ONR – SC Loppersum: 1-2

Fri 05 Oct, 14:00

Door: Bernie

Of: gaat het niet??

Het hoofdveld had de vele regen goed weerstaan en dus kon er deze dag gevoetbald worden. De tegenstander van vandaag, SC Loppersum had 2 punten meer ( 11 ) dan ons ( 9 ).  Om aan te haken bij de top 3 moest er dus gewonnen worden.  Loppersum had een week eerder 0-0 gespeeld tegen CSVH. Wij hadden tegen ZFC moeten spelen maar zoals reeds bekend ging deze wedstrijd toen niet door vanwege overvloedige regenval.  De wedstrijd begon vrij redelijk ondanks dat Loppersum al in de 1e minuut een vrije trap kreeg. De bal werd door Harmjan tot corner verwerkt en hier kwam verder geen gevaar meer van. De dieptepas van Karsten op Tim in de 9e minuut zag er veel belovend uit maar door snel uit komen van de sluitpost van Loppersum voorkomt hij ergen. Hij komt echter wel op ongelukkige wijze in aanraking met Tim. Na een korte blessure behandeling konden beide spelers gelukkig weer verder. Het eerst volgende gevaar van Loppersum kwam vrijwel daarna. Na een overtreding van Sander tijdens een aanval van Lopperersum, mochten zij op een niet ongevaarlijke plek de vrije trap nemen. De bal gaat echt hoog voor de onze goal langs en over de achterlijn.  Zo’n 2 minuten later had Rens een mooie actie in huis waarna hij een dito pass op Mathijs gaf die op zijn beurt een mooie voorzet gaf op Mitchell maar deze kwam helaas net te kort. Na een kwartier spelen leek Loppersum op 0-1 te komen. Leek, want uit een corner haalde Bram de bal van lijn. En konden wij beginnen aan de volgende aanval. De bal belande na een paar schijven wederom bij Karsten die weer een prima diepe bal op Tim gaf. Het schot van Tim vanuit de 2e lijn ging maar net over. De volgende kans kwam voor rekening van Mitchell Hij kwam, na een goeie pass van Sander, in scoringspositie maar ook zijn schot ging nopt over de kruising. In de daarop volgende periode, van ruim 10 minuten, overheersten wij het spel. Het enige wat Loppersum er tegen over kon stellen was een corner nemen na goede aanval. Deze corner leverde voor ons verder geen gevaar op. In de 27e minuut mocht Karsten opnieuw een vrije bal nemen op 18 meter van de goal van de tegenstander. Het schot van hem ging echter naast. Amper een minuut later mochten wij opnieuw een vrije trap nemen, dit keer met Rens achter de bal. Door een prima loop actie van Tim ziet Rens een gaatje om een steekbal te geven op Tim en die schiet ( zijn 6e goal van het seizoen loopt dus mooi 1 op 1 ! ) prima de 1-0 ( 28.) tegen de touwen!!  Even later was het weer Tim die gevaarlijk was. Na een pass van Frank kwam de voorzet van Tim in de handen van de keeper van Loppersum terecht. De volgende mogelijkheid kwam op naam van Sander die goed door gaan een voorzet kon geven. Via de borst van de verdediger van Loppersum gaat de bal over de achterlijn. De daarop volgende hoekschop van Frank was te scherp waar door de keeper de bal klem vast kon pakken. Vijf minuten later krijgen Karsten en een speler van Loppersum allebei een gele kaart voor geschoteld. Helaas voor Karsten betekend dit dat hij de volgende wedstrijd er niet bij is. Dan gebeurd er vijf minuten voor rust iets bizars: een simpele pas wordt niet goed aangenomen waardoor de nummer 9 van Loppersum er als de kippen bij om de bal over te nemen en de verbouwereerde speler van ons kon lijdzaam toezien hoe de bal in onze goal beland : 1-1 ( 39. ). Vlak voor het rust signaal kreeg Mitchell nog een beste kans op de 2-1, maar na de voorzet van Bram kopte hij de bal te zacht waardoor we met een 1-1 stand gingen rusten.

Na de rust gingen we op jacht naar de 2-1. De eerste mogelijkheid die we daar toe kregen was een corner geforceerd door Mathijs na een actie van Kartsen. De volgende aanval van Loppersum lijkt ongevaarlijk maar het onvermijdelijke gebeurd: de verdediger van ons glijdt te vroeg op de bal, de aanvaller van Loppersum omspeelt hem en geeft de bal goed voor op de zomaar ineens vrij staande man en die laat Klaas kansloos door de 1-2 ( 50.) hoog in te schieten. In de 58e minuut krijgen we de volgende kans: helaas gaat de vrije trap van Harmjan aan alles en iedereen voorbij en gaat dus voorlangs. In de 60e minuut wordt Sander gewisseld voor Michel. We blijven op jacht gaan aar de 2-2. Die hing ook in de lucht en de kansen waren er ook zeker! Getuige de 69e minuut toen Tim de bal op de borst aan nam, afgaf op Frank maar het shot van uit de 2e lijn ging ook nu weer jammer genoeg net over. Vlak daarna was weer Tim die met een prima actie zijn directe tegenstander voorbij gaat, past op Mitchell maar hij kon niet genoeg kracht achter de kopbal zetten, waardoor de deze kans ook verloren ging. In de 71e minuut gaf Bram de bal nog voor maar onze spitsen konden hier helaas niet bijkomen. Ook een minuut later niet toen weer Bram de bal voorzette maar de goede keeper van Loppersum kon deze bal klemvast pakken.  Een kwartier voor tijd was het Wouter die een mooie diepe bal op Mitchell gaf. Mitchell kopte de bal door op Bram, die geeft de bal weer aan Michel en diens vlammende schot kwam keihard op de paal terecht! Een paar centimeter naar links en het was 2-2. Jammer want de keeper kon nooit meer bij de bal komen. Dat kon de keeper van Loppersum ook niet een minuut later toen Tim zijn vlammende schot op de lat uiteen zag spatten!! Zo bleef het helaas 1-2. Jammer maar helaas. De ballen wouden er vandaag niet meer in. Een gelijkspel was terecht geweest maar het heeft helaas niet zo mogen zijn.

Aanstaande zaterdag spelen we de inhaalwedstrijd tegen ZFC Zuidlaren. Deze wedstrijd zal gewonnen moeten worden om de aansluiting met de top/subtop te blijven behouden. De middenmoot is erg groot met van de nummer 5 ( CSVH ) 11 punten en de nummer 12 Fitboys ( 7 punten ).  We zullen er alles aan moeten doen om bovenin mee te blijven doen!