Home > S1

Drenthina – ONR: 4-0 verlies in Emmen

Fri 21 Sep, 21:27

Om een lang verhaal kort te maken...

Op deze rodermarkt zaterdag stond de wedstrijd gepland. Met een nagenoeg fitte 1e selectie vertrokken we tegen 12:30 naar Emmen. Drenthina speelde vorig jaar in de 1e klasse en wil het liefst dit jaar nog weer promoveren/kampioen worden. Zij hadden alleen een valse start tegen Fit Boys ( 1-0 verlies ), maar alle andere wedstrijden werden gewonnen.

Bekijk het fotoverslag ...

We speelden dus vandaag tegen een titel kandidaat. En dan moet je zeker vanaf het begin op je hoede zijn. Dat waren we dus niet echt, want al na 45 seconden scoorde Drenthina de 1-0. In de 3e minuut kreeg Drenthina een corner te nemen na goed verdedigend werk van Hein. Het spel was nog niet best van ons maar we probeerden er wat van te maken. In de 6e minuut werd er een aanval van ons opgezet maar deze strandde bij Harmjan doordat hij aan zijn neus geblesseerd raakte.

Twee minuten later begon Tim aan een actie maar de verdediger van Drenthina stond zijn mannetje. Met een overtreding stopte hij Tim. De vrije trap van Kartsen werd door Tim half gekopt in de handen van de keeper. Daarna waren er voor beide ploegen geen kansen meer tot de 12 minuut: vanuit een inworp draaide de spits van Drenthina weg van onze verdedigers en liet zo Klaas kansloos: 2-0.

Drenthina bleef aanvallen maar Wouter, Rens, Hein en Harmjan waren nu wel bij de les en deze aanvallen werden door hun afgeslagen. In de 20e minuut was er een aanval van ons over meerdere schijven. Prima opgezet alleen de pas van Frank op Tim was net iets te laat: buitenspel. Daar had meer in gezeten. We begonnen beter te spelen. In de 27e minuut kregen we een vrij trap, op ca 21 meter,  na hands van een Drenthina speler. Met Rens achter de bal was dit een prima mogelijkheid om op 2-1 te komen. De bal ging helaas via de muur over de achterlijn en dus een corner. De corner van Bram was prima: Rens kopte de bal hard op de goal maar deze werd van de lijn gehaald. In de rebound kopte Kartsen de bal in de handen van de keeper.

Deze kans gaf ons weer wat moed. We gingen iets feller spelen om zo Drenthina te proberen uit hun spel te krijgen. De overtreding van Hein op de middenlijn werd door de scheids bestraft met geel. Drenthina bleef echter prima spelen. Je kon duidelijk zien dat ze een maatje te groot waren.  Even later pakte Klaas nog een te slap ingeschoten bal. In de 34e minuut kregen we nog een mogelijkheid via Tim na goed door gaan, maar ook dit liep helaas op niks uit. Drenthina kon weer beginnen aan een aanval na goed uitverdedigen. Deze aanval werd gestopt door Karsten die dit echter met een gele kaart moest bekopen. De prima fluitende scheidsrechter kon ook niet anders. Daarna begonnen wij weer een aanval: de voorzet van Mitchell komt echter niet aan bij Tim, waarna Drenthina goed voetballend kon uitverdedigen.

Zo’n 4 minuten voor de rust komt Drenthina op 3-0, het schot vanaf  18 meter was hard en hoog en kwam links van Klaas in de bovenhoek terecht. Zij bleven maar komen. Vlak voor rust haalt een Drenthina speler hard uit, maar zijn schot werd goed door Karsten geblokt. In de rust werd Bram gewisseld voor Jeroen. Hierdoor ging Wouter weer centraal spelen met Rens en schoof Hein naar voren.

De eerste kans voor ons kwam in de 48e minuut. Een mooie pass van Tim op Jeroen stelde hem in staat om een voorzet te geven: de bal belande recht in de armen van de keeper. Nog geen minuut later brak Tim eindelijk door hun verdediging heen. Zijn schot werd echter prima gekeerd door de goed uit komende keeper van Drenthina. Nog weer geen minuut later was er een goede poging van Hein: zijn schot op de goal ging jammer genoeg net over. Uit de daarop volgende aanval van Drenthina kopte Harmjan na goed verdedigen de bal corner. Deze corner werd door ons goed uitverdedigd. De pass van Karsten op Mitchell was ook prima deze geeft de bal voor op Tim, maar zijn schot was wederom te slap zodat ook deze kans verloren ging. Daarna tikte Klaas met een mooie redding nog een schot over de goal.

Het werd in de 57e minuut toch 4-0 na een prima aanval en dito voorzet van Drenthina werd de bal hard binnen gekopt. Zo’n zes minuten later paste Karsten de bal op Mitchell maar door weer goed verdedigen van Drenthina kwam ook hier weer geen kans uit. Even later moest Karsten met een rug blessure van het veld. Hij werd vervangen door Danel. Daarna brak er een periode aan die voornamelijk op het middenveld afspeelde.

Pas 10 minuten later moest Klaas reddend op treden na een goed schot van Drenthina door de bal klemvast te pakken. Hij paste de bal  daarna op Jeroen, die met een prima diepe bal Mitchell vrij zet. Mitchell haalt hier een corner uit. De corner van Danel die hierop volgde leverde jammer genoeg geen mogelijkheid meer voor ons op. Twaalf minuten voor het einde voorkwam Klaas nog met een prima redding de 5-0. In de 85e minuut kreeg Tim nog een prima kans maar hij haalde hier te weinig uit. De laatste kans van ons om de ere treffer te scoren was een vrije trap van Rens, de bal ging net over de goal heen. Het bleef bij 4-0.

Nadat de prima fluitende scheids voor het einde had gefloten zat deze wedstrijd er dus voor ons op. Wij hadden het vandaag even niet en Drenthina had het wel. Er zat simpel weg niet meer voor ons in. Het verschil met een degradant ( lees kampioens kandidaat ) uit de eerste klasse en een jonge 2e jaars 2e klasser was vandaag gewoon te groot. Volgende keer beter. Vermeldens waard is zeker de prima ontvangst en gastvrijheid van Drenthina.

Met toch een lichte kater gingen we huiswaarts om ons dan toch maar in het feest gedruis te storten. Aankomende zaterdag spelen we weer een thuiswedstrijd de tegenstander is dan Aduard 2000.