Home > F1
 S1 S2 S3 S4 S5 A1 B1 B2 C1 C2 C3 D1 D2 E1 E2 E3 E4 E5 F1 F2 F3 G GJ Z

De F1 op bezoek bij: Jong Groningen - Jong Ajax 3-2 (1-2)

Tue 12 Feb, 03:24

In plaats van een training vond de trainer het wel eens leerzaam om een wedstrijd van de beloften teams van Ajax en FC Groningen te bezoeken.

De wedstrijd werd op maandagavond gespeeld op het kunstgras van VV Actief in Eelde, waar op de parkeerplaats geen plekje meer te verkrijgen was. De vele toeschouwers die op het duel af waren gekomen, zagen hoe Jong FC Groningen al na acht minuten op voorsprong kwam.

De tegentreffer werd ingeleid door Ajax-aanvaller Tobias Sana. De Zweed lette niet goed op bij balverlies..... In eerste instantie kon Jasper Cillessen redding brengen op een schot van Stefano Magnasco, maar in de rebound was de doelman van Ajax kansloos. Groningen-spits David Texeira kon simpel de 1-0 binnenkoppen.

In de 16e minuut bracht Danny Hoesen Ajax op gelijke hoogte. Een fout van Groningen-keeper Stefan van der Lei deed de bal voor zijn voeten belanden, waarna Hoesen van dichtbij raak kon schieten. Zijn gelijkmaker was nog amper genoteerd of het stond 1-2 in het voordeel van Ajax. Een knappe pass van Miralem Sulejmani bereikte Tobias Sana, die beheerst afrondde.

Vanaf de 1-2 tot aan de rust toonde Ajax zich de betere ploeg. In de tweede helft speelde Ajax matig en had het veel moeite met de fysieke sterke Groningers, die zeer goed druk op de bal zetten.
Het resulteerde in twee tegendoelpunten, in respectievelijk de 70ste en 80ste minuut. Beide treffers waren het gevolg van zwak verdedigen van Ajax.

Eerst was het Filip Kostic die Cillessen verschalkte nadat hij door Hilal Ben Moussa vrij voor het doel werd gezet. Tien minuten later was Kostic uit een hoekschop de aangever voor David Texeira die 3-2 binnenkopte.

In het laatste kwartier zette Ajax alles op alles om nog een gelijkspel uit het vuur te slepen. Dat lukte bijna, maar twee enorme kansen waren niet aan de Amsterdammers besteed.