S1 S2 S3 S4 S5 A1 B1 C1 C2 C3 D1 D2 E1 E2 E3 E4 F1 F2 F3 F4 G GJ GP M Z

14 april 2012 ONR - SC Berlikum, rust 2-0 eind 3-3

Thu 12 Apr, 12:18

Karsten in duel om de bal

ONR heeft zaterdag een zeer onfortuinlijke wedstrijd gespeeld tegen SC Berlikum. Na een ruststand van 2-0 leek er geen vuiltje aan de lucht en toen het 3-0 werd leek de wedstrijd gespeeld. Helaas lukte het niet om nog verder uit te lopen en door onoplettendheid in de verdediging lukte het SC Berlikum terug in de wedstrijd te komen en op gelijke hoogte te komen in blessuretijd. Na de gelijkmaker mocht ONR van geluk spreken dat de winnende goal voor SC Berlikum niet viel. Teleurstelling alom voor ONR!

ONR was zich er terdege van doordrongen dat de beslissende periode in de competitie is aangebroken en wilde de punten gewoon in Roden houden. In de eerste helft was het eerste initiatief voor ONR, maar dat leverde geen echt gevaarlijke situaties op. Ook SC Berlikum was op zoek naar mogelijkheden om het Klaas gevaarlijk te maken, maar ook dat lukte niet o.a. door ingrijpen van Klaas. ONR begon steeds meer grip op de wedstrijd te krijgen en zette steeds meer druk op de tegenstander. ONR kreeg meerdere vrij ballen en een vrije bal van Karsten kwam hoog in de zestien, waar Hans hoger sprong dan zijn directe tegenstander en de bal in het doel kopte (1-0, 30). ONR hoopte dat de ban was gebroken en dat er meerdere goals zouden vallen. Door goed ingrijpen van ONR op het middenveld kon een vlijmscherpe counter worden ingeleid. Via Hans werd Hein in de diepte gestuurd die deze kans overtuigend benutte en binnen schoot (2-0, 36).  Deze stand werd tot de rust vastgehouden, geen vuiltje aan de lucht leek het.

Na de rust kwam ONR erg goed uit de startblokken. SC Berlikum had een speler op het doel gezet, na een blessure van de keeper. De een na de andere aanval rolde op het doel af van SC Berlikum, maar er werd vooral gemist door de aanvallers. Uit een corner kwam de rebound via Hein bij Hans terecht, die van dichtbij de bal in het doel werkte (3-0, 48). ONR bleef het spel bepalen en er werd druk gezet op de tegenstander. Helaas werd er in de verdediging een fout gemaakt en kon de spits van SC Berlikum tegen scoren (3-1, 58). Op zich even schrikken, maar nog niets aan de hand. Helaas werd het nog erger, doordat een hoge bal in de diepte niet goed werd ingeschat door de verdediging en door Klaas, waardoor de spits de bal in het lege doel kon schieten (3-2, 77). Dit leek het startsein voor SC Berlikum om aan te dringen. Tot het eind van de officiële speeltijd bleef deze stand op het scorebord en leek ONR met de schrik vrij te komen. Helaas lukte het SC Berlikum om in de blessuretijd de bal uit een vrije bal de bal op het doel te koppen, waar Klaas in eerste instantie de bal kon stoppen, maar de rebound voor de voeten van een aanvaller van SC Berlikum kwam, die de bal in het doel werkte (3-3, 90+2). In de laatste minuut van de blessuretijd mocht ONR van geluk spreken dat SC Berlikum niet nog een keer in het doel schoot en het een gelijkspel bleef!

Spelers: Klaas Kleiker, Jeroen Visscher, Gerard Booij, Wouter Bloemendal, Harmjan Poel (51, Tom Hidding), Sander Ottens (36, Mats Wolthuis), Michel Kremer (36, Matthijs Dijkema), Karsten Bruinsma, Hein Luinstra, Tim van der Meulen, Hans van Tamelen