S1 S2 S3 S4 S5 A1 B1 C1 C2 C3 D1 D2 E1 E2 E3 E4 F1 F2 F3 F4 G GJ GP M Z

29 oktober 2011 SC Veenwouden - ONR, rust 2-1 eind 3-1

Sat 29 Oct, 10:34

Tim in de jacht op de bal

Afgelopen zaterdag moest ONR aantreden tegen SC Veenwouden uit en in Veenwouden. 's Ochtends voorafgaand aan de wedstrijd was RTV Drenthe aanwezig bij ONR i.v.m. de Bartje Bokaal. 2 Spelers van het eerste, Klaas en Rens en 1 speler van de A-junioren, Bram, traden aan om de hoogste score tot dan toe te bestrijden. Voor de uitslag wordt verwezen naar het programma op RTV Drenthe op maandag om 7 uur. Na de soep en de broodjes reisden we met de bus naar Veenwouden, waar we ruim op tijd arriveerden.

Na de aftrap waren beide ploegen bezig om elkaar af te tasten, zonder echt gevaarlijk te worden. Echte kansen werden niet gecreëerd, maar wel bleek dat SC Veenwouden een stukje feller was dan ONR. Ook was SC Veenwouden beter bij de les dan ONR. Dat bleek direct bij de eerste corner. De bal werd teruggelegd op een middenvelder die de bal direct de 16 in passte, waar de spits de bal direct binnen schoot! Hetzelfde trucje dat ook door Broekster Boys werd toegepast, werd ONR weer fataal! (1-0,6) Na deze vroege tegengoal ging ONR wel in de aanval en werden er een paar kleine speldenprikken uitgedeeld. SC Veenwouden was niet echt gevaarlijk en werd door ONR in bedwang gehouden. De tweede corner van SC Veenwouden was echter weer fataal voor ONR. De bal kwam nu hoog voor, maar werd wel direct binnen gekopt (2-0,16). Deze dreun kwam hard aan bij ONR en het duurde een tijdje voor ONR in zijn spel kwam. De aanvallen resulteerden niet in grote kansen voor ONR en het ontbrak aan overtuiging. SC Veenwouden zette er weinig gevaarlijke aanvallen tegenover, zodat de verdediging van ONR het vrij gemakkelijk had. Vlak voor rust zette ONR alles op alles en kreeg het eeb vrije trap. De bal werd voorgezet en in het kopduel binnen de 16 werd Harmjan door een verdediger weggeduwd, resultaat een penalty. Deze werd door Hans vlekkeloos in de linkerhoek geschoten (2-1, 45). In de blessuretijd van de eerste helft was het spannend, maar er werd niet meer gescoord.

Na de rust kwam SC Veenwouden in eerste instantie als sterkste uit de kleedkamer. Met felle aanvallen probeerden ze ONR het voetballen moeilijk te maken, maar het bleef in eerste instantie bij gevaarlijke voorzetten en schoten over en naast. ONR kreeg langzamerhand grip op het spel en begon de aanval te zoeken. Hans kreeg de eerste 100% kans, maar had niet in de gaten hoe vrij hij stond, zodat zijn schot ruim over ging. Ook Mats kreeg een kans, door zichzelf prima vrij te spelen, maar jammer genoeg ging zijn schot net voor het doel langs. SC Veenwouden moest nu af en toe ook aan de noodrem trekken om ONR van scoren af te houden. Het grootste gevaar ontstond voor ONR toen een voorzet door de keeper werd weggetikt en voor de voeten van Hans belandde. Zijn schot ging tegen de buitenkant van de paal, waarna SC Veenwouden uit een splijtende counter erg gevaarlijk werd. Door het aanvallende spel ging het kaarsje een beetje uit bij ONR. In de verdediging verzuimde Martijn de bal weg te spelen en werd hij onderuit gehaald (niet geheel reglementair). SC Veenwouden maalde daar niet om en ging direct door naar het doel van ONR. De spits werd weggestuurd en haalde verwoestend uit (3-1, 86). Dit was voor ONR de nekslag en het lukte niet om nog iets terug te doen. Wel werd tot de laatste minuut door gestreden, maar dat was misschien wel tegen beter weten in. Dus werd SC Veenwouden de winnaar van deze wedstrijd.

Spelers: Klaas Kleiker, Sander Ottens, Rens van der Knaap, Hein Luinstra, Harmjan Poel, Karsten Bruinsma (29, Bram Gootjes), Benjamin Vogelzang, Martijn Alssema, Tim van der Meulen (45, Wouter Bloemendal), Mats Wolthuis, Hans van Tamelen