Home > S1
 S1 S2 S3 S4 S5 A1 B1 C1 C2 C3 D1 D2 E1 E2 E3 E4 F1 F2 F3 F4 G GJ GP M Z

8 oktober 2010 SDS - ONR, rust 3-1 eind 4-1

Thu 06 Oct, 12:51




SDS is snel en effectief

ONR verzuimt om tegen SDS te laten zien waarom het bovenaan staat. Binnen 26 seconde was het SDS dat ONR pijnlijk op het feit wees dat voetballen in de tweede klasse vraagt om volledige concentratie en inzet gedurende de hele wedstrijd! Na deze razendsnelle treffer liep SDS in de eerste helft uit naar een 3-0 voorsprong, die niet meer uit handen werd gegeven. Benjamin kon in de eerste helft nog iets terugdoen, maar in de tweede helft was het SDS dat de beslissing forceerde door een nauwkeurig genomen vrije trap. ONR kon er niets tegen in brengen en liep tegen de eerste (terechte) nederlaag aan.

Met de bus naar Oosterend arriveerden we om 20 voor 2 op het sportpark van SDS. Voor sommige spelers was dit vervelend, maar lang mag je daar niet bij stil staan. Jammer genoeg was de start dramatisch. Balverlies van Rens werd feilloos afgestraft. Een van de spitsen werd in stelling gebracht en schoot via de binnenkant van de paal raak (1-0, 1). ONR probeerde te spelen of er niets aan de hand was, maar de toon was gezet. Ondanks het veldoverwicht lukte het de aanval niet om gevaarlijk te worden. Het bleef bij kleine pogingen zonder overtuiging en succes. SDS lukte het in eerste instantie ook niet, maar een actie van een van de spitsen zette de hele verdediging te kijk. De spits haalde vervolgens ook nog verwoestend uit en scoorde (2-0, 17). ONR leek zindelijk te beseffen dat er meer gevraagd werd in deze wedstrijd, maar op de een of andere manier lukte het niet om de knop echt om te zetten. SDS daarentegen had het goede gevoel en speelde op de counter. De spits werd opnieuw diep gestuurd en kon tussen twee verdedigers een zondagsschot lossen dat via de onderkant van de lat in het doel belandde (3-0, 28). ONR kreeg een opleving en het lukte een keer de bal goed te veroveren. Rens speelde de bal op Benjamin die van afstand raak schoot (3-1, 31). Op dat moment denk je dat er meer mogelijk is en peppen de spelers elkaar op, maar effect had het niet. SDS verzuimde zelfs om meer goals te maken en dus was het een vervelende maar wel terechte ruststand.

In de rust probeerde Martin de troepen weer scherp te krijgen en hamerde erop dat er zelf goed en overtuigend gevoetbald moest worden. Als je wat wilt moet er snel gescoord worden om te gaan knokken voor een beter resultaat. Dat lukte echter niet en ONR bleef achter de feiten aanlopen. ONR kreeg het veldoverwicht, maar echte kansen kwamen er niet. Verdedigend moest er ingegrepen worden om SDS tegen te houden, met als resultaat een vrije trap i n kansrijke positie. De bal werd direct op het doel geschoten en vloog onhoudbaar in de linkerhoek. Klaas stond erbij en keek er na (4-1, 63). Dit leek de nekslag voor ONR. Met man en macht werd er geprobeerd om het SDS lastig te maken, maar echte grote kansen bleven uit. Hans was nog eenpaar keer gevaarlijk met een kopbal een schot naast. Ook Tim probeerde op het doel te schieten, maar zijn schot werd geblokt. SDS bleef geconcentreerd verdedigend spelen en gaf niets weg. ONR raakte uitgeput en kon niets meer doen om het een dragelijk resultaat te maken. Jammer genoeg een terechte nederlaag, waaruit we als team lering moeten treken voor de toekomst.

Spelers: Klaas Kleiker, Wouter Bloemendal (40, Jeroen Visscher), Rens van der Knaap, Hein Lulinstra, Harmjan Poel (70, Sander Ottens), Karsten Bruinsma, Benjamin Vogelzang, Martijn Alssema, Hans van Tamelen, Mats Wolthuis, Tim van der Meulen

El Líder


Links:

2011-10-07 SDS







Terug
 
 
Sponsorgalerie