17 september 2011 VVI - ONR, rust 1-2 eind 1-3

Thu 15 Sep, 08:04

Wouter verdedigt geconcentreerd

Hans in de counter

Voor ONR stond de tweede uitwedstrijd op het programma. In Idskenhuizen moest worden aangetreden tegen VVI, een tegenstander die tot nu toe geen punt had gehaald en druk aan het knokken is voor het eerste resultaat. ONR heeft zich meer dan stand weten te houden in de strijd en heeft de 3 punten weer in de pocket! Met een scherpe start van de wedstrijd en daarna goed countervoetbal werd VVI op de knieën gebracht.

Na de aftrap was ONR direct alert en werd het initiatief in de wedstrijd gepakt. VVI was niet bij de les en moest in het begin direct een paar corners weggeven. De tweede corner was het direct raak. Rens was de stoorzender en de doorschietende bal kwam bij Benjamin, die de bal binnen kon tikken (0-1, 6). VVI was van slag door deze start en was nog de wonden aan het likken, toen ONR opnieuw toesloeg. Benjamin veroverde de bal en stuurde Hans in de diepte weg. Na een perfecte aanname was het schot niet meer te stoppen voor de keeper (0-2, 9). Voor VVI was het nu welletjes en het signaal was aanvallen! Volgens het principe vrouwen en kinderen eerst, werd de aanval opgezocht. Iedere bal werd diep gelegd om met strijd in de 16 te komen tot een kans . Gelukkig kon de verdediging veel schotpogingen blokken en de bal wegwerken. Daar waar de verdediging te kort schoot, stond Klaas VVI in de weg. ONR werd echter met de rug tegen de muur gezet en kon niet onder de druk van VVI wegkomen. Gelukkig voor ONR duurde het lang voor VVI aan scoren toe kwam. Een corner van links, werd aan de rechterkant weer opgepakt en de bal werd in de 16 gelegd. De rechter middenvelder was er als de kippen bij en schoot de bal binnen (1-2, 38). Met kunst en vliegwerk wist ONR de stand vast te houden en kon er worden gerust.

In de rust maande Martin iedereen tot rust en gaf hij aan dat er meer gevoetbald moest worden. De spelers werden even op de juiste plek gezet en met uiteindelijk een gevoel van overtuiging, startten we aan de tweede helft. VVI kon maar op 1 manier voetballen en dat was weer met de lange bal. Dit was voor hen het devies voor de tweede helft, met als gevolg een handvol corners, maar geen doelpunten. ONR kwam meer in het eigen spel en kon het spel enigszins controleren. VVI had het daar moeilijk mee. Bovendien had ONR geluk dat de scheidsrechter Michel niet bestrafte met een penalty tegen. Verder was ONR sterk in het hanteren van het wapen van de counter. Met Hans als aanspeelpunt wist VVI niet wat het daar tegen moest doen. Hans was de speler die aan de basis stond voor de beslissing in de wedstrijd. Nadat hij de bal kreeg aangespeeld van Karsten, kwam Mats in actie die beduidend sneller was dan zijn directe tegenstander. De pass was op maat en Mats kon zijn voormalige teamgenoot (nu keeper bij VVI) verschalken met een geplaatst schot (1-3, 64). Uiteindelijk bleek dit de nekslag voor VVI. Met hetzelfde doel voor ogen, werd de rest van de wedstrijd geprobeerd ONR gek te maken. Gelukkig lukte dat niet, ook niet met opstootjes met elleboogjes en slidingen op de benen van de spelers van ONR. ONR was nog een paar keer gevaarlijk in de counter, VVI probeerde via scrimmages in de 16 tot scoren te komen. Gelukkig lukte het laatste niet en kon ONR met de 3 punten in de bus terug naar Roden. ONR blijft doorgaan op de ingeslagen weg en blijft bovenin meedraaien. Speciale dank aan de toeschouwers Anko en Tim voor het aanmoedigen.

Spelers: Klaas Kleiker, Gerard Booij (64, Sander Ottens), Rens van der Knaap, Wouter Bloemendal, Harmjan Poel, Hein Luinstra, Michel Kremer (61, Karsten Bruinsma), Martijn Alssema, Hans van Tamelen, Mats Wolthuis, Benjamin Vogelzang (85, Jeroen Visscher)