Home > S1
 S1 S2 S3 S4 S5 A1 B1 C1 C2 C3 D1 D2 E1 E2 E3 E4 F1 F2 F3 F4 G GJ GP M Z

12 mei 2012 BCV - ONR, rust 1-0 eind 3-1

Thu 10 May, 15:12




Jelmer met een sliding


Mats met de goal

Deze zaterdag stond de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen op het programma. In Bergum trad ONR aan tegen BCV, met een zwaar gehavende selectie door schorsingen, één afwezige en één geblesseerde speler. Met Bram Gootjes en de debuterende Jelmer Fierstra en Hendrik Rozema vulde ONR de selectie goed aan, maar helaas lukte het niet om de overwinning in de wacht te slepen. In een wedstrijd om des keizers baard trok BCV aan het langste eind. De overwinning met 3-1 was geflatteerd, maar het kon ONR niet deren.

Op het reserve hoofdveld werd afgetrapt en ONR probeerde als eerste ploeg het initiatief te nemen. Met Bram en Hendrik in de basis op het middenveld, was het zoeken naar het juiste ritme, maar desondanks kwam het eerste gevaar van ONR. Helaas liet ONR het initiatief glippen en kwam BCV gevaarlijk door. Binnen de lijnen van het 16-meter gebied had Karsten een lichte overtreding nodig, waarna de tegenstander zich grif liet vallen. Het resultaat, een penalty die door de aanvoerder van BCV keihard tegen de touwen werd gejaagd (1-0, 11). Na deze goal golfde het spel op en neer, maar het lukte beide ploegen niet om echt gevaarlijk te worden. Een tik van de tegenstander tegen het hoofd werd Anko fataal (koppijn, geen frisse blik in de ogen), zodat vlak voor rust Jelmer de plek kon innemen van Anko.

Na de thee kwam het eerste gevaar weer van BCV, maar gelukkig stond Klaas op zijn plek. ONR kreeg meer grip op het spel en creëerde kleine kansen. Het lukte Mats en hendrik niet om de bal in het doel te werken. Na 20 minuten in de tweede helft werd de volgende wisseltruc toegepast. Klaas ging in de spits spelen, Harmjan ging op doel en Hendrik werd bedankt voor zijn goede spel en werd gewisseld. Deze truc had vrij direct succes. Sander speelde de bal in de diepte op Klaas, die de bal in de breedte klaar legde voor Mats, die zich niet bedacht en de bal met de buitenkant van de voet langs de keeper in het doel stifte (1-1, 68). ONR had even het gevoel dat er nu meer te halen zou zijn, maar dat bleek helaas niet het geval. BCV voetbalde het laatste deel van de wedstrijd opportunistisch en begon de keeperskwaliteiten van Harmjan te testen. Gelukkig hield Harmjan lang stand, maar een verdwaalde voorzet werd door hem niet goed beoordeeld, zodat de bal in het doel belandde (2-1, 85). Tot slot werd Harmjan door BCV niet de eer gegund om na een prachtige redding de bal rustig op te pakken. Nee, één van de spitsen moest zo nodig de rebound in het doel tikken (3-1, 87). Vrij kort hierna blies de scheidsrechter het slotakkoord en zit het eerste seizoen in de tweede klasse er op voor ONR!

Terugkijkend op het seizoen, kan gesteld worden dat ONR een verbluffende start heeft  gehad, maar helaas hieraan geen gevolg heeft kunnen geven. De nekslag in de competitie viel in de periode van de inhaalwedstrijden, waar in te korte tijd te veel wedstrijden moesten worden gespeeld. Ondanks dat een prima resultaat, met de smaak naar meer in het volgende seizoen, waar ik niet meer actief ben als leider. Iedereen ontzettend bedankt voor het plezier dat ik heb beleefd als leider.

El Líder


Links:

2012-05-12 BCV







Terug
 
 
Sponsorgalerie