Home > S1

Aduard 2000 1- ONR 1, 1-1 (rust 1-1)

Mon 04 Mar, 14:45

Of: ontwaakt uit de winterslaap…….

Na zowat een maand geen competitie wedstrijd te hebben gespeeld, moesten we afgelopen zaterdag uit naar Aduard. De thuis wedstrijd zal iedereen zich vast nog wel herinneren als de dag van Poel. Na 0-2 achter wonnen we door een wonder goal van Harmjan. Aduard stond voor aanvang van deze wedstrijd 1 plek boven ons met slechts 1 punt verschil. Bij winst zouden we goede zaken kunnen doen door Aduard te passeren en zo wat dichterbij de top 5 in de buurt te komen.

We begonnen te onrustig aan de wedstrijd. Het leek wel of we nog in winterslaap waren. Het duurde tot 7e minuut voordat we via Tim, na een goede verre uittrap van Klaas, een goede kans kregen. De bal wordt echter, voordat Tim er weer bij kan komen, door de verdediger van Aduard in de 16 over de zijlijn gewerkt. Een minuut later werd een gevaarlijke vrije bal van Aduard goed door onze verdedigers weg gewerkt. Het spel was van ons was nog te onrustig. Na ruim 10 minuten spelen krijgt Aduard een grote kans om de 1-0 te scoren maar de bal beland door de goed opgestelde Klaas in zijn handen. In de 19e minuut komt Aduard dan toch op voorsprong. Omdat we te slap verdedigden komt de bal na een voorzet van Aduard bij de spits in het doelgebied terecht die de bal zo maar tussen 2 verdedigers van ons in het doel tikt: 1-0. Na deze tegentreffer was ONR wakker geschud. We waren ineens een stuk feller. We hielden de bal langer in de ploeg en kregen ook een paar goede kansen op de gelijkmaker. Ongeveer een kwartier voor de rust krijgen we na goed door gaan van Hein weer bal bezit. Hij speelt direct Leon aan die op zijn beurt passt op Mitchell die van 18 meter hard uithaalt op de goal van Aduard en de keeper passeert: 1-1 ( 31.). We krijgen nog enkele goede mogelijk heden door een paar corners maar de corners, getrapt door Bram, werden door Auard goed verdedigd. Aduard kreeg ook nog een paar goede kansen om te scoren in de eerste helft. Dit gebeurde niet omdat zij ook iets te onzorgvuldig met de kansen om sprongen en omdat er nu wel goed door ONR werd verdedigd door Wouter en Rens. Zo gingen we met een 1-1 stand rusten.

Na de rust begonnen we nu wel direct goed aan de 2e helft. Door een verre inworp van Harmjan komt de bal bij Hein terecht die van 25 meter een hard schot afvuurt op het doel van Aduard. De bal mist helaas net de juiste richting om de doelman te passeren zodat de bal net naast het doel gaat. Dan breekt er een fase aan dat beide ploegen niet of nauwelijks kansen creëren. Aduard blijft wel gevaarlijk en Klaas moet nog een paar keer redding brengen. Na dik 10 minuten spelen in de 2e helft krijgt Leon de bal en met een mooie actie geeft hij de bal voor op Jeroen die zijn pegel via een verdediger van Aduard over de achterlijn ziet gaan. We krijgen dan kort achter elkaar wat corners te nemen. De kansen van Leon en Mitchell leveren helaas geen doelpunt op. Even later moet Frank geblesseerd het veld verlaten en komt Sander in zijn plaats. Met nog 25 minuten te spelen krijgt Tim een prima kans om de 1-2 te maken: met een prima actie stuurt hij zijn man het bos in een schiet op goal; de bal ging helaas net over het doel van Aduard. Aduard komt er daarna direct gevaarlijk uit maar met een goeie sliding op de bal haalt Wouter de angel uit hun aanval. Daarna beide ploegen blijven echter slordig met hun kansen omspringen. Aduard krijgt nog wel een goede kans op de 2-1 als uit een kluts de bal niet goed wordt weg gewerkt uit onze 16. Doordat de bal te slap wordt in geschoten kan Klaas eenvoudig redden. In de 80e minuut gaat Sander met een goeie actie zijn man voorbij en speelt Tim aan die direct Leon aanspeelt. Helaas voor Leon stond hij volgens de grens net buitenspel…..Acht minuten voor tijd krijgt Jeroen kramp en wordt hij vervangen door Jordy. In de slotfase krijgen beide ploegen nog een goede kans om te scoren. Hein schiet de bal na een prima aanval van ONR net naast en een corner van Aduard wordt goed door Rens verdedigd zodat de 1-1 stand ook de eindstand werd. Gezien het wedstrijdbeeld was dit ook wel terecht.

We willen alle supporters van ONR weer bedanken voor de steun!! Aanstaande zaterdag komt ZFC Zuidlaren bij ons op bezoek. We zijn tot op het bot gemotiveerd om er voor te gaan zorgen dat de 3 punten in Roden blijven!

De spelers waren: Klaas Kleiker, Wouter Bloemendal, Rens vd Knaap, Hein Luinstra, Frank Bokdam ( 58. Sander Ottens ), Harmjan Poel, Bram Gootjes, Jeroen Westra ( 82. Jordy van Aarsen. ), Tim vd Meulen, Mitchell “Churandy” Schievels, Leon Schievels.

Bank : Danel Strijker.