Home > Nieuwsbericht

ONR – FIT BOYS: 4-1 overwinning

Thu 02 May, 22:54

Je kan maar beter tegen de bal aantrappen dan in de grond.

Op een zonovergoten sportpark “de hullen” speelde ONR1 afgelopen zaterdag de thuis wedstrijd tegen Fit Boys uit Beilen. Door de slechte weersomstandigheden in december, januari en februari en de daar door vele afgelastingen speelden we nu pas voor het eerst deze competitie tegen de ploeg uit Beilen. Fit Boys heeft de punten nog hard nodig om rechtstreekse degradatie te ontlopen en ONR is bij winst verzekerd van lijfsbehoud. Tijdens het inspelen trapt Camiel in de grond en hij kan dus lekker van het zonnetje gaan genieten…..

ONR begint fel en gretig en krijgt na 5 minuten een corner. De corner, getrapt door Danel, wordt slecht weg gewerkt door Fit Boys en ONR komt daardoor al weer snel in bal bezit. Het eerste kleine gevaar van Fit Boys kwam pas na een kleine 10 minuten spelen. Na een nuttige overtreding van Harmjan krijgt de ploeg uit Beilen een vrije trap. Deze wordt goed in geschoten maar de bal werd goed gekeerd door Marten en de daarop volgende rebound wordt hoog over geschoten door Fit Boys. Uit de spelhervatting van Marten krijgt Hein de bal en hij speelt Tim in die zijn tegenstander voorbij snelt. Hij geeft een prima voorzet op Leon maar zijn schot gaat maar net over het doel van Fit Boys. In de 18e minuut geeft Tim weer een prima voorzet. Dit keer kopt Jelmer op doel en de keeper van Fit Boys kon de bal maar net keren. De rebound van Hein belande in de handen van de Beiler doelman.

Na een combinatie tussen Hein en Jelmer wordt Tim met een prima diepe bal weg gestuurd. Tim geeft (al)weer (!) een prima voorzet af en dit keer is het Leon die met een mooie kopbal de bal tegen het net werkt: 1-0 (26.). Zo’n 10 minuten voor rust krijgt Fit Boys uit een vrije trap nog de kans op de gelijkmaker. De bal gaat hard en laag over de grond en is een eenvoudige prooi voor Marten. Ongeveer 5 minuten voor de rust gaat Hein met een solo richting het doel. Hij wordt gestuit door een verdediger van Fit Boys en de scheidsrechter kent ONR een vrije trap toe. De vrije trap van Hendrik gaat maar net naast de goal zodat de beide ploegen met een 1-0 ruststand de kleedkamer in gaan.

In de rust blijkt dat Hendrik, na een vervelende overtreding op hem, niet meer verder kan. Voor hem komt Frank in de plaats te spelen. Al snel in de 2e helft krijgt ONR de volgende kans. Leon gaat goed door na een mooie actie. Er wordt een overtreding op hem begaan, maar Leon weet de bal nog bij de mee opgekomen Frank te krijgen die zo de vrije doortocht heeft. De verder prima fluitende scheids fluit echter voor een vrije bal voor ONR daar waar hij beter de voordeel regel had kunnen toe passen. De vrije bal van Rens beland in de muur zodat deze kans teniet gedaan wordt. Amper een minuut later werd Fit Boys zowaar nog gevaarlijk. Uit een van de weinige gevaarlijke momenten van Fit Boys schiet een aanvaller van Fit Boys de bal hard en laag op doel. De bal heeft een rare curve en Marten reageert erg attent door de bal corner te tikken. De corner werd eenvoudig door Marten gepakt. Fit Boys dringt daarna nog even aan maar meer dan een vrije bal, na hands van Harmjan, krijgen ze niet.

In de 53e minuut begint Tim aan een mooie solo en haalt er een corner uit. De cornerbal wordt makkelijk gepakt door de keeper van Fit Boys. Uit de aanval van Fit Boys letten onze verdedigers even niet goed op en de bal gaat maar net voorlangs. ONR pakt het echter goed op. Na een bal van Hein op Tim bereikt Tim Jelmer die de 2-0 (53.) binnen tikt!! Vijf minuten daarna kreeg ONR via Leon, na wederom een perfecte voorzet van Tim, maar zijn kopbal alla “Bep Bakhuis” beland recht in de handen van de Beiler doelman. Weer 2 minuten later is er een mooie 1-2 met Tim en Frank. Tim geeft een goeie pass op Leon die vervolgens Frank aanspeelt. Frank haalt hard uit en bal gaat laag voorbij de keeper in het doel: 3-0!! (60.). ONR gaat op jacht naar meer. Na goed samenspel van Sander en Frank geeft Sander een prima voorzet op Leon die vervolgens zijn poging maar net over het doel ziet gaan. Dan staat het even later zo ineens 3-1 (65.) door onoplettendheid van onze verdedigers. Vlak daarna wordt Danel gewisseld voor Jeroen. Een goede onderschepping van Jeroen levert ONR in de 71e minuut weer bal bezit op. Jeroen speelt Leon in die op zijn beurt weer Tim inspeelt. De weer prima voorzet van Tim komt bij Jelmer terecht die de bal maar net naast het doel ziet gaan waardoor het voorlopig nog 3-1 blijft. Door goed verdedigen van Wouter, Rens en Harmjan wordt niet veel later nog een spaarzame aanval van Fit Boys in de kiem gesmoord. Vervolgens speelt Rens Wouter aan die met een goeie pass Leon wegstuurt. Leon speelt Frank aan die vervolgens met een goeie actie Tim bereikt en Tim schiet de 4-1 binnen!! (75.).

Elf minuten voor tijd moet Jelmer met kramp uit het veld. Doordat “handige Harry” Camiel in de grond trapte tijdens het inspelen moet Danny zijn verrassende opwachting maken in de spits. Even later raakt Marten na een actie van de spits van Fit Boys nog geblesseerd en lijkt het erop dat Danny alsnog in het doel mag gaan staan. Marten kon gelukkig door en Danny blijft in de spits spelen. Met nog een goeie kans heeft Danny nog de 5-1 op de slof maar hij miste de bal…. Fit Boys krijgt vlak voor tijd nog een dot van een kans op 4-2 maar de spits geeft de bal breed voor in het niemandsland waar hij toch beter zelf had kunnen schieten.

Zo bleef het bij 4-1 en is ONR verzekerd van handhaving in de 2e klasse waarmee de doelstelling behaald is. Een knappe prestatie (!!!) van de erg jonge ploeg na het weg vallen van enkele waardevolle spelers aan het begin van het seizoen. ONR rest nu nog 2 wedstrijden te weten op 11 mei a.s de thuiswedstrijd tegen Scheemda en als afsluiting van het seizoen op 18 mei de uitwedstrijd tegen Fit Boys. Waarbij we gaan proberen om nog wat hoger te eindigen ( 7e plaats).

We hopen dus aanstaande zaterdag weer veel publiek te mogen ontvangen als we tegen Sc Scheemda spelen!

De opstelling was: Marten Blommers, Rens vd Knaap, Harmjan Poel, Sander Ottens, Wouter Bloemendal, Danel Strijker ( 67. Jeroen Westra ), Hein Luinstra, Hendrik Rozema ( 46. Frank Bokdam ), Leon Schievels, Jelmer Fierstra ( 79. Danny Blaauwwiekel ), Tim vd Meulen. Bank: Camiel Gerlach ( geblesseerd… )