Home > F1

2e Competitie wedstrijd: Gorecht - ONR F1. 0-3

Mon 15 Oct, 08:03

Na de vliegende start van de competitie werd vorige week helaas de wedstrijd tegen SJO De Held afgelast. Zaterdag mochten we dan eindelijk weer los tegen Gorecht in Haren. Deze jongens hebben verloren van Be Quick, wij hebben daar dus 8-1 van gewonnen. Onderschatting lag dus op de loer.

Na een korte cursus “voetbaltermen” in de kleedkamer werd begonnen met een uitgebreide opwarming. Gorecht heeft een prachtig kunstgrasveld dus dan is het zaak om de spieren alvast goed warm te hebben. ONR begon goed en fel aan de wedstrijd. De tegenstander werd vastgezet op de eigen helft en kwam de eerste helft maar een paar keer over de middellijn. Bij balverlies verdedigden we goed vooruit. Het was wel wennen aan zo een klein kunstgrasveld, de bal schiet zo door over de achterlijn of zijlijn. Daar hadden beide teams natuurlijk last van. Hier kwam ook het eerste doelpunt uit voort, het schot van Tieme schoot door in de verre hoek bij Gorecht en de keeper had deze bal eigenlijk moeten tegenhouden. 0-1 voor ONR. Hiervoor hadden we eigenlijk al drie of vier grote kansen gehad op een doelpunt maar met deze kansen werd wat slordig omgesprongen. Eerst maar even uitrusten en limonade drinken. Thijs voelde zich niet helemaal lekker en verving Gijs als keeper in de tweede helft.

Het was nu wel zaak snel een tweede doelpunt te maken want anders konden we het nog wel eens moeilijk krijgen. Gorecht had namelijk een zeer behendige speler. Gelukkig voor ons was pingelen het enige wat hij deed, twee of drie spelers kwam hij met gemak voorbij maar daarna hield het wel op.

In het midden van de tweede helft scoorde Gijs in de “rebound” (? dit legt Maarten volgende week wel uit!) de 0-2 binnen en vlak daarna ronde Tieme op fraaie wijze een aanval af. Hier bleef het verder bij. Een wat wisselvalige wedstrijd waarin we geen geluk hebben gehad, en als je geen geluk hebt dan moet je gewoon knokken voor elke bal! Tycho verbaasde de trainer door te laten zien hoe goed hij eigenlijk kan voetballen, dat willen we ook graag op de training terugzien Tycho!

Zo, twee wedstrijden – 6 punten, 11 goals voor, 1 goal tegen, beter kan eigenlijk niet.