S1 S2 S3 S4 S5 A1 B1 C1 C2 C3 D1 D2 E1 E2 E3 E4 F1 F2 F3 F4 G GJ GP M Z

3 april 2012 't Fean '58 - ONR, rust 0-2 eind 0-3

Sun 01 Apr, 20:11

Sander is tegenstander te snel af

Dinsdag moest ONR aantreden in Surhuisterveen tegen 't Fean 58, voor een avond/ lichtwedstrijd. Om 20:00 uur werd er afgetrapt en begon 't Fean furieus aan de wedstrijd, zonder echt gevaarlijk te worden. Na een half uur begon ONR grip op de wedstrijd te krijgen en werd een overwicht gecreëerd, met als resultaat 2 doelpunten vlak voor rust. Na de pauze lukte het 't Fean niet om echt gevaarlijk te worden, ondanks veelvuldig aandringen. In de negentigste minuut gooide ONR definitief de wedstrijd in het slot en gingen de 3 punten in deze inhaalwedstrijd mee naar Roden.

Gelukkig lukte het iedereen om op tijd in Surhuisterveen te zijn, zodat ONR met een volledig fitte selectie kon aantreden tegen 't Fean. Toch was ONR in het begin van de wedstrijd niet bij de les en kreeg 't Fean de kans om ONR onder druk te zetten. Vooral aan de linkerkant had ONR moeite om de bal rond te laten gaan en kreeg 't Fean de kans om aan te vallen. Het spel speelde zich vooral af op de helft van ONR, maar gelukkig werd Klaas niet echt op de proef gesteld. 't Fean kreeg meerdere corners om gevaarlijk te worden en vanuit een rebound werd in één situatie de bal opnieuw in de zestien gebracht en leek 't Fean te scoren. Gelukkig voor ONR stond de speler van 't Fean buitenspel en werd de treffer niet toegekend. Na een half uur kreeg ONR meer grip op het spel en begon het haar eigen spel te spelen. De bal werd goed en snel rondgespeeld en de eerste kansen werden gecreëerd. Helaas lukte het Marijn en hans niet om te scoren, maar de toon was wel gezet. Vlak voor de rust kwam de belangrijkste periode van de wedstrijd. ONR speelde de bal achterin rond en Wouter bracht vanaf de eigen helft de bal in de zestien, waar Hans de bal verlengde. Harmjan stond achter Hans en was er als de kippen bij om de bal met de punt van de schoen in de richting van het doel te tikken. Keeper en verdediger tastten mis en de bal rolde het doel in (0-1, 41). 't Fean was onder indruk van deze treffer en lette na de aftrap niet op. ONR veroverde direct de bal, waarna Benjamin een prachtige steekpass op Mats gaf die met de bal aan de voet naar binnen sneed en vanaf de rand van de zestien snoeihard uithaalde en de bal via de onderkant van de lat in het doel zag verdwijnen (0-2, 42). Met deze goals in de pocket kon ONR met een goed gevoel aan de thee.

Na de rust wilde 't Fean koste wat het kost snel de aansluiting forceren. Gelukkig voor ONR liep dit niet zo, doordat de verdediging goed en geconcentreerd speelde. Passes werden er snel uitgehaald, waarna ONR zelf de aanval zocht en ook gevaarlijk was. ONR kon blij zijn met Klaas op de goal, want een afstandsschot werd door de verdediging van richting veranderd, maar Klaas wist op spectaculaire wijze de bal te stoppen en in tweede instantie vast in handen te hebben. Het spel golfde met hoge snelheid op en neer en de grootste kansen werden door ONR gecreëerd. Helaas lukte het de aanvallers en de middenvelders niet om doeltreffend uit te halen, zodat het erg lang 0-2 bleef. In de blessuretijd lukte het dan uiteindelijk wel. Hans werd in de diepte gestuurd door Benjamin. Hans liet zich deze kans niet ontnemen en scoorde met een droog schot (0-3, 90+1). De laatste minuten drukte 't Fean nog, maar het bleef bij een paar scrimmages in het 16 meter gebied van ONR. Het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter deed ONR beseffen dat de eerste inhaalwedstrijd met succes was afgerond.

Spelers: Klaas Kleiker, Jeroen Visscher, Hein Luinstra, Wouter Bloemendal, Harmjan Poel, Sander Ottens, Karsten Bruinsma, Benjamin Vogelzang, Martijn Alssema (79, Anko van der Knaap), Mats Wolthuis (45, Tim van der Meulen), Hans van Tamelen