Home > S1

1 oktober 2011 ONR - ONT, rust 3-1 eind 6-3

Fri 30 Sep, 06:36

Harmjan controleert de bal

ONR heeft deze zaterdag de ingeslagen weg van overwinningen behouden. In een doelpuntrijke wedstrijd trok ONR na een flitsende start (twee doelpunten in 6 minuten speeltijd) weer aan het langste eind. Aan de hand van Hans van Tamelen vond de aanval veelvuldig het doel. Hans nam zelf 3 treffers voor zijn rekening, Mats 2 en tenslotte was ook Tim doeltreffend tijdens zijn invalbeurt. ONT heeft alles in de strijd gegooid om het ONR lastig te maken en kwam tot 3 keer terug in de wedstrijd, voordat ONR definitief afstand nam. De eindstand van 6-3 was een prachtige bekroning op deze wedstrijd.

Op een zonovergoten sportpark 'de Hullen' trad ONR aan tegen ONT (Opeinde Nijega de Tike). ONR kwam als sterkste uit de startblokken en eiste direct het initiatief op. ONT had het hier zichtbaar moeilijk mee en kwam niet in het eigen spel. Balverlies van ONT, door veel druk op de bal, leidde de eerste goal in. ONR schakelde razendsnel om en de bal bereikte Martijn, die de bal door speelde op Hans, die op geheel eigen wijze doeltreffend uithaalde (1-0, 5). Na de aftrap probeerde ONT rust in het eigen spel te krijgen, maar voordat ze het in de gaten hadden, had Hans de bal al weer verovert. Hij bedacht zich geen moment en zocht de achterlijn op, waarna een loepzuivere voorzet volgde die door Mats werd binnen geschoten (2-0, 6). ONR bleef na deze twee goals aanvallend spelen, maar de scherpte werd minder. ONT rechtte de rug en ging ook in de aanval. ONR stond niet altijd goed opgesteld en dus werd het gevaarlijk. Een schot uit een rebound kon door Klaas ternauwernood tegen de lat worden gewerkt. Een volgende aanval van ONT over links was nog gevaarlijker en de kopbal van de spits kwam weer op de lat, maar stuitte achter de doellijn en dus goal (2-1, 16). Vanaf dat moment werd het een snelle aantrekkelijk wedstrijd met kansen voor beide ploegen. ONT begon steeds meer de druk op te voeren en ONR begon te kraken. Gelukkig kon ONR het tempo bijhouden en ook zelf aan aanvallen denken. Zelfs de verdedigers droegen daarin hun steentje bij. Harmjan stoomde aan de linkerkant van het veld op en bediende Hans met een prachtige pass. Hans liet weer zien waarom hij de meeste goals heeft gemaakt bij ONR en scoorde zijn tweede van de wedstrijd (3-1, 42). ONR wist deze goede stand de rust in te brengen en dus smaakte de thee prima.

Na de rust was het echter ONT dat als sterkste team uit de kleedkamer kwam. De aanval werd direct opgezocht en dat resulteerde direct in een corner, die gevaarlijk werd ingekopt, waarna de bal van richting werd veranderd en tegen het net belandde (3-2). Dit was niet de bedoeling en dus beloofde het een zware tweede helft te worden. ONT bleef de aanval zoeken en ONR liep achter de feiten aan. Toch wist ONR, door het tonen van een goede strijdlust, gevaarlijk te blijven. Hans gaf het juiste voorbeeld en liep door op de keeper, die de bal tegen hem aanschoot, waarna de bal over de keeper heen in het doel belandde (4-2, 54). ONR dacht de tegenstander nu op de knieën te hebben gebracht, maar niets was minder waar. ONT bleef knokken en veroverde een corner. De bal kwam gevaarlijk voor doel en werd op de lat gekopt, waarna het ONR niet lukte om de bal weg te krijgen, met als gevolg dat de bal kon worden binnen getikt (4-3, 55). In deze periode kon het muntje beide kanten opvallen en hield ONR met moeite stand. Gelukkig beschikte ONR nog steeds over voldoende krachten om nog een keer aan te zetten. Daarbij bleek de counter weer het gevaarlijke wapen. Martijn stuurde Mats de diepte in die vervolgens de bal te ver voorzette. Hans pikte de bal op en speelde Tim aan (net in het veld). Tim draaide zijn eigen tegenstander dol en bleef gelukkig zelf helder om de bal met links tegen het net te jagen (5-3, 72). Dit bleek te veel van het goede voor ONT. Men zocht nog steeds de aanval, maar de overtuiging begon weg te glippen. ONR kon loeren op de counter en had daaruit ook kunnen scoren. Mats miste een paar keer een goede kans, maar stond gelukkig ook op de juiste plek nadat Tim de diepte in werd gestuurd. Tim hield de bal goed bij zich, passte de bal bij Mats in de voet, die beheerst in de rechter beneden hoek scoorde (6-3, 82). In de laatste minuten van de wedstrijd probeerde beide ploegen nog een keer tot scoren te komen, maar dat zat er niet meer in.

ONR blijft aan de leiding in de tweede klasse I en moet volgende week op bezoek bij SDS in Easterein.

Spelers: Klaas Kleiker, Wouter Bloemendal, Rens van der Knaap, Hein Luinstra, Harmjan Poel, Michel Kremer, Karsten Bruinsma (68, Tim van der Meulen), Benjamin Vogelzang (84, Jeroen Visscher), Mats Wolthuis, Hans van Tamelen, Martijn Alssema