ONR1 - CSVH1: 2-4

Thu 06 Sep, 19:44

Door: Bernard

De kater komt altijd later….doorgebroken speler onderuit halen is toch rood?

Toen ik aankwam op ons complex (met nog steeds de naweeën van het geweldige concert van Coldplay van afgelopen donderdag in de benen)  zag ik dat de omstandigheden prima waren. Dus ( jaja daar issie weer!! ) op een zon overgoten sportpark “de hullen” mochten we vandaag aantreden tegen CSVH. Ook zij hadden net als wij hun eerste wedstrijd gewonnen. En dan speel je toch altijd net even wat lekkerder. De omstandigheden was zoals reeds gezegd prima.

Bekijk het Fotoverslag ...

Met pupil vd week Tycho voorop gingen we het veld op. We begonnen ook goed aan de wedstrijd getuige het 1e schot van Karsten na 25 seconden. De volgende goeie kans was een vrije trap van Danel in de 8e minuut die jammer genoeg over het doel heen ging. Daarvoor werd Tim onderuit gehaald als door gebroken speler. Rode kaart normaal gesproken…. Normaal gesproken zei ik.. Dus niet.  Daarna speelde het spel zich voornamelijk op het middenveld af zonder dat beide partijen echt goede kansen creëerden. De eerste echt goede kans van CSVH kwam na 15 minuten, maar door een goede sliding op de bal voorkwam Hein erger. In de 18e minuut kwam CSVH toch op een 0-1 voorsprong door een goede variant na een vrije trap. De combinatie van Tim en Karsten in de 25e minuut zag erg goed uit. De lange bal van Karsten op de diep gelopen Tim, was ook prima maar Tim paste de bal te zacht terug en de bal wordt opgepikt door de verdediging van CSVH die daarna  kon uitverdedigen. Het vervolg van de wedstrijd was niet echt goed doordat beide partijen veel slordige passes gaven. De corner van Danel in de 32e minuut bood ook geen soelaas. Nadat even later een overtreding op Mitchell werd begaan, mocht Karsten de vrije bal nemen. Maar Hein miste de bal net en dus bleef het nog steeds 0-1 in het voordeel van CSVH. We gingen de goede kant op want in de 36e minuut nam Sander een vrije bal en met de combinatie tussen hem, Karsten en Bram belande de bal op de rand 16 waar Danel klaar stond om uit te halen maar ook zijn schot ging over. Vijf minuten laten pakt Mitchell nog een corner mee, maar wederom leverde het vervolg hierop helaas geen kans op. Vlak daarna kreeg Mitchell nog een goede mogelijkheid maar hij kopte de bal naast. Daarna floot de scheidsrechter voor de rust.

De 2e helft was nog maar net bezig toen Harmjan een goeie pass op Tim gaf, maar Tim kreeg de bal niet helemaal onder controle en probeerde met een sliding de bal in het doel van CSVH te werken maar de keeper stond zijn mannetje en pakte de bal. Maar we kregen langzamerhand meer grip op de wedstrijd.  Toen Karsten 2 minuten later Danel aanspeelde, haalde Danel na een mooie actie er een corner uit. Maar de bal bereikte na de corner onze spelers niet.  Maar we kregen steeds meer grip op de wedstrijd. We stonden goed opgesteld en de passes kwamen nu wel goed aan. In de 54e minuut speelde Frank Harmjan aan die op zijn beurt Danel aanspeelde en die gaf de bal weer op Tim in de 16 die de bal hard in het doel schoot en dus voor zijn 4e competitie treffer tekende: 1-1.  Met nog een half uur te spelen werd Don ingebracht voor Mitchell. Weer 2 minuten later zag Bram zijn schot, na weer een goede combinatie, over het doel heen gaan. We waren in deze periode de betere voetballende ploeg. CSVH kwam er niet meer uit en daar moesten we gebruik van gaan maken. De vrije trap van CSVH in de 69e minuut leverde dan ook geen gevaar op.  Met nog een kwartier te spelen kreeg Danel kramp in zijn beide bovenbenen en moest dus noodgedwongen gewisseld worden  voor Jeroen. Daarna kwam CSVH op een 1-2 voorsprong. Hein niet veel meer uitrichten tegen de aanvaller van CSVH die Klaas kanloos liet. Even daarvoor voorkwam Klaas met een goede redding nog een tegengoal maar deze bal kon hij jammer genoeg niet meer stoppen. De ploeg uit Hoogkerk kreeg hierdoor meer vertrouwen en kreeg zowaar nog enkele kansen. Maar Wouter en Hein werkten de bal goed weg.  Niet lang daarna kwam CSVH op 1-3. De bal kwam op de paal terecht en onze verdediging was uit positie en dus kon de CSVH de bal na de rebound in het doel werken. Tien minuten voor tijd werd Wouter gewisseld voor Rens. Die kreeg, nadat hij net 2 minuten in het veld stond, de kans om uit een vrije trap de 2-3 te maken. Met een moeilijk mooie trap lukte Rens dit ook en hij schoot de bal prachtig in het doel. Met een nog dikke 10 minuten te spelen ( inclusief blessure tijd ) maakten we nog kans op de gelijkmaker. Dit zou gezien het wedstrijd beeld ook terecht zijn geweest. Vijf minuten voor tijd gaf Harmjan nog een goeie bal op Sander maar hij zag zijn voorzet weg gewerkt worden door de verdediging van CSVH. We kregen nog enkele goede kansen om de gelijkmaker te scoren. We gaven niet op en we hadden goed hoop erop. De gelijkmaker hing in de lucht maar ware het niet dat CSVH in de allerlaatste minuut na een goed uitgespeelde uitbraak alsnog toesloeg: 2-4. Erg jammer voor ons. Zeker gezien de eerste 25 minuten van de 2e helft waarbij we de betere voetballende ploeg waren en er kansen te over waren. Het heeft helaas niet zo mogen zijn. Hoe zou de wedstrijd verlopen zijn als de speler van CSVH rood had gekregen na de overtreding op de door gebroken Tim? We zullen het nooit weten. Dat maakt de kater misschien wel groter nog dan nodig. Maar dat is achteraf makkelijk praten.

We moeten weer verder. Stil staan heeft geen zin. De volgende wedstrijd betreft weer een thuis wedstrijd. Dan is Glimmen de tegenstander. We hopen u dan allemaal rond 14:30  weer te mogen begroeten op ons sportpark aan de Hullenweg!

Uiteraard willen we ook de supporters weer bedanken voor hun steun tijdens deze wedstrijd!

De speler waren: Klaas Kleiker, Harmjan Poel, Wouter Bloemendal ( 80. Rens vd Knaap), Hein Luinstra, Sander Ottens, Danel Strijker ( 75. Jeroen Visscher ),  Karsten Bruinsma, Fank Bokdam, Bram Gootjes, Mitchell “Churandy” Schievels ( 60. Don Keupink ), Tim vd Meulen.

Rest bank: Mathijs Dijkema, Marten Blommers.