Home > S1

ONR - Olympia '28 : 2-1 winst

Mon 05 Nov, 12:40

Zonder geluk vaart niemand wel….

Op deze regenachtige zaterdag moesten we aantreden tegen Olympia’28.  Gezien de stand op de ranglijst was het voor ons van groot belang om vandaag te winnen. Terwijl Pluvius de sluizen maar eens open zette begonnen we aan de wedstrijd. De eerste kans was al in de 1e minuut toen Rens een vrij bal diep op Harmjan gaf die er een corner uithaalde. De corner van Bram komt terecht bij Leon die een goede actie maakt en voor geeft op Michel maar hij maakt te opzichtig een duwfout en dus kan Olympia beginnen aan een aanval. Hier uit is al vrij snel duidelijk dat het een goed voetballende ploeg is. Ze weten elkaar met goed combineren prima te vinden. Door fel te verdedigen proberen we hun het scoren te beletten.  De eerste corner van Olympia, in de 4e minuut, wordt door Leon weg gekopt. Dan is er een fase dat beide ploegen goed spelen, ondanks de vele regen, maar er weinig kansen gecreëerd worden. Het schot van de aanvaller van Olympia in de 11e minuut gaat maar net over. Na bijna een kwartier spelen krijgt Olympia weer een kans maar dit schot werd prima door Klaas gepakt. En dus kunnen wij weer beginnen aan de opbouw van een aanval. Via Rens en Wouter en Hein beland de bal bij Michel die een prima pas geeft op Tim. Tim heeft een mooie actie in huis maar wordt gestuit door de verdediger van Olympia net buiten de 16.  Deze klus is voor Rens die met een moeilijk mooie trap over de muur heen schiet maar helaas de lat raakt ( ook best knap trouwens… ;) ). Uit de rebound kopt Tim de bal op doel maar zijn inzet wordt net op tijd voor de doellijn gekeerd en gaat over de achterlijn. De daarop volgende corner van Harmjan beland bij Rens die weer vrij kan koppen maar via een verdediger van Olympia de bal weer over de achterlijn ziet gaan. Uit deze corner kan Rens weer koppen maar dit keer is zijn kopbal te zacht en kan eenvoudig door de keeper van Olympia worden gepakt. Door goed combineren van Olympia komen ze heel ver, maar ook door goed storen van Hein en Bram krijgen wij de bal weer in ons bezit. Tim gaat de combinatie met Leon aan, die er een corner uit weet te slepen. De hoekschop levert helaas geen goede kans op. Dat Olympia een prima voetballende ploeg is was nu wel duidelijk. Alleen onze verdedigers stonden hun mannetje en konden daardoor voorkomen dat Olympia de score kon openen. Olympia krijgt wel een goede mogelijkheid om uit een vrije trap ( hands van Harmjan ) de score te openen. Maar de vrije trap miste scherpte en ging over de goal heen. In de 27e minuut veroverd Bram de bal op het middenveld en kan zo een aanval opzetten met Leon die een prima voorzet geeft op de mee opgekomen Harmjan, maar de kopbal van Harmjan gaat jammer genoeg net naast. Na een overtreding op Michel mag Rens op ongeveer 17 meter van de goal weer aanleggen voor een vrije bal. Het schot wordt gekraakt door de muur van Olympia waardoor de bal over de achterlijn gaat. De corner van Harmjan komt weer bij Rens terecht maar zijn inzet is te zwak om enig gevaar te kunnen uitrichten waardoor de keeper van Olympia eenvoudig kan redden. Uit de daarop volgende aanval van Olympia ( goed combineren op de as van het veld ) moet Wouter alle zeilen bij zetten om te voorkomen dat Olympia nog gevaarlijker wordt. Met een prima sliding op de bal lukt hem dit ook.  Olympia kreeg ook zeker een paar goede mogelijkheden maar door goed verdedigen van Frank ( wederom op linksback ), Wouter, Rens, Jeroen en de prima in vorm verkerende Klaas stond het 10 minuten voor rust nog steeds 0-0 op het scorebord.  In de 36e minuut gaat Jeroen goed fel een duel aan, die hij wint, en hij past de bal in op Hein die ziet op zijn beurt Michel helemaal vrij staan en Michel schiet helaas naast. De laatste kans in de eerste helft is voor Olympia om uit een vrije trap ( na een overtreding van Jeroen ) maar deze bal wordt vakkundig geruimd door Rens waardoor beide ploegen gaan rusten met een 0-0 stand.

Zie ook het fotoverslag ...

Na rust is het Olympia dat beter aan de 2e helft begint. Al na 2 minuten in de 2e helft moest Klaas ( met een uitstekende redding! ) de bal tot corner verwerken na een prima inzet van de aanvaller van Olympia. Uit de corner van Olympia, die daar weer op volgt, red Klaas weer prima! Dit keer op een goed hard schot uit de 2e lijn. Een minuut later mag Rens weer aanleggen voor een vrije trap ( na een overtreding op Tim ). Maar hij ziet de bal over de goal heen zeilen. De daarop volgende periode heeft Olympia het betere spel en zijn zij ook gevaarlijker. Door een duw fout van Wouter krijgt Olympia een op een gevaarlijke plek ( op ongeveer 18 meter van de goal ) een vrije trap. De schutter heeft het zijn vizier niet op scherp staan waardoor de bal over het doel van Klaas heen gaat. Even later komt Olympia dan toch op 0-1. De aanvaller gaat handig langs Jeroen en met Wouter nog naast hem komt Klaas iets te snel uit zijn goal waardoor de aanvaller van Olympia de bal, met een simpele kapbeweging, in het lege doel kan schuiven ( 60.). Amper 5 minuten later begint Harmjan aan een rush naar voren maar wordt hij gestuit door de verdediger van Olympia. Bram brengt de bal met een mooie trap in de 16 waar Rens de bal krijgt en op doel kopt. De scheidsrechter oordeelde dat de bal de doellijn was gepasseerd en dus werd , onder hevige en verontwaardigde protesten van Olympia, de 1-1 toegekend aan Rens (65.). Door deze gelukkige goal krijgen we het gevoel dat het geluk misschien toch nou eens eindelijk mee zou gaan zitten. We hadden immers al 3 wedstrijden op rij, met veel pech, ook verloren. Direct na de aftrap zowat veroverd Leon met Bram weer de bal waarna Tim ingespeeld wordt. Hij draait goed weg bij zijn directe tegenstander die Tim alleen nog kan stoppen door hem bij zijn shirt te pakken. De vrije trap, van dit keer Harmjan, verdwijnt echter net naast de goal. Uit de daarop volgende aanval van Olympia red Klaas ons weer prima door een goed schot te keren! In de 70e minuut werd Michel bedankt voor zijn bewezen diensten en vervangen door Sander. Dan krijgen we niet veel kansen meer door dat Olympia het betere veld spel heeft. Maar door goed te knokken voor iedere bal voorkwamen we erger. Dik tien minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd mag Bram een vrije bal nemen op een mooie plek vlak bij de 16 meter lijn. Zijn vrije bal wordt echter prima uitverdedigd door Olympia waardoor er ruimte ontstaat voor een counter. Deze kans wordt door hun om zeep geholpen door de bal naast het doel van Klaas te schieten. Drie minuten later krijgen wij nog een goede kans op de 2-1 maar de schoten van, de mee naar voren gekomen, Hein en Tim gaan er helaas niet in. De diepe bal van Rens op Hein is prima maar helaas kan Hein te weinig kracht zetten om de bal hard te koppen en dus zo krijgt de keeper van Olympia de bal eenvoudig in zijn handen. Zo lijkt het duel af te stevenen op een 1-1 gelijkspel. Olympia blijft echter een gevaarlijke ploeg. Dat blijkt even later ook wel weer als Klaas weer uitstekend red op een inzet van de aanvallers van Olympia. Met weer een moeilijk mooie diepe bal stuurt hij Tim de diepte in. Tim begint aan een geniale solo, omspeelt 3 man en schiet de bal in de goal: 2-1!! ( 87.). Daan gaan we een hectische slotfase in waarbij beide ploegen nog een aantal prima kansen krijgen om te scoren. De beste kans van Olympia was om te scoren uit een vrije trap maar weer was er onze Klaas die erger wist te voorkomen. Vlak voor tijd heeft Tim nog een mooie actie in huis maar zijn schot werd prima gekeerd door de keeper van Olympia.  Het laatste gevaarlijke moment voor ONR was de corner vlak voor tijd van Olympia maar deze werd prima opgeruimd door onze verdedigers. Het bleef echt spannend tot de laatste minuut maar door een goede en juiste instelling wisten we 3 zeer belangrijke punten in de wacht te slepen!! Mede door de goede aanmoedigingen van het publiek trokken we de wedstrijd met 3 punten over de streep. Waar we de afgelopen keren geen geluk hadden (zoals reeds vermeld), hadden we dat nu wel en dus waren we ook dolblij met deze overwinning!

Aankomende zaterdag wacht ons de uitwedstrijd tegen De Weide uit Hoogeveen. Ook dan hopen we uiteraard weer op veel steun van onze supporters!!