Home > B1

Verslag ONR B1 - Jong Harkema

Fri 12 Oct, 21:07

ONR – Jong Harkema

Op zaterdag 6 oktober stond een belangrijke, wellicht de belangrijkste wedstrijd van het seizoen op het programma. Het was een competitietopper tegen Jong Harkema die eveneens als ONR ongeslagen was in de competitie. De wedstrijd begon al heel vroeg in de ochtend om 9 uur.

1e helft

ONR begon de wedstrijd vol zelfvertrouwen aangezien de eerste 5 wedstrijden van de competitie met redelijke overtuiging werden gewonnen. We hadden er al het vertrouwen in dat we deze wedstrijd ook tot een goed einde zouden brengen. Het voetbal leek er ook aardig op. ONR speelde goed positiespel en tikte de bal het eerste deel van de eerste helft uitstekend rond. Het enige probleem was dat we heel goed speelden tot en met iets over de middenlijn. Daar zette Harkema ons heel goed onder druk en kwamen we er niet goed uit.

Ondanks dat er vooraf gehamerd was op dat we op de lange bal moesten letten viel de 0-1 uit een doorgekopte lange bal. ONR was niet heel erg van de kaart en bleef voetballen, alleen niet veel later stond ook de 0-2 op het scorebord. Wederom stond er een speler van Harkema oog in oog met onze gelegenheid keeper ( Sjoerd Hoek).

Rust

2e helft

In de rust werden er weer wat dingetjes op een rij gezet en de koppen moesten omhoog. Want gespeeld was de wedstrijd nog zeker niet. Alleen na rust deed Harkema wat ze de eerste helft ook deden, scoren. Na een schot van een speler van Harkema werd de bal getoucheerd en was onze keeper kansloos. ONR kwam vervolgens met een makkelijk gegeven penalty weer een beetje terug in de wedstrijd. Merijn schoot de penalty feilloos binnen. Maar aan alle hoop werd eigenlijk weer aan diggelen getrapt door de 1-4.

Alleen niets is onmogelijk voor hen die willen.

Zo dachten wij ook en na een pracht van een aanval lag de bal via Sander in het goede netje, 2-4. ONR drukte door en zelfs de 3-4 viel 5 minuten voor tijd. ONR bleef aanzetten maar helaas viel de welverdiende gelijkmaker niet.

Eindstand ONR – Harkema 3-4

Deze topper werd helaas verloren, maar we zijn niet in mineur en zaterdag vervolgen we onze jacht op het kampioenschap uit tegen HRC, de volle 3 punten moeten worden meegenomen uit Hardegarijp.