Thu 27 Sep, 07:15

Door: Bernie

ONR - Aduard: een spectaculaire 3-2

Of: De dag van Poel

Afgelopen zaterdag moesten we aan treden tegen Aduard 2000. Een op papier pittige tegenstander want zij hadden ook gewonnen van oa CSVH. En stonden met 1 punt meer boven ons in de ranglijst.

Waar we vorige week slap aan de wedstrijd begonnen was het nu iets beter. Aduard kreeg in de 4e minuut de eerste corner van de wedstrijd nadat Sander de bal over de achterlijn tikte.

De eerste kans van de wedstrijd kwam voor ons een minuut later. Na een mooie actie van Tim geeft hij een prima voorzet op Mitchell maar de keeper redt prima op de kopbal van Mitchell door de bal uit de goal te tikken.

In de 12e minuut was er de volgende kans voor ONR. Via een ingooi van Sander op Danel beland de bal bij Karsten, maar de voorzet was iets te scherp en werd gemist door onze aanvallers. De vrije trap van Karsten, nadat er een overtreding op Tim was gemaakt, leverde 3 minuten later ook niks op. Amper een minuut later maakte Frank een mooie actie en gaf een goede pass op Mitchell maar helaas was zijn schot te slap in geschoten en ging naast. Weer een minuut later krijgen we de volgende corner. Deze wordt prima door Harmjan getrapt, komt bij Danel terecht maar de keeper van Aduard pakt de bal klemvast. Na een goede actie van Tim krijgen we wederom een corner maar hier komt helaas niks uit.

Het leek wel alsof er wat klad in kwam bij ons. In de 21e minuut mocht Aduard een vrije trap nemen net over de middenlijn na een overtreding van Danel. Echter door goed uitverdedigen van Wouter en Karsten werd erger voorkomen. Daarna verslapten we wat en kreeg Aduard een paar mogelijkheden. Zo ook in de 27e minuut. Aduard zet de bal buiten de 16  voor, de voorzet wordt door Harmjan van richting veranderd waardoor Klaas kansloos is: 0-1.

Amper een minuut later wordt er een overtreding gemaakt op de uitkomende Klaas maar gelukkig voor ons schiet de aanvaller van Aduard ( al dan niet opzettelijk ) de bal voor langs zodat het 0-1 bleef. Met een goede sliding op de bal voorkomt Harmjan  dat Aduard 12 minuten voor rust gevaarlijk kan worden. Maar een corner kan hij niet voorkomen. Dit keer reageert onze verdediging attent en zo werd dit gevaar ook weer in de kiem gesmoord.

Tien minuten voor rust komt Aduard eruit door een goede counter. De bal voor gezet en de aanvaller van Aduard haalt uit, maar Klaas reageert uitstekend en pakt de bal. In de 40e minuut pakt Tim een corner na een prima individuele actie. De corner van Frank is goed maar Rens kopt net onder de bal door zodat we met de stand 0-1 gaan rusten.

Bekijk het Beeldverslag...

In de rust wordt Frank gewisseld voor Bram. Doordat Klaas de bal los laat, na een onschuldig schot van Aduard, is de spits er al de kippen bij om de 0-2 in te tikken ( 46. ). Amper 40 seconden later krijgt Hramjan het op zijn heupen: hij begint aan een solo, speelt de bal op Tim die een prima voorzet geeft op Mitchell en die kan zo maar de 1-2 ( 47.) binnen schieten!! Een minuut later mag Danel een vrije bal nemen. Hij schiet de bal hard en laag de 16 in, de bal beland bij Harmjan die passt op Hein maar hij staat helaas buitenspel.

Het lijkt wel alsof we nu echt gaan voetballen. Op de een of andere manier krijgen we de wedstrijd meer en meer onder controle. In de 53e minuut floot de scheids na een overtreding ( hands ?? ) van Aduard links op het middenveld. Harmjan neemt deze vrije trap uitstekend: de bal beland op het hoofd van Rens die de 2-2 prima binnen kopt!!!  Weer even later begint Harmjan weer aan een individuele actie, maar de corner die daarop volgt levert helaas voor ons geen noemenswaardige kans op.

Het leek wel of dit het sein was voor het hele team om er vol voor te gaan. Iedereen stond ook goed. En zo kwamen we beter tot voetballen. Na bijna een kwartier spelen maakt Bram een mooie actie na een pass van Karsten. Bram speelt de bal richting de in komende Mitchell maar deze kan net niet bij de bal komen waardoor de keeper van Aduard de bal pakt.

Met nog een half uur te spelen kwamen er meer en meer kansen voor ons. Nadat Wouter de bal inspeelt op Rens geeft hij een mooie pass op Harmjan die een goede voorzet geeft geeft op Mitchel, maar hij mist net de bal. Weer 2 minuten later werd er een overtreding gemaakt op Mitchell. De vrije trap van Harmjan die erop volgde wordt helaas net door Hein naast gekopt.

We kregen meer en meer grip op de wedstrijd. Nadat Aduard de eerste gele kaart mocht incasseren, werd het iets grimmiger. Maar we bleven overeind. De 3-2 hing eerder in de lucht dan de 2-3. Een kwartier voor tijd krijgen we een corner na een goede solo van Tim. De corner die genomen werd door Harmjan ( ja weer hij! ) was dit keer iets te laag waardoor Aduard kon uitverdedigen. We blijven druk houden en goed spelen. De vrije trap van Rens in de 79e minuut zeilt ook maar net over de goal heen.

In de 83e minuut pakt Karsten een gele kaart waardoor de stand van de gele kaarten nu ook gelijk is. Zes minuten voor tijd krijgt Aduard weer een corner na een goede aanval van hun. Deze kans wordt echter prima door Rens en Wouter onschadelijk gemaakt zodat wij weer konden beginnen aan een aanval. We blijven goed spelen en ze onder druk houden. Getuige ook de 2 corners die we vlak na elkaar kregen zo’n 3 minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd.

Met nog een paar minuten te spelen haalt Mitchell een corner na een individuele actie. Bram trapt de corner perfect en via het zelfde linkerbeen ( die van de 0-1 ) van Harmjan zeilt de bal zo in het doel: 3-2!! (89.) . Nadat Harmjan door het hele team zowat werd bedolven moesten we nog een paar minuten vol aan de bak om de 3-2 zege over de streep te trekken.

Vlak daarna floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en vielen staf en spelers elkaar in de armen na deze prima overwinning!! We lieten ons aan het einde van de eerste helft te kijk zetten maar door de kop omhoog te houden en niet op te geven pakten we 3 punten!! Een prima prestatie!!! Met 9 punten op zak gaan we komende zaterdag op bezoek bij ZFC Zuidlaren. We bedanken weer alle supporters voor de steun!!