Home > S1

Bekervoorronde 2011-2012

Thu 25 Aug, 20:39

Hans scoort met een lob

ONR heeft de drie wedstrijden van de beker voorronde afgewerkt met een redelijk tot goed resultaat. Door de nederlaag tegen TKB (The Knickerbockers) is ONR er echter niet in geslaagd om de volgende ronde te bereiken.

In de eerste wedstrijd van de beker voorronde trad ONR thuis aan tegen de studenten van TKB uit Groningen. ONR speelde een goede wedstrijd, met de nieuwe aanwinst Hans van Tamelen en de jonge bekende en teruggekeerde Mats Wolthuis. Helaas ontbraken in de opstelling Lars Wendel, Bouke Plat en Lart Wolthuis die vanwege werk en studie vertrokken zijn. Ondanks het goede en verzorgde spel, moest ONR erkennen dat de spelers van TKB al enige ervaring hebben op een hoger niveau. TKB speelde goed en scoorde 1 keer, wat voldoende was om de wedstrijd naar zich toe te trekken. ONR - TKB 0-1.

In de tweede wedstrijd stond Heracliden Oet op het programma. Vorig seizoen heeft ONR een heel moeilijke wedstrijd gespeeld in Uithuizermeeden, dus was iedereen er op gebrand een goed resultaat uit het vuur te slepen. ONR nam direct het initiatief in de wedstrijd en binnen 20 minuten stond een 0-2 stand op het scorebord. Mats en Hans waren er als de kippen bij om te scoren (Hans met een prachtige lob over de keeper). In de achterhoede liet ONR vervolgens een steekje vallen waardoor de Hereacliden dichter bijkwamen en de 1-2 scoorden. Daarna werd er door ONR opnieuw gas gegeven en werd de score door Tim en Mats opgetild naar 1-4 (tevens de ruststand). Na de rust echter kakte de wedstrijd volledig in. ONR speelde een tandje langzamer en liet de Heracliden in hun spel komen. Door foutjes in de verdediging kreeg de Heracliden zelfs goede kansen, maar gelukkig stond Klaas goed zijn mannetje. Tim zorgde aan het eind van de strijd nog voor een extra goal, zodat de eindstand 1-5 werd.

In de laatste bekerwedstrijd speelde ONR thuis tegen Gronitas uit Groningen. Dit vriendenteam was over de gehele breedte veel ouder dan ONR, dat gebruik maakte van 3 A-junioren om met een volledig team aan te treden. In de eerste helft was ONR al oppermachtig en speelde het aanvallend voetbal. Het afronden leek opnieuw het grote probleem te worden, want geen enkele kans werd benut. De 0-0 brilstand was dan ook een logisch gevolg, doordat Gronitas niet in staat was gevaarlijk voor Klaas op te duiken. Na de rust was het Hans van Tamelen 3 Gronitas 0. ONR bleef aanvallend voetbal spelen en gelukkig was Hans scherp en doeltreffend. Zijn raszuivere hattrick bezorgde ONR de overwinning.

Het resultaat van de voorronde voor de beker is samengevat 3 wedstrijden gespeeld 6 punten. Maar aangezien TKB alle wedstrijden heeft gewonnen zullen zij de beker voortzetten. Voor Martin zijn deze wedstrijden hopelijk voldoende geweest om ONR voor komend seizoen tot de tanden toe gewapend te hebben, om de competitie in de tweede klasse aan te gaan.