Home > Nieuwsbericht

ONR - Scheemda 2-2

Fri 10 May, 05:55

Of: het einde is in zicht.

De uitwedstrijd was de wedstrijd van Karsten waarin hij zijn enige goal van het seizoen scoorde. De wedstrijd was de laatste voor de winterstop en die werd met 1-5 gewonnen. Ook vandaag probeerden we om weer met 3 punten er vandoor te gaan. Scheemda heeft de punten nog hard nodig om rechtstreekse degradatie te ontlopen. Al vrij snel kreeg ONR de eerste kans via Leon maar hij had helaas zijn vizier nog niet op scherp staan. Verdedigend stond het ook goed bij ONR in de beginfase. Dat blijkt ook als een corner van Scheemda na 5 minuten spelen goed door Rens wordt verdedigd en opgeruimd wordt door Wouter. ONR bleef aanvallen. De goede vrije trap van Danel beland bij Leon die vervolgens maar net naast kopt. Even later is het eindelijk raak. Leon weet, terwijl er een overtreding op hem wordt begaan, de bal bij Tim te krijgen. De scheidsrechter past goed de voordeelregel toe en Tim gaat de 16 in, haalt de achterlijn en geeft een voorzet op de meegelopen Danel die simpel ( zijn eerste goal!! ) de bal in het doel tikt: 1-0! ( 12.).

ONR heerste het eerste kwart van de wedstrijd. Maar de kansen van Leon ( te zwak schot in de handen van de keeper) en Tim ( schot op de paal ) gingen er niet in. Scheemda stelde er alleen een schot vanuit de 2e lijn tegenover die eenvoudig door Klaas werd gepakt. Vlak daarna gaat Leon door en speelt terug op Danel. Danel verschalkt met een mooie lob de keeper maar een verdediger van Scheemda kopt de bal nog maar net op tijd uit de doelmond weg. De corner die daarop volgt wordt goed door Scheemda verdedigd en levert geen kans op voor ONR.

Zo’n 10 minuten voor rust krijgt Leon weer een prima kans. Na goed voorbereidend werk van Hein en Bram krijgt Leon een uitgelezen kans om de 2-0 te scoren. Er wordt echter een overtreding op hem begaan. Waar iedereen bij ONR verwacht dat de bal op de stip komt, laat de scheidsrechter doorspelen. Doordat ONR zowat alle duels op het middenveld wint komt Scheemda er nauwelijks aan te pas. De 2 corners vlak voor rust van Scheemda worden goed door Rens en Harmjan verdedigd en leveren dan ook geen gevaar op.

Na weer goed combineren met Andrew op het middenveld krijgt Leon vlak voor rust wederom een prima kans. Hij wordt duidelijk in de rug geduwd maar de scheids laat weer door spelen en het daarop volgende schot van Tim is een makkelijke bal voor de keeper van Scheemda. Iets later vergroot ONR de voorsprong. Met een mooie actie speelt Tim zich vrij en hij passt op Leon die vervolgens een uistekende voorzet geeft op de door gelopen Tim die de 2-0 ( 45.) scoort!! Een krappe minuut later krijgt Andrew nog een prima kans maar zijn harde schot werd geblokt en gaat over de achterlijn. De corner wordt niet gegeven….. Even later fluit de scheids voor de rust en gaan beide ploegen doorweekt van de regen de kleedkamer in. ONR speelde een goede eerste helft!

Omdat Scheemda de punten hard nodig heeft kwamen zij zoals te verwachten was iets feller en gretiger uit de kleedkamer. Door een misverstand tussen Rens en Klaas ( Rens speelt terug op Klaas en Klaas pakt de bal in zijn handen ) krijgt Scheemda een indirecte vrije trap. Klaas komt snel uit zijn goal en Harmjan kopt de bal over het doel heen. De corner die erop volgde leverde geen gevaar op voor ONR. Uit een aanval van ONR haalt Danel, na een goede pass van Hein, een corner. De hoekschop van Danel bereikt onze aanvallers niet zodat Scheemda nu weer kan opbouwen aan een aanval. Frank voorkomt met een goede inzet nog dat Scheemda gevaarlijk wordt, maar even later gebeurt het dan toch. Uit het niets scoort Scheemda na een uitbraak de 2-1 ( 62.). ONR geeft niet op en krijgt vlak daarna dmv een schot van Hein nog kans op de 3-1 maar de keeper van Scheemda pakt de bal prima. Dan wordt Bram vervangen door Bertrik die zo zijn debuut maakt voor ONR1.

Niet veel later wordt de moe gestreden Andrew vervangen door Nick. Scheemda geeft niet op en krijgt nog een paar mogelijkheden maar die worden niet benut. Na een pass van Hein komt Bertrik in balbezit en hij passt op Frank die zich met een goeie loopactie heeft vrij gemaakt . Frank schiet hard op de goal maar helaas gaat zijn schot naast. De kansen van Leon (2x) en Tim worden niet benut zodat de wedstrijd op een 2-1 lijkt af te stevenen. Na 2 corners van Scheemda komt Scheemda uit de 2e corner toch op 2-2 ( 83.). Vlak voor tijd wordt een goede actie van Bertrik niet beloond met een corner waar ONR zeker recht op had. Uit een goede pass van Nick op Leon krijgt Leon nog een kans: hij schiet uit de draai en ziet de bal tot corner worden verwerkt door de verdedigers van Scheemda. ONR krijgt nog een dot van een kans op 3-2 maar het schot van Frank, na een voorzet van Danel, komt tegen de paal. Het laatste wapenfeit is een vrije trap van Scheemda maar die wordt goed weg gekopt door Rens zodat beide ploegen een punt overhouden aan dit laatste thuisduel. Zaterdag speelt ONR1 de laatste wedstrijd van het seizoen. Het betreft een uitwedstrijd en dan is Fit Boys uit Beilen weer de tegenstander.

De spelers waren: Klaas Kleiker, Rens vd Knaap, Harmjan Poel, Hein Luinstra, Wouter Bloemendal, Danel Strijker, Andrew vd Looi (65. Nick Pathuis), Leon Schievels, Frank Bokdam, Bram Gootjes ( 63. Bertrik Nienhuis) en Tim vd Meulen. Bank: Danny Blaauwwiekel ( reserve keeper.)