ONR1

onr-1-teamfoto-2016-2017

ONR 1 – De Pelikanen; ONR speelt zwak en verliest terecht van De Pelikanen.

Na het gelijkspel van vorige week is ONR weer toe aan een overwinning. De Pelikanen zal op zoek gaan naar de eerste overwinning. Tot op heden hebben ze met drie gelijke speler slechts drie punten gehaald. Daarmee staat De Pelikanen op de laatste plaats in klasse 3C. ONR staat met acht punten op de 9e plek en hoopt met een overwinning de weg naar boven in te kunnen zetten.

Het hoofdveld op sportpark De Hullen is onderhevig geweest aan een behoorlijk zandstorm. Verschillende vrijwilligers hebben het veld met harken bespeelbaar proberen te maken. Ondanks deze inspanning is het veld door de grote hoeveelheid zand matig bespeelbaar.

De eerste 20 minuten lijken zonder grote kansen te verstrijken. Echter is het De Pelikanen die van ver tot een schot kan komen. De laatste linie van ONR stapt achteruit en geeft De Pelikanen hier ook alle ruimte voor. Het schot lijkt houdbaar maar vliegt toch in het doel van ONR, 0-1 in de 18e minuut. ONR lis hier na de weg kwijt te . Net zoals in eerdere wedstrijden waar ONR meerdere tegendoelpunten incasseerde in de eerste helft lijkt het nu weer deze kant op te gaan. De ruimtes op het veld worden groot. Dit zorgt ervoor dat welke tegenstander dan ook makkelijk kan voetballen en eenvoudig aanvallen kan opzetten.
De individuele kwaliteit van Mats Wolthuis zorgt er hopelijk voor dat het vandaag anders gaat lopen dan voorheen. Mats maakt namelijk op prachtige wijze het eerste doelpunt voor ONR en trekt daarmee de stand gelijk. Mats komt dreigend door over links, komt naar binnen en schiet beheerst in de verre hoek, 1-1 in de 28e minuut. De eerst volgende kans is voor ONR. Sander Postma kan net buiten de 16 meter uithalen. De keeper van De Pelikanen, Rody Bos kan het schot tot corner verwerken. Vlak voor rust wordt de Pelikanen ook nog een keer gevaarlijk. Een vrij trap van redelijk grote afstand wordt door Ruben Keizer hard op doel geschoten. Dit keer staat Danny Blaauwwiekel, zoals we van hem gewend zijn, zijn mannetje en pakt de bal prachtig uit de hoek. 1-1 is de ruststand.

In de 52e minuut komt De Pelikanen opnieuw op voorsprong. Na een messcherpe counter wordt de bal met buitenkant rechts voor gegeven. Met een uiterste inspanning kan Mathijs Loer binnenglijden, 1-2. Vijf minuten later trekt ONR de stand weer gelijk. Na een voorzet van Mats kan Bram Gootjes de afvallende bal oppikken. Bram legt de bal goed voor zijn rechter en haalt uit, 2-2 in de 57e minuut. Een minuut later krijgt Mats zelf een grote kans om de 3-2 te maken. Nadat hij vrij door kan komen over links en voor zijn directe verdediger langs snijdt schiet hij de bal echter rakelings naast. In de 72e minuut is De Pelikanen weer gevaarlijk. De aanvaller kopt de bal over de uitkomende Danny, maar de bal beland op het dak van het doel. In deze fase van de wedstrijd zijn de kansjes voor De Pelikanen.
In de laatste fase van de wedstrijd gaat het op en neer. Nadat ONR na een goede aanval de kans niet benut, kan De Pelikanen met een counter gevaarlijk worden. Met een sliding probeert Jelmer Fierstra zijn tegenstander van het scoren te weerhouden. Jelmer krijgt een directe rode kaart en er wordt een penalty gegeven. De penalty wordt benut, 2-3 in de 87e minuut. De rode kaart wordt overigens na deze situatie gelijk terug gedraaid. Volgens de nieuwe regels is het namelijk niet direct rood wanneer de overtreding geen zware is. Respect voor de overigens goed fluitende J.H.Hadders.

Je kunt de eerste periode in klasse 3C voor ONR in mijn ogen samenvatten door te kijken naar de laatste twee wedstrijden. Tegen de ongeslagen koploper pakt ONR een punt en tegen de nummer laatst wordt er verloren. Met de winst van De Pelikanen en de winst van Niekerk komt het onderin dichter bij elkaar te staan. Op dit moment heeft ONR slechts twee punten minder dan de nummer laatst en kun je wel stellen dat ze een dramatische eerste periode achter de rug hebben. Laten we hopen dat ONR in het vervolg van de competitie de rug kan rechten. Volgende week speelt ONR wederom thuis. Ze spelen dan tegen het goed draaiende Noordwolde. Het zal lastig worden om tegen die ploeg de volle buit te halen.
Tot slot heeft SC Loppersum de eerste periode binnen na een overtuigende 2-6 overwinnen.

Bastiaan Seubers

SC Loppersum – ONR; ONR toont karakter tegen koploper Loppersum.

Als enige wedstrijd in klasse 3C staat vandaag Loppersum tegenover ONR. Loppersum draait goed en staat bovenaan met slechts 2 verliespunten. Met een overwinning vandaag pakt Loppersum bovendien de 1e periode. ONR heeft voorlopig nog niet kunnen domineren en staat op de 11e plek met nog maar 7 punten. ONR is vandaag lang niet op volle oorlogssterkte. Veel spelers zijn afwezig door blessures en ziekte. Het was voor trainer Ronald Vermeulen een behoorlijk puzzel om tot een solide opstelling te komen.

Gelijk in het begin van de wedstrijd hebben beide ploegen gelijk een kansje. Dit zal wel eens het voorteken kunnen zijn van een open en aantrekkelijke pot voetbal. Nadat het spel op en neer is gegaan opent Loppersum in de 17e minuut de score. Vanuit een corner die wordt getrapt door Jeffrey Leegstra kopt Ruben Danhof bij de eerste paal hard via de onderkant van de lat binnen, 1-0. ONR gaat niet bij de pakken neer zitten en zet gelijk een goede aanval op. Over rechts komt Mitchell Schievels door en geeft de bal strak voor. De inlopende Leon Schievels kan de bal net niet genoeg drukken, zijn inzet gaat over. In de 24e minuut maakt Loppersum de 2-0. Wederom uit een corner van Jeffrey kan dit keer Rik Buikema binnenkoppen. In de 26e minuut doet ONR wat terug. Nadat Mats Wolthuis wordt gevloerd in 16 meter mag Mitchell vanaf 11 meter aanleggen. Hij schiet de bal beheerst binnen, 2-1. Loppersum doet er hierna een stapje bij en creëert verschillende mogelijkheden om het verschil weer twee te maken. Vlak voor rust komt ONR toch bijna op gelijke hoogte. Na wederom een aanval over rechts wordt de bal door Sander Postma gevoelig voor gegeven. De kopbal van Mitchell is hard maar recht op de keeper af. ONR heeft in deze fase het betere van het spel en is op zoek naar de gelijkmaker. De lange ballen die Loppersum veelvuldig hanteert komen minder goed aan en ONR komt beter in zijn spel. Als ONR dit spel de 2e helft kan vasthouden zal de 2-2 niet lang op zich laten wachten. 2-1 is de ruststand.

In de tweede helft krijgt ONR de eerste grote kans. In de 50e minuut komt Mats door het centrum goed door. Zijn schot wordt goed gepakt door de uitgekomen keeper, Jan Posthumus. Deze ervaren keeper van 52 houdt zijn ploeg op de been. Kort hierna volgt er weer een kans. Uit een corner kan Hein Luinstra net niet binnenschieten. Wederom zit Jan er goed bij.
In de 57e minuut is het aan de andere kant wel raak. Een afvallende bal wordt gelijk weer diep gespeeld. De vrijstaande Jeffrey kan de bal voorgeven, deze bal wordt wederom door Ruben binnen gekopt. Met een prachtige zweefduik kopt hij de bal onhoudbaar binnen. Na deze goal zakt Loppersum ver terug en is ONR de enige ploeg die nog probeert te voetballen. Met lange ballen en veel overdreven valpartijen gaat Loppersum verder. Tot overmaat van ramp trapt de zeer matige scheidsrechter G. van Duinen er keer op keer in. Deze man was niet in vorm vandaag. Dit tot frustratie van verschillende spelers van ONR wat 4 keer (4?!?!) geel opleverde. Erg fraai dat er vervolgens voor een harde overtreding van Loppersum niet gevloten wordt en een overduidelijke schwalbe van Joris Jurna onbestraft blijft. Tot overmaat van ramp wordt trainer Ronald Vermeulen ook nog achter de omheining gestuurd. Deze scheidsrechter hoort absoluut niet op dit niveau terecht. Ik denk ook dat het wel genoeg zegt dat ik dit schrijf ondanks het feit dat ONR twee penalty’s kreeg. In de 77e minuut komt ONR namelijk op 3-2. Na een handsbal in de 16 mag Mitchell voor de 2e keer aanleggen van 11 meter. Dit keer schiet hij de bal onhoudbaar in de kruising.
In de 94e minuut maakt Martijn Alssema de verdiende gelijkmaker. Na een prachtige actie zorgt hij met zijn chocolade been voor de 3-3 eindstand. Daarmee krijgt ONR het punt wat ze verdiende, en Loppersum niet de drie punten die ze niet verdiende.

Volgende week speelt ONR thuis tegen de Pelikanen. Niets minder dan drie punten zijn er nodig om de weg naar boven in te zetten!

ONR – Helpman; Publiek de grote winnaar bij doelpuntrijke wedstrijd, de drie punten naar Helpman.

Na twee uitwedstrijden speelt ONR in de 6e competitie ronde weer een thuiswedstrijd. Met prima weersomstandigheden , een redelijk veld en goed opgepompte ballen (1,3 BAR?!) zal ONR vandaag opzoek gaan naar de 3e overwinning op rij. Daartegenover zal Helpman ook zeker baat hebben bij drie punten. Met vier punten na vijf gespeelde wedstrijden staat Helpman namelijk op de 12e plek.
Vorige week maakte ONR gemakkelijk doelpunten en in de wandelgangen hoorde ik dat Helpman vooral een aantal keren pech heeft gehad. Al met al genoeg ingrediënten voor een mooie pot voetbal.

In de 7e minuut opent Helpman de score. Na een aanval over links is er alle tijd en ruimte voor Helpman om de bal rustig voor te geven. De bal is precies op maat en kan van dichtbij worden binnengelopen door Elmer Laagland, 0-1. ONR lijkt wakker geschut en probeert gelijk de stand weer gelijk te trekken. Er volgen wat kleine kansjes voor ONR die geen doelpunten opleveren. In de 15e minuut is er een grote kans. Na een mooie aanval komt Hein Luinstra oog in oog met de keeper. Zijn schot rolt langzaam naast de verkeerde van de paal. Waar ONR verder op zoek gaat naar een doelpunt is het juist Helpman die opnieuw het net weet te vinden. In de 22e minuut wordt de bal hoog de 16 meter ingebracht. Tim Adema van Helpman controleert de bal keurig, kapt de verdediger uit en schiet beheerst binnen, 0-2. Na dit doelpunt is ONR de draad kwijt en is het Helpman die kansen krijgt. De grootste volgt vanuit een corner. De bal wordt keihard op de lat gekopt. Het duurt dan ook niet lang voordat de trainer van ONR, Ronald Vermeulen, ingrijpt. Met een dubbele wissel worden Lart Wolthuis en Martijn Alssema na een half uur ingebracht. Het heeft niet gelijk het gewenste effect. Helpman krijgt in de 36e minuut enorme kans nadat er in de opbouw van ONR enkele ziekenhuisballen worden gegeven. Echter is de keeper van ONR, Danny Blaauwwiekel de 1op1 situatie de baas en blijft het voorlopig 0-2. Met deze stand gaan beide teams de kleedkamer in.
Bijzonder om te zien dat ONR vorige week een fantastische pot speelde en vandaag in de eerste 45 minuten absoluut geen moment aanspraak lijkt te willen maken op de drie punten.

ONR gaat de 2e helft flitsend van start. Gelijk vanaf de aftrap wordt er een goede schietkans gecreëerd door Mats Wolthuis. Zijn schot vliegt rakelings over. Ook Helpman doet zijn best om tot scoren te komen. Het is wederom Danny die een grote achterstand weet te voorkomen door een goede redding te verrichten. Niet veel later is het wel raak. De kans van Helpman wordt wederom ingeleid door een grote fout in de opbouw van ONR. Dit keer is de afronding niet te stoppen voor Danny, 0-3, door wederom Tim Adema in de 57e minuut. Als ONR niet oppast krijgt het een groot pak slaag. De enige man die voorkomt dat het even later 0-4 wordt is Danny. Hij is naast de spelers van Helpman de enige die vandaag een voldoende scoort. In de zoveelste 1op1 situatie weet Danny redding te brengen. In de 63e minuut wordt het wel 0-4, door Niels Hamstra, en is de wedstrijd gespeeld. Ik vraag me wel af waarom Helpman speler, Tim van Dorp het bij deze stand nodig vindt om een speler van ONR op schandalige wijze na te trappen. De scheids die alles heeft gezien geeft een vrije trap tegen ONR? Met als gevolg dat Tim met een geniepig lachje op het veld kan blijven staan. Op zich ben ik van mening dat je niet mag klagen als je een pak slaag krijgt, maar dit was toch wel een hele bijzondere beslissing.
ONR doet in de 72e en 74e minuut wat terug via Mats Wolthuis. Het lijkt op dat moment tekort om enigszins te denken aan een comeback. In de 77e minuut weet Martijn Alssema op links door te stomen. Hij wordt keihard onderuit geschopt nadat hij de rechtsback van Helpman heeft gepasseerd. Ook hier is scheidsrechter Brinkman enorm mild, hij geeft slechts geel. De illusie van een legendarische comeback wordt de kop ingedrukt wanneer Elmer Laagland in de 85e minuut van 11 meter mag aanleggen. Er moest na, 3x raden, wederom een fout in de opbouw, aan de noodrem worden getrokken, 2-5.

Vlak voor tijd maakt Jeroen Westra de 3-5. Jeroen beloont zichzelf hiermee voor een degelijke wedstrijd. Diep in blessure tijd maakt Mitchell Schievels de 4-5. Met een prachtige schuinbeweging speelt Mats zichzelf vrij en geeft de bal breed. Mitchell kan de bal rustig intikken.

4-5 is tevens de eindstand. Met deze verdiende overwinning komt Helpman qua punten gelijk met ONR. Je kunt wel stellen dat ONR na twee solide overwinningen terug is op het wisselvallige niveau zoals in de eerste competitie wedstrijden.

SC Stadspark – ONR; ONR met zevenklapper overtuigend langs SC Stadspark.

In de 5e ronde van deze competitie ronde treffen SC Stadspark 1 (waarom gaan Citypark Rangers?!) en ONR 1 elkaar. Op het prachtige complex midden in het Stadspark hebben beide teams baat bij de volle winst. Het eerste opvallende aan beide teams is dat de gemiddelde leeftijd van Stadspark behoorlijk veel hoger ligt dan die van ONR. Wat voor een verschil dit teweeg gaat brengen zullen we in het verloop van deze wedstrijd zien.

ONR begint goed aan de wedstrijd en zet Stadspark gelijk onder druk. Zonder dat ONR echt gevaarlijk is geweest is het in de 6e minuut Mats Wolthuis die zijn voorzet plots het doel in ziet vliegen, 0-1.
In de 11e minuut is ONR weer gevaarlijk. Vanuit een scherpte corner kopt Jelmer Fierstra de bal hard richting doel. Deze wordt door een speler van Stadspark van de lijn gehaald. In de 14e minuut loopt ONR verder uit. Mitchell Schievels profiteert maximaal van een te slap gespeelde terugspeelbal en tikt de bal beheerst langs de keeper, 0-2.
Binnen het half uur zorgt Stadspark voor het eerste gevaar voor het doel van ONR keeper, Max Huisman. Het schot van buiten de zestien kan Max goed pareren. In de fase voor rust neemt ONR wat gas terug. Dit heeft als gevolg dat Stadspark een aantal keren van ver af kan schieten. De schoten zijn geen van allen in de richting van het doel en stichten dus geen groot gevaar. Tot aan de rust gaat het spel heen en weer. Grote kansen blijven voor beide partijen uit.

Na rust is ONR gelijk weer productief. In de 48e minuut speelt Mats Wolthuis met een prachtige steek bal Leon Schievels vrij. Zijn schot wordt gepakt door de keeper maar de rebound is voor de attente Bram Gootjes. Hij tekent voor de 0-3. In de 55e minuut moet Max weer in actie komen. Na een scherpe voorzet van Gerard Hut wordt de bal in de verre hoek gekopt. Max moet zich volledig strekken om de bal uit het doel te houden. In de 66e minuut maakt ONR er 0-4 van. Mats geeft wederom een prachtige diepte bal. Mitchell draait slim weg bij zijn verdediger en komt daarna op snelheid. Hij tikt daarna de bal met twee verdedigers in zijn rug langs de keeper. In de 80e minuut maakt ONR er 0-5 van. Na een prachtige aanval waar Hein Luinstra de bal scherp mee geeft aan Mats, Mats de bal scherp voor geeft op Mitchell schiet laatstgenoemde keihard binnen. Vlak voor tijd maakt Mitchell zijn 4e van de middag. Hij krijgt alle ruimte net buiten de zestien meter en schiet hard en droog binnen, 0-6 in de 90e minuut. In de blessure tijd maakt Mitchell ook nog zijn 5e treffer, hij zet daarmee de eindstand op 0-7. Het is een understatement als ik zeg dat hij de man van de wedstrijd is met vijf (vijf!!) treffers.

Met deze punten klimt ONR weer een aantal plekjes op de ranglijst. Volgende week zal er thuis tegen Helpman wederom gewonnen moeten worden om de stijgende lijn door te zetten!

Appingedam 1 – ONR 1; Eerste overwinning voor ONR is binnen na sterk optreden in Appingedam.

Met een verschimg_4296il van drie punten na drie wedstrijden zou je denken dat beide ploegen niet ver van elkaar vandaan zouden staan op de ranglijst. Echter staat Appingedam voor aanvang van deze wedstrijd op de 4e plek met vier punten en ONR op de 13e plek met slechts één punt. Voor ONR is het noodzakelijk om vandaag te winnen en aansluiting te zoeken in de middenmoot. Voor Appingedam is het een kwestie van aan blijven haken bij de top drie.

Na een kwartier spelen zijn er nog geen grote kansen geweest. ONR is wel twee keer gevaarlijk geweest via Mitchell Schievels. Beide keren komt de bal voor zijn linker voet en komt hij niet tot een goede afronding. In de 14e minuut maakt ONR de 0-1. Nadat Mats Wolthuis, Mitch heeft diep gestuurd maakt laatstgenoemde een mooie actie en legt keurig af op Leon Schievels. Leon schuift de bal in het lege doel. Op dat moment komt ONR verdiend op voorsprong.
In de 21e minuut volgt een tweede de grote kans voor ONR. Na wederom een diepte pass van Mats komt Mitchell 1op1 met de keeper. Lars Mulder, de keeper van Appingedam verkleint zijn doel goed en weet de inzet van Mitchell te stoppen. In de 32e minuut maakt Mitchell de 0-2. Echter was hij gestart op randje buitenspel. Er volgt een laat vlag signaal en zijn fraaie lob over de keeper komt niet op het wedstrijd formulier. Het bleek trouwens geen buitenspel te zijn hoorde ik van enkele thuis supporters.
Na drie kwartier voetballen kun je wel stellen dat ONR een keurige eerste helft heeft gespeeld en Appingedam geen grote kansen heeft kunnen afdwingen. Rust stand 0-1.

In de tweede helft laat Appingedam gelijk van zich horen. In de 49e minuut is Danny de Vries twee keer een verdediger van ONR te sterk af en kan 1op1 met de keeper, Max Huismans, komen. Vanuit een lastige hoek gaat zijn schot voorlangs. In de 56e minuut moet de keeper van Appingedam in actie komen. Nadat de bal niet goed uitverdedigd kan worden schiet Sander Postma de bal slim op doel. De bal wordt niet klem gepakt maar er is geen speler van ONR in de buurt om de 0-2 te maken.
Enkele tellen later is het aan de andere kant wel raak. Na een cross pass die door een ONR verdediger wordt gemist kan de rechtsbuiten van Appingedam in alle vrijheid doorstomen richting het doel. Zijn harde schot wordt in eerste instantie gepakt door Max. De rebound valt voor terug voor diezelfde aanvaller, Swendly Martina (familie van?!) en dit keer schiet hij hem hard tegen de touwen. 1-1 in de 56e minuut. In de 68e minuut komt ONR opnieuw op voorsprong. Na een gelukkig dieptebal is Mitchell de volledige verdediging, inclusief de keeper, van Appingedam te slim af. Hij passeert laatstgenoemde en schiet de bal technisch keurig binnen.
Een kwartier voor tijd moet ONR ongewild wisselen. Pieter-Jan Leemhuis zijn schouder lijkt uit de kom te zijn en kan niet verder spelen. In de 82e minuut is Appingedam dichtbij de 2-2. Op het randje van buitenspel is het Danny die richting het doel van ONR af komt. Zijn schot gaat hard in het zijnet.
ONR zakt in de laatste fase in en laat Appingedam komen. ONR houdt vol en krijgt voorin aardig wat ruimte om uit te lopen naar 1-3. Met het laatste fluit signaal pakt ONR vandaag de eerste drie punten! Over 90 minuten gezien is ONR vandaag de terechte winnaar.

ONR 1 – Veenhuizeke eerste helft nekt ONR.

In de derde wedstrijd van het seizoen is het voor ONR van belang om de eerste overwinning in de wacht te slepen. Met slechts één punt uit twee wedstrijden is een overwinning natuurlijk zeer welkom. Ook voor Veenhuizen gaat hetzelfde verhaal op. Beide teams zullen naar verwachting dan ook voor een overwinning gaan strijden. De jarige ONR trainer Ronald Vermeulen zou een overwinning ook zeker een mooi cadeau vinden.

In de 3e minuut is Veenhuizen voor het eerst gevaarlijk. Na slordig balverlies van ONR kan Veenhuizen met één diepte pass de counter inzetten. De bal wordt keurig terug gelegd op de rand van de 16. Het schot mist de kracht om keeper Danny Blaauwwiekel te verrassen.
In de 5e minuut is het weer een fout van ONR die een aanval van Veenhuizen inleidt. De aanvaller van Veenhuizen komt 1op1 met Danny. Danny is de situatie in twee instanties de baas. Je kunt wel stellen dat ONR zwak begint, want niet veel later is er alweer een kansje voor Veenhuizen. Veenhuizen begint met veel strijd en inzet en weet ONR in de duels af te bluffen.
Dat het in de 10e minuut 0-1 wordt was dan ook wel te voorspellen. Wederom wordt ONR in een duel eenvoudig aan de kant gezet. Dit keer weet Bram Smidt van Veenhuizen wel raad met deze 1op1 kans. Hij heeft dan ook alle vrijheid om een hoekje uit te kiezen.
Het doelpunt heeft helaas geen effect op het spel van ONR. Steeds een stap te laat in de duels levert in het eerste kwartier al twee gele kaarten op voor ONR. In balbezit is ONR erg slordig.
In de 19e minuut maakt Veenhuizen de 0-2. Het is wederom Bram Smidt die door het centrum van ONR kan snijden. Dit keer schiet hij de bal hoog tegen de netten. Opvallend dat hij wederom alle tijd en ruimte heeft om af te werken. In de 25e minuut moet ONR weer corrigerend optreden in de verdediging. Deze keer houdt de scheidsrechter de kaart op zak en volgt er een vrije trap op de rand van de 16. Danny weet deze vrije trap goed te keren.
Pas in de 27e minuut wordt ONR voor het eerst gevaarlijk. Na een dieptebal op Mitchell Schievels kan de bal terug gelegd worden op Mats Wolthuis. Zijn schot van dichtbij vliegt rakelings naast.
Na enkele omzettingen bij ONR lijkt de ploeg zich wat te herstellen. Dit levert enkele kansjes op maar de 0-2 blijft voorlopig op het scorebord staan. In de 37e minuut vindt er wel een verandering van het scorebord plaats. Vanuit een vrije trap weet Sjoert Giezen de bal prachtig te verlengen. De bal vliegt onhoudbaar de kruising in, 0-3. Als ONR niet oppast loopt het tegen een enorm pak slaag aan vandaag. Wanneer het kort hierna 0-4 wordt kun je hier eigenlijk al van spreken. Vanuit een korte corner wordt de bal voorgegeven. De bal wordt hard op de lat gekopt en in tweede instantie binnen gekopt door Sjoert. Ik heb mij laten vertellen dat deze verdediger de ballen normaal gesproken hoog over kopt. Voor zover is hij vandaag al twee keer trefzeker geweest.
ONR zal uit een ander vaatje moeten tappen de 2e helft. Met drie wissels probeert Ronald Vermeulen in de rust het een en ander te herstellen.
Het eerste gevaar in de 2e helft komt van ONR. Na een voorzet van de ingevallen Leon Schievels kopt Mitchell de bal hard op doel. De keeper van Veenhuizen, Jonathan Auwen, staat goed opgesteld en tikt de bal over de lat. Kort hierna speelt Mitchell na een sterk duel Mats vrij. Zijn bal hangt tussen een schot en voorzet in en levert geen groot gevaar op. ONR heeft de smaak even te pakken, want niet veel later zijn ze weer gevaarlijk. Dit keer schiet Mitchell vanuit een lastige positie de bal hoog over. In de 65 minuut maakt Hein Luinstra de 1-4. Na een verre voorzet weet Mitchell de bal terug voor de goal te brengen. Hein is attent en geeft de bal het laatste zetje. In de 67e minuut komt ONR er goed uit nadat Veenhuizen de bal verspeelt op het middenveld. De doorgebroken Mitchell komt samen met Leon op het doel af. Echter wordt Mitchell door een achtervolgende verdediger te val gebracht. Waarom dit geen rode kaart wordt is mij een raadsel. De scheidsrechter die de eerste helft ONR met lichte overtredingen in zijn boekje zette houdt Veenhuizen in deze fase op de been door slechts de gele kaart te tonen. In de 80e minuut maakt ONR de 2-4. Na een goede aanval zet Mats de bal goed voor. Mitchell kopt de bal bij de 2e paal via de grond onhoudbaar binnen. Naast het feit dat ONR het beter doet in de tweede helft lijkt Veenhuizen het wel prima te vinden. Snel hierna volgt ook de 3-4 in de 82e minuut. Wederom is Mitchell is de doelpuntermaker na een lange dieptebal van Lart Wolthuis. Met nog 8 minuten op de klok wordt het toch nog spannend vandaag. ONR gaat op zoek naar de gelijkmaker en krijgt wat kansjes. In de 90e minuut krijgt Mitchell de grootste kans om zijn 3e goal te maken. Van dichtbij kopt hij de bal echter over. ONR heeft daarna te weinig tijd om zijn 4e doelpunt te maken.
Net zoals de twee vorige wedstrijden kon ONR het niet opbrengen om twee helften goed te spelen. Ze zullen in de komende wedstrijden 90 minuten lang strijd, inzet en beleving moeten tonen om zo de eerste overwinning te behalen.

HFC’15 – ONR 1

ONR steelt punt in Hoogkerk en behaalt zijn eerste competitiepunt

Op een zonovergoten zaterdagmiddag ging ONR vandaag op jacht naar de eerste punten in 3C.
Waar vorige week een punt verdiend was na een sterke 2e helft kon ONR vandaag na een zeer matige 2e helft wel het eerste punt binnen halen.

Onder warme omstandigheden en een stroef veld kwam HFC sterk uit de startblokken. Al in de 2e minuut belandt de bal via de onderkant van de lat voor (of achter?) de doellijn. Vanaf de bank was het moeilijk te zien, maar dat ONR hier goed weg kwam is een feit. In de 6e minuut doet ONR wat terug. Camiel Gerlach weet tussen vier tegenstanders in de bal voor zich te winnen en steekt de bal diep op Mats Wolthuis, die vandaag in de basis startte. Mats komt 1 op 1 met de keeper maar weet het net niet te vinden. In de 12e minuut lukt dit Jelmer Fierstra wel. Na een corner van Mats weet hij de bal binnen te koppen, 0-1. In de 21e minuut is Lart Wolthuis die voor gevaar zorgt. Zijn vrije trap verrast de keeper, maar laatst genoemde weet de bal in 2e instantie nog wel voor te voeten van de inlopende ONR spelers weg te werken. Hierna krijgt HFC de overhand. Over de flanken weten de aanvallers van HFC steeds door te komen. In de 28e minuut levert dit een grote kans op. De bal wordt echter rakelings naast gegleden. In de 39e minuut is ONR voor het laatst gevaarlijk in de eerste helft. Met een slim overstapje van Hein Luinstra komt wederom Mats alleen op het doel afgestormd. Vanuit een lastige hoek schuift hij de bal voorlangs. In de blessuretijd van de eerste helft krijgt HFC een penalty. Vanuit mijn oogpunt lijkt de bal gespeeld te worden door Pieter Jan Leemhuis en is een penalty hier niet op zijn plaats. De scheidsrechter vertelde mij na de wedstrijd dat hij floot voor een overtreding van een andere verdediger die de spits vasthield. Alsnog vraag ik mij af waarom de spits van HFC zo hard schreeuwde, dit is toch niet nodig als je aan je shirt vastgepakt wordt? Hoe dan ook een dubieus moment in de wedstrijd. Danny Blaauwwiekel zorgde met een katachtige redding ervoor dat ONR toch met 0-1 kon gaan rusten.
Na rust komt er een uitgeblust en futloos ONR uit de kleedkamer. Dat het geen 0-1 zou blijven was vrijwel meteen duidelijk. In de 50e minuut weet HFC dan ook te scoren. Na een korte corner (alle corners gingen kort) komt de bal in de voeten van Hossein Roghani. Hij schiet de bal op prachtige wijze in de verre hoek, 1-1. HFC neemt met slechts één doelpunt geen genoegen en blijft door drukken. In de 57e minuut levert dit dan ook een tweede doelpunt op. ONR krijgt de bal niet weg en hierdoor weet HFC de bal naar Hossein te koppen. Met een technische begaafde volley, niet hard, maar wel onhoudbaar brengt hij de stand op 2-1. Hierna krijgt HFC tal van kansen om de score verder uit te breiden. De spelers van ONR geven in een aantal situaties nog minder weerstand dan een pion (hier kun je bijvoorbeeld nog overheen struikelen), maar mede dankzij uitstekend keeperwerk van Danny blijft de stand slechts 2-1.
Toch weet ONR het doel nog één keer te vinden. Mitchell Schievels die naar eigen zeggen enorm boos was dat hij niet in de basis mocht starten weet een verre voorzet van Mats tegendraads binnen te koppen, 2-2 in de 85e minuut. In de minuten hierna is HFC wederom een aantal keren gevaarlijk, maar de bal vliegt er niet in. Eindstand 2-2.
Je kunt wel stellen dat ONR vandaag goed weg kwam. Toch is een punt na twee wedstrijden in mijn ogen wel verdiend. Volgende week zal in de thuiswedstrijd tegen Veenhuizen gewonnen moeten worden om niet in de onderste regionen te blijven hangen.