Home > F1

6e Competitie wedstrijd 2013: ONR F1 – Velocitas 1897: 1-4

Tue 23 Apr, 11:19

Het tweede deel van de competitie begint. Het eerste deel  10 punten uit 5 wedstrijden behaald, 23 goals gescoord, 12 tegendoelpunten gekregen. Absoluut een mooi resultaat.

De eerste wedstrijd gaf ONR een lesje in effectiviteit aan Velocitas. Twee goals in de eerste twee minuten na de rust, gevolgd door een zuivere hattrick van Tieme. Velocitas was in die wedstrijd voetballend echter niet minder dan ons. We wisten dus ongeveer wat ons te wachten stond want Velocitas zal het vandaag niet zo snel weggeven.

Dan de wedstrijd. Vandaag zelfs op het hoofdveld en met een lekker zonnetje erbij. Velocitas begon fel aan de wedstrijd. Bij balbezit hielden zij het veld goed breed en de bal werd in tempo overgespeeld. ONR had het hier vanaf het begin moeilijk mee. Door de tactiek van Velocitas waren de ruimtes tussen onze linies veel te groot zodra we de bal veroverden. Dit leidde vaak meteen weer tot balverlies. Zodra we de bal wel wisten te behouden en goed inschoven konden we ook gevaarlijk worden. Velocitas wist echter optimaal gebruik te maken van onze slordigheden en scoorde de eerste helft 3 doelpunten, ruststand 0-3.

De tweede helft begon een stuk beter, optimale inzet leidde al snel tot een doelpunt van ONR. ONR wist vaak vanaf de linker en rechterkant op te stomen en goede voorzetten te geven. Even gloorde er hoop bij ONR maar Velocitas hield goed stand. Toen Velocitas vervolgens uit een snelle aanval de 1-4 wist te maken was de wedstrijd wel gespeeld.

Nu eerst drie weekenden vrij en dan nog vier wedstrijden in deze competitie. We staan nu derde met 8 verliespunten. De nummer 4 heeft één verliespunt meer, 9 dus. De tweede plaats wordt bezet door de ploeg waar we nog twee keer tegen gaan spelen en heeft 3 verliespunten. Het zijn dus nog vier finales.

Goals: Tieme 1x.