Home > F1

9e Competitie wedstrijd 2013: Actief - ONR F1 – TLC F1: 5-5

Tue 28 May, 07:00

Vandaag de kraker tegen Actief op hun prachtige sportcomplex in Paterswolde. De vorige wedstrijd tegen hen was superspannend en ging in de slotfase verloren. Actief beschikt over een kunstgrasveld met omheining, ze noemen dit de “Raboborg”. Gezien de snelheid die de bal krijgt op het kunstgras was het dus belangrijk om zuiver over te spelen. We wisten ook dat actief beschikt over een paar goede balafpakkers, dus we mochten niet te veel lopen met de bal. We moesten zogezegd de bal het werk laten doen.

Dit lukt de eerste helft uitstekend. Mooie combinaties. Goed gebruik maken van de ruimtes. Fel verdedigen en snel druk zetten leidde al snel tot een 0-2 voorsprong. Beide goals werden vanaf grote afstand in het doel geschoten. Actief deed nog iets terug. Een harde corner werd genadeloos in het doel gekopt. ONR wist voor de rust nog twee keer te scoren. Beide goals vielen na een afstandsschot welke werd losgelaten door de keeper. Onze aanvallers waren er als de kippen bij om deze kansen te verzilveren. Ruststand 1-4 voor ONR.

De tweede helft leek wel een heel andere wedstrijd. Waar ONR in de eerste helft steeds de afvallende bal veroverde was het nu Actief. Eigenlijk was alles omgedraaid. Het zat ONR niet mee.

Twee snelle goals van Actief leidde al snel tot 3-4. ONR ging twijfelen, aanvallen of verdedigen? Dat moet je niet doen want dan lukt beiden niet meer. Actief behield het initiatief en scoorde nog twee keer, 5-4 was het nu opeens.

Maar we gaan toch niet zonder punten naar huis? ONR zette nog één keer alles op alles. Gelukkig werd in de slotfase de gelijkmaker nog gescoord. Uitslag 5-5. Geen onterechte uitslag, maar we maakten het Actief wel heel erg makkelijk de tweede helft.

Joris verving vandaag Tycho na zijn eigen wedstrijd met de F2. Hij heeft het prima gedaan en wist nog bijna te scoren met een vlammend afstandschot.

Goals: Tieme 2x, Niels 2x, Thijs 1x.