S1 S2 S3 S4 S5 A1 B1 B2 C1 C2 C3 D1 D2 E1 E2 E3 E4 E5 F1 F2 F3 G GJ Z

ZFC Zuidlaren - ONR : 3-1

Thu 18 Oct, 08:55

Of: niet gewassen inloopshirts stinken niet…

Afgelopen zaterdag moesten we de inhaal wedstrijd spelen bij ZFC in Zuidlaren. Een erg goede tegenstander die o.a recent nog had gewonnen, van de favoriet voor de titel in deze klasse, Drenthina met 1-3.

ZFC, met o.a spits Jos Lamian in de gelederen, kreeg de beste mogelijkheden in het begin van de wedstrijd. De eerste kans van ZFC werd door Klaas onschadelijk gemaakt. Even daarvoor was de actie van Tim goed, maar diens voorzet was te scherp.

In de 5e minuut speelt Bram in op Mitchell, die bij de 2e paal staat, maar de verdediger is eerder bij de bal werkt de bal tot corner. De corner van Frank wordt door ZFC goed uitverdedigd en ze kregen een goede mogelijkheid dmv de counter die daaruit op volgt maar gelukkig voor ons liep dit goed af. De corner van ZFC die daarop volgde werd door Rens opgeruimd. Bij de volgende aanval van ZFC werd er slap verdedigd waardoor Jos Lamain van ZFC de 1-0  kon binnen schieten. (8.).

In de 11e minuut krijgen we een corner via Tim. Deze corner wordt door Bram genomen. De bal komt terecht bij Matthijs en via een verdediger van ZFC gaat de bal aan de andere kant van de goal over de achterlijn dus mogen we weer een hoekschop nemen. Frank neemt deze corner en geeft de bal prima voor op Rens die zijn inzet ( kopbal ) door een verdediger van de lijn gehaald ziet worden.

Het volgende wapenfeit was het schot van Tim, na een individuele actie, wat net naast ging. Sander ondervindt toch te veel hinder van een in de warming up opgelopen blessure en moet in de 20e minuut worden vervangen door Gert-Jan. Even later krijgen we toch nog een kans: Frank gaat de combinatie aan met Tim maar helaas was het schot van Tim te zwak om echt gevaarlijk te kunnen worden.

Amper 3 minuten later komt ZFC er door na een goede aanval, het buitenspel signaal van Sebastiaan wordt door de scheidsrechter genegeerd en de ZFC’er Koen Jans ( zoon van ) kan de 2-0 ( 26.) laten aantekenen.

In de 33e minuut lijkt ZFC weer gevaarlijk te worden. Harmjan corrigeert dit met een overtreding en dus mag ZFC een vrije trap nemen. Klaas stond echter prima opgesteld en pakte dit schot klemvast. Even daarna kwam Tim door de verdediging van ZFC heen schoot in de korte hoek maar de keeper van ZFC voorkwam met een mooie save de aansluitingstreffer.

Zo’n 10 minuten voor rust verspeelt ZFC knullig de bal door deze over de zijlijn te laten gaan. De bal komt via de  inworp van Gert-Jan bij Mitchell terecht. Hij past de bal op Tim en in de kluts die hierop volgt komt de bal uiteindelijk terecht bij Bram die met een moeilijk mooie boogbal de keeper van ZFC verschalkt: 2-1 (36.). Zowat vanaf de aftrap komt ZFC er weer gevaarlijk uit dmv een counter. Door een goede tackle back te lopen voorkomt Harmjan de het erger wordt voor ons. Hij speelt de bal over de achterlijn en de daarop volgende corner levert geen gevaar op doordat er een duwfout wordt gemaakt op Klaas.

Vijf minuten voor het rustsignaal neemt Wouter de inworp en via Rens belandt de bal bij Frank. Hij wordt te hard aangepakt volgens de scheids en dus mag Bram de vrije trap, die daarop volgt, nemen. Deze gaat echter voor de goal langs en over de achterlijn. De laatste mogelijkheid om voor rust op 2-2 te komen is uit een vrije bal van Harmjan, maar Rens ziet ook zijn inzet naast de goal belanden.

De eerste mogelijkheid in de 2e helft was echter wel voor ons. Na een overtreding op Tim mogen we weer een vrije trap nemen. De vrije trap wordt jammer genoeg niet goed genomen waardoor ZFC weer kan uitverdedigen. Doordat Rens en Wouter goed staan opgesteld wordt de aanval van ZFC onschadelijk gemaakt.

In de 51e minuut moest Klaas weer reddend optreden na een hard schot uit de 2e lijn. Elf minuten na rust begint Mitchell aan een solo, hij komt niet ver doordat de verdediger van ZFC een overtreding op hem beging. Een goede plek en mogelijkheid voor Bram om dmv een vrije bal gevaarlijk te worden. Deze vrije bal gaat jammer genoeg hoog voorlangs.

We blijven erin geloven en gaan door op jacht naar de gelijkmaker. Dan komt er een fase van 10 minuten waar even weinig meer lukt. Goed voorbeeld was de diepe bal op Frank die te hard voor Frank is en daardoor niet meer bij de bal kan komen. Valt deze bal wel goed, dan kon hij zo door lopen naar de goal.

De volgende echt goeie kans is in de 643 minuut als Harmjan een goede steekpas geeft op Hein die zijn schot op de doellijn ( wéér ) gekeerd zag worden. Een minuut later maakt Matthijs een mooie actie: hij zet zijn tegenstander op het verkeerde been, zet de bal goed voor. Maar de bal wordt door onze spitsen gemist en zo kon ZFC weer beginnen aan hun opbouw voor een nieuwe aanval. Door middel van een overtreding wordt deze aanval van ZFC tot staan gebracht. De vrije trap wordt na een goede combinatie voorgezet en Klaas is daarbij kansloos en moet voor de 3e keer de bal uit zijn goal halen: 3-1 ( 69.).

Vlak daarna wordt Frank vervangen door Camiel. Camiel heeft dan al een wedstrijd met de A1 in de benen, maar door goed verdedigen van hem voorkwam hij wel dat ZFC nog gevaarlijker kon worden! Na goed door gaan van Harmjan ( na een prima pas van Wouter ) versiert hij een corner. De corner van Bram is echter te scherp waardoor ZFC weer kan uitverdedigen.

Dan is er een fase dat het spel zich voornamelijk op het middenveld afspeelt. De moe gestreden Matthijs wordt vervangen door Jelte. We blijven proberen om de aansluitingstreffer te forceren. Als we even later een corner mogen nemen,die door Harmjan wordt getrapt, lukt dit ook bijna maar Rens ziet zijn kopbal in de handen van de doelman van ZFC terecht komen.

Met nog ruim 10 minuten te spelen geven we de moed niet op. Nadat Camiel door weer goed te verdedigen de bal inspeelt op Bram en Bram met een mooie pas op Tim de aanval voort zet, grijpt de verdediger van ZFC in en maakt een overtreding op Tim. Hein kopt de bal helaas over en zo blijft de aansluitingstreffer achterwege. Doordat Jelte een overtreding op 17 meter van onze goal begaat op een ZFC’er krijgt ZFC nog de kans op de 4-1. De vrije bal verdwijnt gelukkig naast onze goal. Als even later de spits van ZFC door onze verdediging breekt, en alleen op Klaas afgaat, lijkt de 4-1 in zicht maar hij is niet zelfzuchtig een leegt de bal breed op een medespeler die gelukkig voor ons in het zijnet schiet.

Zo wint ZFC de wedstrijd met 3-1 en moeten wij vol aan de bak om niet nog verder in de problemen te raken. Zo sta je 5e en zo sta je weer 11e. Het verschil met de nummer 5 CSVH bedraagt nu 2 punten. Om aan te haken bij de middenmoot moet er dus a.s zaterdag gewonnen worden bij VHK dat op de 9e plaats staat met ook 9 punten maar met een iets beter doelsaldo.

We kunnen nu zeker echt alle steun van onze supporters gebruiken dus blijf ons aanmoedigen!!!