S1 S2 S3 S4 S5 A1 B1 B2 C1 C2 C3 D1 D2 E1 E2 E3 E4 E5 F1 F2 F3 G GJ Z

VHK - ONR: 2-1 onderuit

Mon 29 Oct, 14:15

Roeien met de riemen die je hebt....

Afgelopen zaterdag rond 12:10 vertrokken we met de bus naar Sint-Jansklooster (de voormalige woonplaats van 2-voudig elfstedentocht winnaar Evert van Benthem) voor de wedstrijd tegen VHK. Waar ik een aantal weken refereerde aan dat een goed beging het halve werk is, ging dat nu helaas niet op. Het was VHK dat de score al vroeg in de wedstrijd opende. Vanaf een meter of 17 kon de aanvaller van VHK de bal aannemen, Rens en Wouter waren er te laat bij en de schutter schoot de bal met een volley achter Klaas: 1-0 ( 3.). De eerste goede kans voor ons was weg gelegd voor Tim die, na een goede combinatie met Bram en Mitchell, de bal net voorlangs schoot. De volgende kans was voor VHK doordat Sander aan de verkeerde kant dekte kon hun vleugelspeler opstomen naar onze goal maar door goed ingrijpen van Wouter werd erger voorkomen. Door goed storend werk van Mitchell verdedigd de verdediging van VHK slecht uit, pikt Tim de bal op en krijgt een vrije door tocht naar de goal en schiet beheerst de 1-1 in de lange hoek (16.). In de 22e minuut krijgen we weer een goede kans. Karsten geeft een prima pas op Tim die de bal goed aan neemt en de bal past op Bram maar diens voorzet is helaas net te scherp om Tim en Mitchell te kunnen bereiken. Twee minuten later pikt Karsten weer de bal op, geeft weer een prima pas,dit keer op Mitchell, maar Mitchell komt nét te kort om bij de bal te kunnen komen. Beide ploegen zijn redelijk aan elkaar gewaagd en ook VHK krijgt nog enkele goede kansen maar Klaas voorkomt met een paar prima reddingen erger. Even later voorkomt Frank (op de voor hem ongebruikelijke links back positie) door goed verdedigen dat VHK gevaarlijk wordt. Zo kan Karsten de bal aan nemen en hij past de bal naar Tim die kaatst met de mee opgekomen Hein maar diens schot had te weinig kracht om enig gevaar te kunnen uit richten en de keeper van VHK pakt de bal klemvast. In de 30e minuut voorkomt Rens met een overtreding een uitbraak van VHK en dat kost hem zijn eerste gele kaart van dit seizoen. De vrije trap van VHK, die logischer wijs daarop volgt, levert verder niks op. Uit de daar op volgende aanval van ons geeft Sander een goeie bal op Bram. Zijn voorzet wordt goed geblockt en de bal ging over de zijlijn. De inworp van Bram komt terecht bij Harm Jan die door loopt naar de rand 16 meter maar zijn schot helaas over ziet gaan. In de 35e minuut moet Harm Jan helaas met een hamstring blessure van het veld en wordt hij vervangen door Leon. In de 41e minuut nam Rens een vrije bal en speelde daarmee Karsten aan, die vervolgens uithaalt maar ook zijn schot naast de goal ziet gaan. Vlak daarna lijkt VHK weer gevaarlijk te worden na een vrije trap (overtreding van de goed ingevallen Leon) maar Rens ruimt vakkundig de bal op. Het laatste wapenfeit uit de eerste helft was van Hein die zijn schot, na een goede aanval van ons, naast ziet gaan.

Na de thee komen we feller uit de kleedkamer. Nadat er door VHK een overtreding op Karsten is gemaakt neemt hij zelf de vrije bal speelt de mee opgekomen Sander in maar zijn voorzet bereikt Mitchell niet waardoor VHK kan beginnen aan een nieuwe aanval. Maar VHK speelt het slecht uit en door goed door gaan van Leon veroveren we weer de bal. Leon geeft een prima diepe bal op de spitsen maar dit keer staan de verdedigers van VHK wel goed opgesteld en ruimen zij de bal op. In de 56e minuut haalt Tim een corner na een goeie actie van hem. De corner die werd getrapt door Leon is niet goed waardoor VHK kan counteren. Door een prima sliding van Wouter haalt hij de angel uit de aanval van VHK. Na een kwartier spelen in de 2e helft kan VHK op 2-1 komen, maar het prima schot wordt door Klaas uitstekend gekeerd! Twee minuten later komt Hendrik in het veld voor Sander. De volgende kans voor ons is voor Hein die, na een vrije bal van Bram, net niet bij de scherpe voorzet kan komen om te scoren. VHK wordt echter steeds gevaarlijker bij hun uitbraken. De prima actie van Mitchell in de 65e minuut zag er veel belovend uit, maar duurde uit eindelijk te lang en het schot van hem was daardoor te slap om nog enig gevaar te kunnen uitrichten. Even daarvoor moest Klaas weer reddend optreden. Zoals gezegd werd VHK steeds gevaarlijker. Rens weet de bal uit een prima counter van VHK van de doellijn te halen en voorkomt daarmee de 2-1 voorsprong van de thuisclub. In de 70e minuut komt VHK toch op een 2-1 voorsprong door dat wij niet goed verdedigen en Klaas niks doet bij een hoog schot. Een minuut later moet Mitchell van het veld met een blessure en komt Matthijs voor hem in de plaats. We gaan alles op alles zetten om de gelijkmaker te forceren. Dit brengt uiteraard risico's met zich mee. Maar gelukkig hebben de beide aanvallers van VHK het vizier niet meer op scherp staan. Uit een vrije trap van Hendrik kan Rens bijna de 2-2 maken maar hij ziet zijn inzet gepakt worden door de keeper van VHK.
Een kwartier voor tijd gaat Leon goed door na een actie waardoor Rens de bal oppikt bij de achterlijn van VHK, maar helaas missen 2 mensen van ons zijn voorzet om de gelijkmaker tegen de touwen te kunnen schieten. Door dat VHK slecht uitverdedigd krijgt Hendrik de bal in zijn voeten, haalt vervolgens hard uit maar ziet zijn inzet net de kruising missen. Weer een minuut later neemt Rens een vrije bal. Hij speelt Karsten aan die haalt vervolgens ook hard uit maar de keeper van VHK redde prima op de inzet van Karsten. VHK krijgt nog een goeie kans op 3-1in de 79e minuut maar de bal zeilt voor onze goal langs. Vijf minuten voor tijd krijgt Leon nog een dot van een kans op de 2-2 maar hij puntert de bal uit de draai in plaats van met links uit te halen. Matthijs ziet zijn voorzet even later, na een prima actie, in de handen van de keeper belanden. Daarna krijgen beide ploegen nog goede kansen om te scoren maar dit gebeurt niet zodat wij met een 2-1 nederlaag met de bus terug gaan naar Roden. We zullen de resterende wedstrijden alles op alles moeten zetten om niet nog verder weg te zakken. Doordat de middenmoot erg dicht bij elkaar zit kunnen we door te winnen van Olympia a.s zaterdag een goede stap in de richting zetten. We moeten roeien met de riemen die we hebben om geblesseerde en geschorste spelers te kunnen vervangen. We hebben ervoor gevochten om 3 punten in de wacht te slepen maar dat is helaas niet gelukt.

Zoals gezegd spelen we a.s zaterdag weer een thuiswedstrijd tegen Olympia. Aanvang is dan 14:30.