Home > S1
 S1 S2 S3 S4 S5 A1 B1 C1 C2 C3 D1 D2 E1 E2 E3 E4 F1 F2 F3 F4 G GJ GP M Z

5 mei 2012 ONR - 't Fean, rust 0-1 eind 0-2

Fri 04 May, 10:26

ONR was zaterdag niet in staat om 't Fean '58 aan de zegekar te binden, integendeel het werd een teleurstellende nederlaag met een zwart randje. Zelfs met een verlenging van 22 minuten, lukte het ONR niet om de wedstrijd in het eigen voordeel te beslissen. Het seizoen is nu voor een toetje definitief gespeeld. Nacompetitie is niet meer mogelijk en ONR moet nog één keer aantreden, met een zwaar gehavende selectie.

Bij aanvang van de wedstrijd leek er nog een kleine kans te zijn voor ONR om de nacompetitie te halen, maar dan moest er gewonnen worden en moesten ander ploegen winnen of juist verliezen. 't Fean had daar geen boodschap aan en had maar één doel voor ogen, winnen en strijden voor het klasse behoud. 't Faen startte met de juiste instelling en trok direct ten strijde. Het spel was bekend en dus werd door 't Fean de lange bal veelvuldig toegepast. ONR bleek zich te kunnen verweren tegen dit type voetbal, maar probeerde op dezelfde manier de aanval te zoeken. ONR mocht ook nog van geluk spreken want een doelpunt werd afgekeurd vanwege vermeend hinderlijk buitenspel. Toch was 't Faen de ploeg die de wedstrijd openbrak. Een aanval over de linkerkant resulteerde in een voorzet die Klaas kon onderbreken, maar hij kreeg een tik van de spits tegen zijn hoofd, zodat Klaas de bal los moest laten. De spits bedacht zich niet en schoot de bal in het doel (0-1, 37). Na deze goal hervatte ONR zich en werd het voor het eerst in de eerste helft gevaarlijk. Helaas lukte het niet om te scoren, zelfs niet met de 9 minuten blessuretijd die door scheidsrechter Sinnema werd toegekend.

Na de rust zou ONR furieus uit de startblokken moeten komen, maar helaas het was 't Fean dat als gevaarlijkste ploeg aan de de tweede helft begon. ONR kon geen grip op de wedstrijd krijgen en het lukte niet om een goede aanval op de mat te leggen. Het was vooral vervelend dat 't Fean ookl nog scoorde, want een aanval over rechts bereikte de spits die niet nadacht en de bal in het doel werkte (0-2, 62). ONR kon niet het gewenste niveau bereiken en moest met alle middelen 't Fean van het lijf zien te houden. Toch kreeg ONR langzamerhand iets meer grip op het spel en werd het gevaarlijker. Helaas lukte het niet om uitgespeelde kansen te creëren en was het afhankelijk van dode momenten, maar ook dat leverde geen resultaat op. nadat de reguliere tijd was verstreken, begon de verlenging. Scheidsrechter Sinnema had er zin in, of zijn horloge liep te langzaam, maar de wedstrijd ging maar door. In deze verlenging lukte het ONR om te scoren. Mats liep door op een pass in de diepte en was in staat om de bal door te spelen naar Hans, die de bal van dichtbij in het doel tikte (1-2, 90 +6). De resterende tijd was ernstig vervelend omdat Hans de tweede gele kaart pakte, Tim direct rood kreeg en de verlenging uiteindelijk 13 minuten duurde. Na de wedstrijd liep Hein ook nog tegen een gele kaart op, doordat de scheidsrechter een vraag niet gewoon kon beantwoorden. Al met al een (helaas) terechte nederlaag. Ook kan geconcludeerd worden dat scheidsrechter Sinnema beter kan stoppen met fluiten, want deze man is niet in staat om een wedstrijd in deze klasse te leiden.

Spelers: Klaas Kleiker, Jeroen Visscher (78, Gerard Booij), Hein Luinstra, Wouter Bloemendal, Harmjan Poel, Martijn Alssema, Karsten Bruinsma, Benjamin Vogelzang, Anko van der Knaap (58, Mats Wolthuis), Tim van der Meulen, Hans van Tamelen