S1 S2 S3 S4 S5 A1 B1 C1 C2 C3 D1 D2 E1 E2 E3 E4 F1 F2 F3 F4 G GJ GP M Z

17 april 2012 Heerenveense Boys - ONR, rust 0-0 eind 0-0

Sun 15 Apr, 21:54

Mats onderuit, 1e gele kaart

ONR moest dinsdag 17 april de zevende wedstrijd in drie en een halve week tijd spelen. In Heerenveen is aangetreden tegen Heerenveense Boys, de koploper in de 2I Noord. ONR heeft zich goed hersteld van de zeeperd van afgelopen zaterdag en heeft laten zien dat het een ploeg is waar terdege rekening mee moet worden gehouden in deze klasse. Helaas bleek dat na 90 minuten nog steeds de brilstand op het scorebord stond, dat gelukkig goed verlicht was, zodat iedereen het kon zien.

Onderweg naar Heerenveen begon het steeds somberder weer te worden en gedurende de wedstrijd werd het weer steeds slechter. Toch werd er afgetrapt (het veld bleek nu niet afgekeurd te hoeven worden) en ONR begon met controlerend spel in het begin van de wedstrijd. Heerenveense Boys liet ONR het spel maken en probeerde via de counter gevaarlijk te worden. Gelukkig stond de verdediging goed opgesteld en greep doortastend in waar nodig. ONR speelde goed combinatievoetbal, maar had moeite om met de wind in de rug de spitsen in de diepte aan te spelen. Toch kwamen er kleine kansen en moest de verdediging van Heerenveense Boys ingrijpen door middel van overtredingen. De centrale verdediger ging daarmee tot twee keer toe over de schreef en kreeg twee gele kaarten achter elkaar, ofwel rood. Vanaf ca. een half uur moest Heerenveense Boys verder met 10 spelers. ONR kreeg daardoor nog meer grip op het spel, maar moest ook zien dat een vlammend schot van Heerenveense Boys op de lat uiteen spatte.

Na de rust begon de duisternis echt in te vallen en moesten de spelers zich ook concentreren op moeilijke licht omstandigheden. ONR bleef het eerste half uur van de tweede helft het spel bepalen en trok met overtuiging in de aanval. Kleine kansen werden gecreëerd, maar in de afwerking bleef het moeilijk om het de keeper lastig te maken. Heerenveense Boys probeerde via de counter de verdediging van ONR te testen. Gelukkig hield die stand en ook Klaas was weer in goede doen, door een aantal vrije trappen onschadelijk te maken. Vlak voor het eind van de wedstrijd kregen beide ploegen nog een goede kans om de ban te breken. Heerenveense Boys werd over de rechterkant gevaarlijk. De spits werd in de diepte weggestuurd, ging de zestien binnen en schoot venijnig op het doel, waar Klaas de bal naast kon werken. ONR creëerde een goede aanval over de rechterkant, waar voor de eerste keer een goede voorzet werd gegeven. De bal bereikte de vrijstaande Hans, die door het slechte licht helaas de bal over het doel werkte. Dat had de nekslag kunnen zijn vlak voor het eind van de wedstrijd, maar helaas. De 0-0 eindstand is een terechte uitslag, waarbij ONR weer heeft laten zien dat het een ploeg is om rekening mee te houden.

Spelers: Klaas Kleiker, Jeroen Visscher, Gerard Booij, Wouter Bloemendal, Harmjan Poel, Sander Ottens, Karsten Bruinsma, Martijn Alssema, Mats Wolthuis (45, Mitchel Schievels), Hans van Tamelen, Tim van der Meulen