de Weide - ONR: 2-3 uitwinst

Mon 12 Nov, 12:32

Karsten grijpt in

Eind goed, al goed....

Door omstandigheden begonnen we een kwartier later aan de wedstrijd. Tijdens de begin fase waren beide ploegen redelijk aan elkaar gewaagd.

De eerste mogelijkheid van ONR diende zich voor in de 2e minuut toen Camiel door kon op de rechterkant, maar diens voorzet op Tim was net te scherp. Het daarop volgende bal bezit voor De Weide zag er gevaarlijk uit maar Rens zette een prima sliding in zodat de bal tot corner werd verwerkt. De corner werd door Klaas gepakt en dus konden wij weer beginnen aan de opbouw van een aanval. Tot de 10e minuut speelde het spel zich voornamelijk af op het middenveld zonder dat er kansen kwamen voor beide ploegen. Na goed combineren van Bram en Karsten werd de vrijstaande Camiel op de rechterkant ingespeeld maar de bal bereikte hem net niet maar doordat De Weide de bal al weer snel verspeelde kregen we dus al weer snel balbezit maar het verliep wat rommelig bij ons zodat we geen kansen kregen. De Weide kwam langzamerhand wat beter in hun spel dan wij. Na een goede aanval van De Weide wordt de bal door Rens tot hoekschop verwerkt die daarna prima door Jelmer werd weg gewerkt.

De Weide begint beter te voetballen maar tot een kans of gevaarlijke voorzet komt het niet echt. Maar zij hebben wel op dat moment het betere van het spel. Na weer een gevaarlijke aanval van De Weide voorkomt Jelmer met een prima ingreep dat de aanvaller van De Weide de bal kan voor geven.

Na een krappe 20 minuten spelen grijpt Jelmer weer prima in en geeft de bal aan Tim. Die maakt een mooie actie waarna hij de bal op Bram geeft en die haalt vanaf ongeveer 20 meter hard uit. De bal kwam echter tegen een verdediger van De Weide aan waardoor het nog 0-0 bleef. amper een minuut later moet Frank aan de bak om te voor komen dat zijn man gevaarlijk wordt. Hij herovert prima de bal, begint aan een solo maar hij wordt volgens de scheids onreglementair gestuit waardoor we te hoogte van de middencirkel een vrije trap mogen nemen. Uit de vrije trap van Karsten ontstaat helaas geen noemenswaardige kans voor ons.

De Weide dicteert het spel nu meer en meer en wij komen er nauwelijks meer aan te pas. Na 25 minuten spelen krijgen we toch nog een kleine kans. Hein past de bal naar Camiel, maar de keeper van De Weide reageert attent en voorkomt zo dat Camiel gevaarlijk kan worden. Amper een minuut later neemt De Weide een toegekende vrije bal erg snel, maar door prima optreden van Klaas kunnen wij uitverdedigen. Na bijna een half uur spelen komt De Weide er wederom gevaarlijk uit over onze linkerkant. De bal wordt messcherp voor gegeven en Wouter ( die de bal over de achterlijn wou schieten ) schiet de bal per abuis in eigen doel: 1-0 (28.). Het was net of we dat nodig hadden want we komen na een half uur spelen toch wat beter in ons spel. Maar de keeper van De Weide staat zijn mannetje en voorkomt erger bij de vrije ballen van Harmjan en Rens ( schiet kans van Karsten ).

Tot vlak voor rust krijgen beide partijen dan ook weinig kansen om te scoren. Vlak voor rust krijgt Tim een goede kans op de gelijkmaker maar hij ziet zijn schot op de paal belanden. In de blessure tijd van de eerste helft neemt Bram nog een vrije bal op de linker hoek van de 16 meter. Zijn vrije bal wordt prima door de keeper van De Weide tot hoekschop verwerkt. De hoekschop van Harmjan wordt door de verdediging van De Weide goed uitverdedigd waarna de scheidsrechter fluit voor rust.

Na de rust kwamen we veel gevaarlijker uit de startblokken. In de 48e minuut begint Tim aan een actie en haalt er een corner uit. De door Bram genomen bal gaat via een verdediger van De Weide weer over de achterlijn waardoor we weer een corner mogen nemen. Met opnieuw Bram achter de bal gaat de bal via een verdediger over de zijlijn. Uit die inworp houden we langdurig balbezit. Via een mooie combinatie tussen Hein en Karsten beland de bal bij de mee opgekomen Harmjan die de 16 meter door het midden inloopt en door een verdediger (on) reglementair wordt gestopt. Na een goede actie van Bram haalt hij er een corner uit maar deze corner wordt goed verdedigd door De Weide. Uit de daarop volgende aanval van De Weide redde Klaas prima op een goed schot van de aanvaller van De Weide. Na een prima inzet van Frank past hij de bal naar Bram die de te laat uit zijn doel gekomen keeper in de korte hoek verschalkt: 1-1 (55.).

De 1-1 stand bleef helaas niet lang op het scorebord staan want 2 minuten later stond de 2-1 al weer op het bord doordat Klaas bij een actie op de achterlijn werd uitgespeeld en de bal goed werd voor gegeven waarna de nummer 7 van De Weide op de rand van de 16 de bal in het doel schoot (57.). We blijven wel kansen krijgen op de 2-2. De corner van Bram wordt in de 59e minuut maar net over het doel geschoten door Hein. De uitbraak van De Weide wordt nog wel prima door Jelmer weg gewerkt nadat er goed door Wouter en Rens werd verdedigd.

Met nog een half uur op de klok wisselt Martin. Camiel en Harmjan worden vervangen door Sander en Leon. Een minuut later geeft Klaas een diepe bal op Tim. De bal valt achter de verdediging van De Weide, Tim loopt goed door pikt de bal op en schiet de 2-2 (63.) binnen!! Zijn 9e goal alweer van dit seizoen! Daarna breekt er gedurende 10 minuten een ietwat rommelige fase aan. Maar nu zijn wij echter beter bij de les en houden meer controle dan in de eerste helft. Een kwartier voor tijd krijgt Leon de bal, na een mooie combinatie van Bram en Hein, maar nu is de keeper wel op tijd uit de goal en voorkomt hij dat Leon kan scoren. De pas van Tim op Leon, even later, was prima maar helaas stond Leon net buitenspel.

De verdediging van De Weide begon scheuren (ze reageerden steeds te laat) te vertonen maar we sprongen net iets te slordig met onze kansen om. Met nog 10 minuten te spelen bleef het spannend. Nadat Klaas nog een bal goed had gepakt, was de volgende kans voor Sander die een mooie actie in huis heeft en zijn schot miste precisie. Als De Weide uit een aanval daarop gevaarlijk dreigt te worden grijpt Wouter in. Hij begin echter een overtreding volgens de scheids waardoor De Weide op een gevaarlijke plek ( net buiten de 16 meter aan de rechter kant ) een vrije bal mag nemen. Deze kans wordt echter niet goed door De Weide uitgespeeld waardoor het nog 2-2 blijft. Nadat het schot van Hein net naast ging mag Rens, na een overtreding op Karsten, op 20 meter aan leggen voor een vrije trap. Hij geeft de bal diep op Tim, maar de verdediger van De Weide voorkomt met een prima sliding op de bal dat Tim echt gevaarlijk kan worden. Een minuut later neemt Hein een vrije bal maar de verdediging van De Weide reageert nu wel attent en ruimt op. Vlak voor tijd gaat Leon met een mooie actie zijn man voorbij maar wordt er door de volgende tegenstander een overtreding op hem gemaakt waardoor we nog een vrije trap krijgen op 5 meter over de middellijn. De vrije bal wordt genomen door Rens die met een mooie bal Hein bereikt. Hein kopt de bal door op Leon die de 2-3 ( 89.) tegen de touwen schiet!!! De wedstrijd wordt daarna goed door ons uitgespeeld. En zo namen we de 3 punten in de kledingtas ( familie Ottens nog bedankt!! ) mee terug naar Roden.

Hierbij willen we De Weide nog bedanken voor de gastvrije ontvangst en het beschikbaar stellen van hun reserve kleding om in te spelen! Alle supporters bedankt voor de aanmoedigingen!

Aanstaande zaterdag spelen weer thuis. Dit keer is de koploper Omlandia om 14:30 de tegenstander. Met slechts 6 tegen goals voor hun zullen we er alles aan gaan doen om de 3 punten in Roden te houden! Het belooft een mooie wedstrijd te worden waarbij we dus gaan proberen om de goede resultaten van de afgelopen 2 wedstrijden voort te zetten!!

De opstelling was: Klaas Kleiker, Jelmer Fierstra, Rens vd Knaap, Wouter Bloemendal, Frank Bokdam, Camiel Gerlach ( 62. Sander Ottens ), Hein Luinstra, Harmjan Poel ( 62. Leon Schievels ), Karsten Bruinsma, Bram Gootjes, Tim vd Meulen.

Bank: Rolf Postma.