S1 S2 S3 S4 S5 A1 B1 C1 C2 C3 D1 D2 E1 E2 E3 E4 F1 F2 F3 F4 G GJ GP M Z

28 januari ONR - Be Quick Dokkum, rust 0-0 eind 3-0

Wed 04 Jan, 19:34

Mats haalt uit voor de 1-0

ONR heeft een ingeving nodig van 4 minuten om Be Quick Dokkum onder de voet te lopen. Mats, Martijn en Hans pijnigen de verdediging van Be Quick Dokkum, met als resultaat een onoverbrugbare voorsprong. Aan het eind van de wedstrijd kon ONR terugkijken op een wedstrijd met het gewenste resultaat, maar nog niet van het gewenste niveau.

Bij aanvang van de wedstrijd scheen de zon lekker op het veld, zodat er een prima pot voetbal gespeeld kon worden. ONR kwam goed uit de startblokken, maar het vizier stond niet scherp om direct doeltreffend te zijn. Dit eerste offensief was van korte duur, waarna Be Quick het initiatief naar zich toe trok. Het spel speelde zich vooral af op de helft van ONR, en de verdediging moest alle zeilen bijzetten. Voor ONR was het een geluk dat Be Quick niet echt gevaarlijk voor het doel van Klaas kwam. De kansen die werden gecreëerd konden tijdig geblokt worden of Klaas stond op de juiste plek. Ook hielpen de verdedigers mee om de bal voor de doellijn uit het strafschopgebied te rossen. ONR was in de eerste helft slordig in balbezit. De bal werd snel verspeeld en het lukte niet om rustig de bal in de ploeg te houden. De kleine kansen die er kwamen, leidden voor ONR ook niet tot succes en dus was de 0-0 ruststand het logisch gevolg.

In de rust werden de puntjes op de i gezet, zodat ONR met een andere instelling weer in het veld kwam. Er werd direct fel gestoord en Be Quick kreeg het lastig. Toch lukte het ONR ook niet om grote kansen te krijgen, maar langzamerhand schoof de ploeg steeds dichter op naar het doel van Be Quick. Het leek of ONR de tegenstander aan het besluipen was, in afwachting van een foutje, hoe klein ook. Op het middenveld werd Be Quick onder druk gezet en de bal veroverd dor Michel. Zijn pass bereikte Benjamin die direct Mats in de richting van het doel stuurde. Mats was zijn tegenstander te snel af, haalde uit en schoot de bal met links via de binnenkant van de paal in het doel (62, 1-0). Be Quick was direct van slag en gaf ONR de kans opnieuw toe te slaan. Het begin lag weer op het middenveld. De veroverde bal bereikte Mats die de bal breed legde op Martijn, die vanaf de rand van de 16 onhoudbaar uithaalde en scoorde (2-0, 64). Be Quick had het even niet meer en verspeelde al weer de bal op het middenveld. De pass diep bereikte weer Mats, die vervolgens de bal doorspeelde op Hans. Met een draai speelde Hans zichzelf prachtig vrij, waarna hij ook onhoudbaar uithaalde (3-0, 65). Be Quick was in 4 minuten volledig geknakt en had moeite om weer in het spel te komen. Martijn bracht dit één keer heel duidelijk in beeld. Vanaf de middellijn kon hij moeiteloos door de hele verdediging heen zigzaggen. In de afronding ging het helaas mis. Be Quick probeerde nieuw elan te brengen met 3 wissels, maar ook dat had geen succes, ook al was één van de wissels erg gevaarlijk over links. ONR speelde de wedstrijd verder rustig uit en het eindresultaat was als gewenst. Een flitsende oprisping van 4 minuten was genoeg!

Spelers: Klaas Kleiker, Sander Ottens, Gerard Booij, Wouter Bloemendal, Harmjan Poel, Michel Kremer, Karsten Bruinsma, Benjamin Vogelzang, Martijn Alssema, Hans van Tamelen (85, Tim van der Meulen), Mats Wolthuis