S1 S2 S3 S4 S5 A1 B1 C1 C2 C3 D1 D2 E1 E2 E3 E4 F1 F2 F3 F4 G GJ GP M Z

15 oktober 2011 ONR - Broekster Boys, rust 0-0 eind 1-1

Thu 13 Oct, 12:28

Rens hangt in de lucht om te koppen

ONR heeft afgelopen zaterdag een wedstrijd met verschillende gezichten gespeeld. In de eerste helft was het vooral ONR dat gevaarlijk was en goede kansen kreeg, die echter niet werden benut. Aan het eind van de eerste helft kwam Broekster Boys beter in het spel, maar zij stuitten op onze keeper. Na de rust was het vooral Broekster Boys dat het spel maakte en ook terecht op een voorsprong kwam. Met de moed der wanhoop lukte het ONR om in de blessuretijd 1 puntje te winnen door de gelijkmaker van Rens. ONR komt met de schrik vrij en heeft een extra week om de zaak weer op een rij te zetten.

Op alweer een zonovergoten sportpark 'de Hullen', ontving ONR Broekster Boys uit Damwoude. ONR wilde heel graag de vervelende smaak van de vorige week wegspoelen. ONR begon geconcentreerd aan de wedstrijd en wilde niet opnieuw direct een tegengoal incasseren. Dat gebeurde niet en er werd een aardige opening gespeeld. De eerste aanvallende impulsen kwamen van ONR, maar de keeper van Broekster Boys werd nog niet echt op de proef gesteld. Het eerste echte gevaar voor ONR ontstond toen Hans alleen diep weg werd gestuurd, maar zijn bal ging over het doel. Broekster Boys zette er in deze fase alleen een schot recht op de keeper af tegenover. ONR bleef druk zetten en zag een inzet van Hans van de lijn gehaald worden en een voorzet van Mats net niet bij Tim belanden. ONR moest de inspanning een beetje bekopen en ging wat meer achteruit spelen Broekster Boys kwam daardoor beter in het spel en probeerde het van afstand met ongevaarlijke schoten. ONR was nog één keer erg gevaarlijk in de eerste helft, maar het schot van Hans ging over. Broekster Boys testte ook nog 1 keer de kwaliteit van Klaas. De spits draaide zich vrij op de rand van de zestien en zijn schot werd op briljante wijze gekeerd door Klaas.

Na de rust probeerde ONR direct de tegenstander weer onder druk te zetten. Dit lukt niet echt en er ontstond een periode in het spel, waarbij de bal heen en weer over het veld ging, zonder dat beide ploegen er iets mee deden. Vooral ONR speelde onrustig en het lukte niet om de bal in de eigen ploeg te houden. Broekster Boys kreeg steeds meer grip op het spel en werd echt gevaarlijk. Gelukkig stond Klaas weer op de juiste plek om een vrije bal uit de kruising te ranselen, maar een corner werd ONR te veel. Broekster Boys bracht de corner niet in de zestien, maar legde de bal terug. De middenvelder passte vervolgens de bal wel in de zestien naar een vrijstaande speler die perfect raak schoot (0-1, 65). Broekster Boys controleerde het spel en was bij vlagen erg gevaarlijk. Gelukkig werd verzuimd om nog een keer te scoren, zodat er een sprankje hoop voor ONR gloorde. ONR speelde te veel kick en rush voetbal, waarbij de lange passes veelal niet goed aankwamen en de bal in het bezit kwam van de tegenstander. Ook individuele acties van ONR liepen uit op niets, maar ONR bleef voor de punten strijden. In de extra tijd (vanwege vele blessure behandelingen erg lang), perste ONR een slotoffensief uit. Broekster Boys probeerde dat te breken door overtredingen te maken. Uit de vrije ballen was het eerst Hans die op doel kopte, maar zijn bal gestopt zag. Vervolgens was het uit een vrije trap genomen door Mats, Rens die van dichtbij de bal wel raak kopte en een zwaar bevochten punt voor ONR uit het vuur sleepte (1-1, 90+5). Na de aftrap was de wedstrijd gespeeld en heeft 1 punt gewonnen in dit duel.

Spelers: Klaas Kleiker, Sander Ottens, Rens van der Knaap, Wouter Bloemendal, Harmjan Poel, Hein Luinstra, Karsten Bruinsma, Benjamin Vogelzang, Hans van Tamelen, Mats Wolthuis, Tim van der Meulen