Home > S1

24 september 2011 ONR - VEV'67, rust 1-0 eind 3-0

Wed 21 Sep, 20:33

Hans haalt de trekker over voor de 1-0

Op een zonovergoten sportpark 'de Hullen' traden ONR en VEV'67 in het strijdperk voor de enige niet Friese derby in de tweede klasse I. Ondanks de Rodermarkt was er veel publiek afgekomen op. om het spektakel dat werd opgevoerd te aanschouwen. ONR was de ploeg die na 2 keer 45 minuten aan het langste eind trok en de 3 punten aan het totaal kon toevoegen. Een zwaar bevochten overwinning, waarbij ONR zeer efficiënt was in het benutten van de kansen die werden uitgespeeld. Op dat punt was de einduitslag terecht, ondanks het veldoverwicht van VEV'67 tijdens een groot deel van de wedstrijd. Na 4 wedstrijden staat ONR los aan de leiding.

Na de aftrap kwam ONR vol overtuiging uit de startblokken. VEV'67 werd direct onder druk gezet en kwamen niet aan aanvallen toe. ONR daarentegen ging direct fel in de aanval, maar de kansen bleven in eerste instantie uit. Balverlies van VEV'67 leidde de eerste goal in. Op het middenveld veroverde Karsten de bal, waarna hij direct Martijn in stelling bracht. Martijn ging aan de rechterkant van het veld de zestien binnen en legde de bal nauwkeurig terug op Hans. Die bedacht zich geen moment en haalde verwoestend en doeltreffend uit (1-0, 8). Na deze vroege goal bleef ONR het VEV'67 lastig maken, maar kansen bleven uit. Na 20-25 minuten begon de wedstrijd echter te kantelen. VEV'67 kreeg meer grip op het spel en begon steeds aanvallender te voetballen. Toch kwam het grootste gevaar uit een counter van ONR, waarbij Hans verzuimde te scoren en de bal naast schoot. VEV'67 begon steeds gevaarlijker te worden en creëerde de eerste grote kansen. Gelukkig stond het vizier niet op scherp en gingen de ballen naast of over. ONR werkte zich kreunend door de laatste minuten van de eerste helft en was echt aan de rust toe.

In de rust werden de puntjes op de i gezet en moest Rens met een blessure achterblijven. ONR moest het initiatief weer aan VEV'67 laten en kende een moeilijke start van de tweede helft. De ene na de andere aanval rolde af op het doel van ONR. Gelukkig stond de verdediging goed opgesteld en konden de verdedigers vertrouwen op de vaste rots in de branding Klaas. De vele aanvallen resulteerden niet in goals, maar wel in vele corners. ONR kon er weinig tegenover stellen en was niet in staat om de bal in de ploeg te houden. VEV'67 wist in deze periode de bal in het doel te werken, maar de spits van VEV'67 haalde Klaas onderuit in het 5 meter gebied en dus werd de goal niet toegekend. ONR bleek ineens wel in staat om de bal in de ploeg te houden. Via een snelle counter werd Hans bereikt, die alleen stond en op avontuur ging. Na zijn directe tegenstander te hebben uitgespeeld kon hij opstomen en vanaf de rand van de zestien onhoudbaar uithalen (2-0, 61). Dit was een ferme opsteker voor ONR, maar het lukte ONR niet om het spel naar zich toe te trekken en de wedstrijd gecontroleerd uit te spelen. VEV'67 wilde zich niet gewonnen geven en bleef drukken op het doel, maar nog steeds lukte het niet echt gevaarlijk te worden. ONR kon alleen de counter als wapen inzetten en was daarmee erg gevaarlijk. Na een afgeslagen aanval van VEV'67 kwam de bal op de eigen helft bij Mats, die Martijn in de voeten aanspeelde. Martijn nam de bal mee en stuurde Hans diep die goed overzicht behield en Mats in stelling bracht. Mats schoot de bal vanaf de rand van de 16 binnen en besliste daarmee de wedstrijd (3-0, 81).VEV'67 liet de kop niet hangen en probeerde in ieder geval een eretreffer uit het vuur te slepen. In de laatste 5 minuten van de wedstrijd kon Bram Gootjes ook nog zijn opwachting en zijn debuut maken in het eerste van ONR. De kleine kansen in de rest van de tweede helft, bleven onbenut en dus kon ONR de 3 punten in de pocket stoppen. Tot nu toe beleeft ONR een droomstart en wordt er hard gewerkt aan de geformuleerde doelstelling.

Spelers: Klaas Kleiker, Sander Ottens, Rens van der Knaap (45, Michel Kremer), Wouter Bloemendal, Harmjan Poel, Karsten Bruinsma, Hein Luinstra, Benjamin Vogelzang (85, Bram Gootjes), Martijn Alssema, Hans van Tamelen, Mats Wolthuis