S1 S2 S3 S4 S5 A1 B1 C1 C2 C3 D1 D2 E1 E2 E3 E4 F1 F2 F3 F4 G GJ GP M Z

5 november 2011 ONR - Minnertsga, rust 2-0 eind 4-1

Thu 03 Nov, 17:28

Hans haalt uit voor 1-0

Op de eerste zaterdag in november, met lekkere lentetemperaturen, moest ONR aantreden tegen Minnertsga uit Minnertsga in de kop van Friesland. De spelers van het eerste waren in het nieuw gestoken in een prachtig oranje outfit. Of het daardoor kwam is niet duidelijk, maar de ploeg straalde eensgezindheid uit en trok weer fel ten strijde. Aan het eind van de wedstrijd bleven de 3 punten in Roden door een klinkende overwinning van 4-1. Een sterke start van de tweede periode, met als gevolg dat de eerste positie is heroverd in de klasse Noord 2I.

ONR leek er echt zin in te hebben deze middag. Na de aftrap kwam het eerste aanvallende plaagstootje op naam van ONR, door vroegtijdig de tegenstander te storen. ONR controleerde het spel en liet de tegenstander niet in het spel komen. Op het middenveld werd vroeg druk gezet met als gevolg dat de tegenstander niet aan spelen toe kwam. Weer op het middenveld was het Michel die de bal veroverde en Hans in stelling bracht door een goede loopactie van Mats en Hans. Met de bal aan de voet kon Hans opstomen naar het doel en verwoestend uithalen en de keeper het nakijken geven (1-0, 10). Met deze vroege goal had ONR de tegenstander weer in de positie die het graag ziet. Minnertsga probeerde te herstellen van de tegengoal, maar kwam niet aan voetballen toe. ONR bleef domineren en met snelle aanvallen werd het Minnertsga erg lastig gemaakt. Een pass in de diepte bereikte Mats die zijn eigen man schitterend passeerde en vervolgens een loepzuivere pass gaf op Hans. Een Hans in goede doen bedenkt zich geen moment en haalde van de rand van de 16 uit. Via de binnenkant van de paal ging de bal in het doel (2-0, 28). Na deze goal bleef ONR domineren en lukte het Minnertsga niet om gevaarlijk te worden. Het eerste gevaar van de kant van Minnertsga was vlak voor rust, met een schot over. Bij deze actie verstapte Klaas zich en blesseerde zich aan de enkel (alarmfase 1, maar gelukkig tot aan de rust zonder gevolgen).

In de rust werd de volledige medische staf inclusief dokter Bruinsma ingeschakeld om Klaas weer op de been te krijgen. Dit leek succesvol te zijn en ondertussen was Sander omgetoverd tot keeper voor het geval dat. Minnertsga kwam het meest alert uit de kleedkamer en begon voor het eerst aanvallend te spelen. Het gevaar uit deze aanvallen bleef beperkt tot een kopbal en een voorzet voorlangs. Toch kwam het grootste gevaar weer van de kant van ONR, met een schot van Hans dat over ging. Na 10 minuten in de tweede helft gaf Klaas er toch de brui aan en moest Sander zijn plek in het doel overnemen. De wedstrijd belandde in een rommelige fase, waarbij beide ploegen weinig lieten zien. ONR liet de onrust als eerste van zich afvallen door op het middenveld de bal te veroveren. Hans werd in de diepte gestuurd en schoot op doel, maar de keeper stopte de bal. De rebound kwam bij Benjamin die de bal voorzette op Hans en scorend uithaalde (3-0, 67). Dit was een bevrijdende goal voor ONR. Minnertsga leek nu volledig van slag, maar probeerde wel de aanval te zoeken. Het grootste gevaar van Minnertsga was een aanval met een goede voorzet, gevolgd door een kopbal die overging. Maar Sander werd niet echt op de proef gesteld. ONR bleef gevaarlijk en had op dit moment van de wedstrijd de kans om het resultaat te verbeteren. Toch gaf Miinertsga niet op en probeerde het ONR onder druk te zetten, met als resultaat een corner. De bal werd niet goed voor geschoten en leek door Hein weggeschoten te worden. Hij trapte echter onder de bal door, waarna een speler van Minnertsga verwoestend uithaalde en de bal precies in de kruising plaatste (3-1, 82). Minnertsga kreeg enig geloof in een beter resultaat en begon aan te dringen. met als beste resultaat een schot net over. Gelukkig bleef ONR alert en speelde de invaller Bram een goede invalbeurt. Hij veroverde de bal op het middenveld en passeerde een aantal spelers op weg naar de 16. Zijn schot kon gekeerd worden door de keeper, maar de rebound kwam in de voeten van Hans die voor de vierde keer het net wist te vinden (4-1, 88). De laatste minuten van de wedstrijd was er geen vuiltje meer aan de lucht en kon ONR de winst over de eindstreep slepen. Dik verdiende punten, de eerst 3 in de tweede periode.

Spelers: Klaas Kleiker (54, Sander Ottens), Jeroen Visscher, Rens van der Knaap, Wouter Bloemendal, Harmjan Poel, Michel Kremer (73, Tim van der Meulen), Karsten Bruinsma, Hein Luinstra, Benjamin Vogelzang (78, Bram Gootjes), Mats Wolthuis, Hans van Tamelen