Home > S1
 S1 S2 S3 S4 S5 A1 B1 C1 C2 C3 D1 D2 E1 E2 E3 E4 F1 F2 F3 F4 G GJ GP M Z

10 september 2011 ONR - Heerenveense Boys, rust 1-1 eind 3-1

Thu 08 Sep, 23:00




Mats mist een kans om te scoren


ONR knokt voor de punten

ONR speelt voor het eerst dit seizoen op eigen veld en moet daar aantreden tegen Heerenveense Boys, een geduchte tegenstander. Na een wedstrijd volinzet, werklust en snelheid was het ONR dat aan het langste eindje trok en de 3 punten in Roden wist te houden. Bij ONR was Hans van Tamelen trefzeker en hij zorgde in zijn eentje voor de 3 goals. ONR kent dit seizoen een flitsende start!

Na het maken van de elftalfoto, kon de pupil van de week Erik Hummel scoren en floot de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd. ONR had in het begin moeite om grip te krijgen op de wedstrijd en dus was het logisch dat Heerenveense Boys het initiatief nam. Gelukkig voor ONR kon er geen echt gevaar worden gesticht en was ONR in de counter via Hans de gevaarlijkste ploeg. ONR kreeg in het begin een lesje van Heerenveense Boys in snel en gecontroleerd voetbal. Door balverlies op het middenveld van Michel, kon de rechterspits in stelling worden gebracht. Hij kwam uit de rug van Harmjan, nam de bal goed mee en schoot vervolgens buiten bereik van Klaas binnen (0-1, 15). ONR moest bekomen van deze achterstand en was aan het zoeken naar mogelijkheden om onder de druk uit te komen. Door de juiste instelling en strijdlust, kwam ONR steeds meer in het spel en begon de wedstrijd te kantelen. ONR begon kleine kansen te krijgen en putte daar moed uit. Op het middenveld werd de strijd steeds vaker gewonnen en kon Heerenveense Boys alleen ingrijpen met overtredingen. Mats speelde een vrije bal half hoog de zestien in en de verdedigers kregen daar geen grip op. De bal slipte door en Hans was er als de kippen bij om de bal tegen het net te jagen (1-1, 27). Nu was het Heerenveense Boys dat op zoek moest naar een oplossing voor de aanvalsdrift van ONR. Gelukkig voor ONR lukte dat niet. Heerenveense Boy had het geluk dat zij over een goede keeper beschikken, die een schot van de doorgebroken Mats kon keren. De rust brak aan met een 1-1 stand.

Na de rust kwam Heerenveense Boy het beste uit de startblokken. ONR werd fors onder druk gezet en ONR kon het gevaar uit de aanvallen halen door vaak een corner weg te geven. ONR was niet alert op de corners en mocht van geluk spreken dat een corner die snel en kort werd genomen en de spits bereikte, gelukkig naast het doel werd geschoten. Langzamerhand begon ONR onder de druk van Heerenveense Boys uit te kruipen en kon het zelf ook weer aanvallende aspiraties hebben. Het eerste gevaar kwam bij Harmjan vandaan die uit een pass van Hein op doel schoot, maar de keeper zijn schot zag stoppen. Heerenveense Boys zette in deze periode van de strijd ook alles op alles en uit een lange aanval werd uiteindelijk op doel gekopt. De bal belandde op de lat en de afketsende bal kon door de spits niet ingeschoten worden, door alert optreden van Klaas. ONR vond het nu welletjes worden en begon de reserves aan te spreken. De bal werd vaker veroverd en de spitsen werden in stelling gebracht. Mats kreeg de bal aangespeeld en passte de bal in de diepte op Hans. Die bedacht zich geen moment, ging achter de bal aan en haalde verwoestend uit. De keeper had geen verweer tegen dit schot en de bal vloog prachtig het doel in (2-1, 78). Toch was de wedstrijd niet gespeeld en ging Heerenveense Boys weer in de aanval. Met de moed der waanhoop werd getracht de bal in het doel te krijgen. ONR beriep zich op de counter en was daarin succesvol. Hans werd in de diepte weggestuurd, passeerde zijn tegenspeler en schoot op het doel. De keeper kon de bal wegtikken, maar deed dat voor de voeten van Mats, die de bal op de lat schoot. De bal belandde precies voor de voeten van Hans die zich niet bedacht en de bal weer tegen het net schoot (3-1, 85). De laatste minuten en de blessuretijd was het af en toe billen knijpen, maar gelukkig lukte het Heerenveense Boys niet om dichterbij te komen. ONR sloot de tweede wedstrijd af met een prachtige overwinning en blijft trotse koploper.

Spelers: Klaas Kleiker, Gerard Booij, Wouter Bloemendal, Rens van der Knaap, Harmjan Poel, Michel Kremer, Hein Luinstra, Martijn Alssema (70, Karsten Bruinsma), Tim van der Meulen (79, Sander Ottens), Mats Wolthuis, Hans van Tamelen.

El Líder

 


Links:

2011-09-10 HB







Terug
 
 
Sponsorgalerie