3 september 2011 Be Quick Dokkum – ONR, rust 0-2 eind 0-5

Thu 01 Sep, 10:17

Benjamin wint weer een duel

Hans en Mats op weg naar de 0-1

ONR moest voor het debuut in de tweede klasse aantreden in Dokkum tegen Be Quick Dokkum. Met de bus, met aan het stuur Roel Kloosterman, vertrokken de selectie en supporters naar Dokkum. Op de terugreis was ONR niets vergeten en gingen de 3 punten mee terug naar Roden. ONR beleefde een ongelofelijk debuut met een 0-5 overwinning!

Op een zonovergoten sportpark Tolhuispark begon ONR aan de eerste wedstrijd in de tweede klasse. Onwennig liepen de spelers over het veld, op zoek naar het ritme om tegen tweede klassers te spelen. Be Quick Dokkum kwam als beste uit de startblokken en nam het initiatief. ONR moest terug op eigen helft en moest een paar keer ingrijpen. Het gevolg was dat Be Quick Dokkum een aantal corners te nemen kreeg. Gelukkig stond het vizier niet op scherp en kon ONR het gevaar op tijd de kop in drukken. Met compact en goed geconcentreerd spel kreeg ONR steeds meer grip op de wedstrijd. Het middenveld werd langzamerhand gecontroleerd door Benjamin en Hein die samen met Michel het spel van Be Quick Dokkum ontrafelden en de spitsen in stelling konden brengen. Voorlopig bleef het gevaar van ONR beperkt tot afstandschoten die hoog over het doel gingen, maar daarna werd het spel nauwkeuriger en doelgerichter. Hein stuurde met een prachtige pass, Hans de diepte in. Hans zag in zijn ooghoek dat Mats er goed voorstond en speelde de bal diep in de richting van de tweede paal. Mats ging vol overtuiging achter de bal aan en wist net op tijd, voordat de keeper de bal kon pakken, de bal in het doel te tikken (39, 0-1). OVoor ONR was de ban gebroken en de eerste goal in het nieuwe seizoen was een feit! Deze eerste goal smaakte naar meer en ONR bleef aanvallend spelen. Hans werd opnieuw in stelling gebracht, maar zijn schot op doel werd gestopt. Vlak voor rust creëerde ONR een prachtige aanval op links, waarbij Hans de bal teruglegde op Michel. Hij schoot gericht in, maar zijn schot werd geblokt. De bal bleef bespeelbaar en werd ingetikt door Tim, maar ook dat schot werd geblokt. Be Quick Dokkum kreeg de bal niet weg en Tim kon nogmaals uithalen en nu wel raak schieten (0-2, 45+1). ONR kon met een prachtige tussenstand gaan rusten.

In de rust werd iedereen door Martin op scherp gezet om in de tweede helft direct volle bak te gaan spelen. Dit was niet aan dovemans oren besteed en dus ging ONR weer vol uit de startblokken in de tweede helft. ONR bleef de controle over het spel houden en maakte het Be Quick Dokkum erg lastig. Be Quick Dokkum probeerde zeker iets terug te doen. Het grootste gevaar kwam uit een rebound. Nadat Klas de bal had weg gebokst, kwam deze voor de voeten van een aanvaller die de bal uit de lucht in één keer op doel op doel probeerde te schieten, maar gelukkig net naast schoot. ONR bleef de aanval zoeken en was keer op keer gevaarlijk, maar jammer genoeg lukte het niet om de bal in het doel te krijgen. Net nadat Klaas een gele kaart had gekregen, bracht hij via een formidabele pass Hans in stelling, die de bal direct doorkopte op Mats. Hij was er als de kippen bij om de bal onder de keeper door te schieten en Be Quick Dokkum de nekslag toe te dienen (0-3, 68). Be Quick Dokkum probeerde nog wel aan te vallen, maar de overtuiging in het spel ontbrak. Er werd vooral van afstand geschoten, maar de ballen vlogen over het doel. ONR was daarentegen veel doeltreffender en gerichter aan het voetballen. Tim ging rechts in de aanval en speelde de bal naar Mats, die de bal teruglegde op Hans. Vanuit de draai lukte het Hans om met zijn linkerbeen de keeper te verschalken en de vierde treffer van ONR te maken (0-4, 71). Als dan een verdediger van Be Quick Dokkum zijn tweede gele kaart pakt, dan is de wedstrijd gespeeld. ONR ging een tandje langzamer spelen en liet de bal rustig rondgaan. Met de inbreng van Sander ontstaat er nog weer een nieuw elan, omdat Sander wil laten zien wat hij waard is. Ver in de blessuretijd zet Sander Hans vrij voor de keeper. Een dergelijke buitenkans moet je hans niet geven, want dan is het raak (0-5, 90 +4). Bij deze stand besloot de scheidsrechter de wedstrijd, direct na de aftrap, te beëindigen en kon ONR terugzien op een bizar goed debuut in de tweede klasse!

Spelers: Klaas Kleiker, Gerard Booij, Wouter Bloemendal, Rens van der Knaap, Harmjan Poel, Hein Luinstra, Michel Kremer, Benjamin Vogelzang, Tim van der Meulen (80, Sander Ottens), Hans van Tamelen, Mats Wolthuis