Home > S1

19 aug. VIOD 1 - ONR1: 3-4 overwinning in de beker

Tue 21 Aug, 06:00

Op een smoorhete zaterdag moest ONR1 de uitwedstrijd spelen voor de beker tegen VIOD uit Driesum. Door een schorsing en diverse blessures hebben we goed moeten improviseren om een compleet elftal op de been te krijgen. Dit is gelukt met dank aan de invallers!!

We wisten dat dit ook mede door de warmte een zware wedstrijd zou worden en ook omdat we tegen een 4e klasser spelen die niks te verliezen had. Na een reis van dik 45 minuten kwamen, na door typisch fries landschap te zijn gereden in the middle of no where, aan bij VIOD.

Na de laatste tips en aanwijzingen van Martin begonnen we na de warming up (hoezo bizar ook met deze extreme hitte!) aan de wedstrijd. We begonnen redelijk aan de wedstrijd want in de 2e minuut was er al de eerste kans voor ONR. Mathijs zette voor en Marnix mikte net naast.

De 0-1 viel krap een minuut later doordat Harmjan een pass gaf op Mathijs die de bal binnen tikte. De daarop volgende 5 minuten waren we veel en langdurig in balbezit maar dat leidde alleen qua doel kansen alleen tot een voorzet van Karsten op Mitchell die de bal over het doel kopte.

Na een kwartier werd VIOD gevaarlijk maar die aanval werd in de kiem gesmoord. Ondertussen speelde de hitte de spelers ook behoorlijk parten. Daarom werd er door de scheids dan ook de eerste korte drink pauze ingelast.

Tien minuten later kregen we een vrije bal na een overtreding op Marnix. Frank nam de bal waarna de keeper van VIOD de bal tot corner verwerkte. Daarna kregen we nog 2 corners maar die kansen werden helaas niet benut. Even later had Danel een mooie actie in huis en gaf de bal aan Mathijs, die passte op Mitchell maar ook zijn inzet belande naast. Bram had nog een actie maar zijn schot werd gepakt door de keeper.

De wedstrijd kabbelde wat voort en daardoor verloren wij de concentratie. Dat maakte VIOD gevaarlijker en dat resulteerde in de 41e minuut in een schot van hun op de lat. We waren dus gewaarschuwd. Even later kwam VIOD toch op 1-1. Vlak daarna was daar het rust signaal.

Na de rust was de eerste kans weer voor ons maar doordat Frank en Mitchell elkaar in de weg liepen, werd ook deze kans verprutst. In de 5e minuut na rust loste Bram een schot op goal na een pass van Mitchell maar hun keeper redde knap op de inzet van Bram. Even later moest Klaas redden op een inzet van hun. Een schot/voorzet van Harmjan mislukte compleet waardoor het nog steeds 1-1 bleef. Dit gaf VIOD moed want zij waren het die wel scoorden in plaats van wij.

Met nog een half uur te spelen stonden we door slordig te spelen met 2-1 achter. Zoals gezegd was het erg warm ( zeg maar gewoon heet! ) en dat kwam ons spel niet echt ten goede. Het volgende wapenfeit was van Mitchell die zijn schot weer net naast zag gaan. In de 64e minuut onderschepte Bram de bal op het middenveld die Danel aan paste die op zijn beurt een prima voorzet gaf op Mitchell die de 2-2 scoorde.

Een corner van VIOD in de 66e minuut loopt op niks uit en hun spits had ook even later zijn vizier niet op scherp staan. In de 70e minuut was er toch dan weer een goede aanval van ons waarbij Bram de bal voorzette en Frank zo de 2-3 kon maken.

We dachten misschien dat we er al waren maar nee. Door wederom slordig verdedigen kon VIOD 20 minuten voor tijd de 3-3 maken. Het spel van ons werd er niet beter op. De inzet bleef er wel. Onder andere Frank had nog een kansje maar zijn inzet ging in een dwarrelbal over de achterlijn. We probeerden onze concentratie erbij te houden maar VIOD gaf de moed ook nog niet op. Zo’n 8 minuten voor tijd werd een vrije bal van hun geblokt door Karsten. Uit de daarop volgende aanval van ons werd door een van hun verdedigers hands gemaakt binnen de 16 waarop de scheids resoluut naar de stip wees. De penalty werd keurig door Hein benut.

Veel kansen kwamen er daarna niet meer al werd VIOD nog wel gevaarlijk maar door een goede ingreep van A junior Nick werd voorkomen dat zij nog gevaarlijk werden. Even later zat de wedstrijd erop.

Het was een wedstrijd waar wij veel te veel kansen nodig hadden om te kunnen scoren. Wij hadden 20 kansen nodig voor 4 goals en zij 6 voor 3 goals. Maar door gewoon door te voetballen komen de kansen wel!!

Vermeldens waardig was nog wel de komst van de mooie dames van Red Bull die ons achterna waren gereisd vanuit Roden! We willen de mee gereisde supporters bedanken voor hun steun in deze toch best wel moeilijke wedstrijd van ons.

Spelers: Klaas Kleiker, Hein Luinstra, Harmjan Poel, Danel Strijker, Bram Gootjes, Karsten Bruinsma, Michel Kremer ( 46. Gerard Booij ), Mathijs Dijkema ( 46. Nick Pathuis ), Frank Bokdam, Marnix Troudes en Mitchell ( Churandy ) Schievels.