdween naast het doel. Een dieptepass van Harmjan op Mitchell stelde Mitchell in staat om de 2-0 te scoren maar zijn schot was te slap en werd simpel door de keeper van Grijpskerk opgepakt.

Grijpskerk kwam niet verder dan een afstandsschot en een corner die naast werd gekopt. De verdedigers van ONR, Jordy, Wouter, Harmjan en Ties stonden goed hun werk te doen en de aanvallen van Grijspkerk werden onschadelijk gemaakt. Bij een mooie aanval van ONR was Maxim het eindstation maar hij werd goed verdedigd door de verdediging van Grijpskerk en kon zo niet voldoende kracht achter de bal zetten. Vlak voor rust kreeg Maxim nog een mooie kans na een prima pass van Hendrik maar de bal ging helaas net naast het doel. Met een ruststand van 1-0 gingen beide ploegen aan de thee.

In de rust werd Janco gewisseld voor Frank. De 2e helft was nog geen 2 minuten aan de gang toen ONR de bal slecht wegwerkte en de afvallende bal met een zondagschot in de linkerbovenhoek Harmen passeerde: 1-1 ( 47.) ONR ging daarna goed door en 5 minuten later kreeg ONR, na een overtreding op de mee opgekomen Harmjan, een vrije trap aan de linkerkant. De vrij bal van Bram werd niet goed door de keeper van Grijpskerk weggewerkt en Maxim stond op de juiste plaats om de rebound te verzilveren: 2-1 (52.)!!

Een diepe bal van Wouter bereikte Mitchell die vervolgens oog in oog met de keeper niet faalde: 3-1 (56.)!!! Vlak erna werd Jordy vervangen door Nick. Nadat Maxim had naast gekopt na een mooie aanval van ONR werd hij met nog 22 minuten naar de kant gehaald. Voor hem kwam Camiel in het veld. Balbezit voor Camiel leverde Mitchell een prima kans op: Mitchell schoot hard uit de draai op doel waarbij de keeper van Grijpskerk de bal toucheerde en ONR een hoekschop kreeg. Uit de corner kwam geen kans voor ONR. Grijpskerk kreeg nog een goeie kans maar Ties verdedigde goed samen met Wouter zodat ONR weer een aanval kon opzetten.

Met een diepe bal van Wouter op Mitchell werd Leon in stelling gebracht maar de keeper reageerde attent op de inzet van Leon. In de 80e minuut speelde Frank Nick in en de voorzet van Nick werd door de verdedigers van Grijpskerk tot corner verwerkt. De bal werd goed door Hendrik voor gegeven en ONR kreeg weer een corner. Uit deze corner van Hendrik kreeg Ties een prima kans maar hij kopte te zacht op doel en de keeper van Grijpskerk ving de bal eenvoudig.

Vlak voor tijd kreeg Grijpskerk nog een vrije trap op een mooie plek voor het doel van Harmen maar deze kans werd vakkundig ( of niet?? ) verprutst door de bal hard en hoog over het doel heen te schieten. De laatste kans van de wedstrijd was voor Mitchell, die uit een voorzet van Hendrik, de bal te zacht inkopte. Zo won ONR1 ook de 2e bekerwedstrijd met 3-1. De volgende bekerwedstrijd is aanstaande zaterdag om 14:00 in en tegen Waskemeer.