Facebook Twitter Picasa webalbum
Home > Nieuwsbericht
 S1 S2 S3 S4 S5 A1 B1 B2 C1 C2 C3 D1 D2 E1 E2 E3 E4 E5 F1 F2 F3 G GJ Z

ZVV ONR schrijft wederom historie !!!!!

Tue 03 Apr, 03:07

Door: Lars Wendel




In een zenuwslopende finale heeft ONR vrijdagavond in Uithuizen voor het eerst in de clubgeschiedenis de noordelijke zaalvoetbalbeker weten te bemachtigen. Het team van Harm Gritter won met 2-1 van hoofdklasser Blauw Wit ‘34 uit Leeuwarden en toonde zich ronde na ronde een echte cupfighter, met dit mooie resultaat tot gevolg.
In Uithuizen, waar in sporthal de Mencke de finales in categorie A en B werden uitgevochten, stond als toetje de strijd tussen ONR en Blauw Wit op het programma. Met ONR als duidelijke favoriet aangezien zij in de landelijke eerste divisie uitkomt, terwijl Blauw Wit een klasse lager in de hoofdklasse speelt. Blauw Wit liet echter een goede indruk achter tijdens het bekertoernooi, met name door Drs. Vijfje uit te schakelen. ONR bereikte de finale door in een bloedstollende halve finale Winsum te verslaan.
Vanaf de aftrap was het duidelijk dat ONR de beter voetballende ploeg had en Blauw Wit het met name moest hebben van de counter. Beide ploegen voelden dat er wat op het spel stond vanavond, wat resulteerde in een voorzichtige openingsfase met weinig kansen over en weer. Door zenuwachtig balverlies van ONR kwam Blauw Wit een paar keer dreigend door, maar strandden de aanvallen door scherp verdedigen van ONR en gebrek aan idee bij de ploeg uit Leeuwarden.
Uiteindelijk was het ONR dat verdiend de leiding nam. Hans van Tamelen, die als één van de weinigen bij ONR probeert wat fysieke duels op te zoeken in de zaal, kreeg na goed doorzetten de bal voor en Anko van der Knaap kon snel handelend de 1-0 binnenschieten. Het tot dan toe tamme publiek uit Roden had voor het eerst reden tot juichen en dat was te horen! Korte daarna volgde de rust en begon ook het publiek uit Leeuwarden zich wat meer te roeren.
Direct na rust sloeg de sfeer van de tribunes over naar het veld. De eerste goal brak de wedstrijd open en Blauw Wit ging nadrukkelijk op zoek naar een tegentreffer. Deze mogelijkheid werd ze aangeboden door aanvoerder Hein Luinstra, die rond de middellijn onnodig een counter voorkwam en dat moest bekopen met een gele kaart. De aansluitende overtal situatie werd snel uitgebuid door Blauw Wit (1-1) en zo kregen zij samen met het steeds fanatieker wordende publiek de hoop op een goed resultaat.
De wedstrijd brak open en over en weer waren kansen te noteren. Klaas Kleiker stond in het doel van ONR wederom zijn mannetje en leidde met snelle spelhervattingen diverse counters van ONR in. Bijna kwam ONR op 2-1 door een strakke pass van Freddie van der Velde die Benjamin Vogelzang achter het standbeen langs maar net naast hakte. Uiteindelijk viel de verlossende 2-1 toch nadat uitblinker Freddie van der Velde niet voor het eerst via de zijkant doorkwam en een streep in de korte hoek los liet.
Als vanzelf zette Blauw Wit nog eens alles op alles om op gelijke hoogte te komen maar ONR bleef geconcentreerd achterin. De concentratie voorin liet te wensen over, waardoor verschillende Rodener counters om zeep werden geholpen. Nadat ONR ook de onterechte gele kaart van Karsten Bruinsma zonder kleerscheuren door wist te komen, was het duidelijk dat beste ploeg van de avond met de beker naar huis ging. Na de historische promotie op het veld, laat ONR nu dus ook in de zaal duidelijk van zich horen.

Selectie ONR: Klaas Kleiker, Hein Luinstra, Freddie van der Velde, Benjamin Vogelzang, Hans van Tamelen, Jeroen Visscher, Karsten Bruinsma, Tom Hidding, Mats Wolthuis, Anko van der Knaap, Johan van Wijk, Rens van der Knaap (geblesseerd).
Technische staf: Harm Gritter (trainer/coach) en Henry Scharft (leider).


Links:

2012-03-30 BWL







Terug
 
Sponsorgalerie