S1 S2 S3 S4 S5 A1 B1 C1 C2 C3 D1 D2 E1 E2 E3 E4 F1 F2 F3 F4 G GJ GP M Z

24 maart 2012 ONR - SC Veenwouden, rust 1-1 eind 2-3

Fri 23 Mar, 16:41

Jeroen in duel om de bal

Op een zonovergoten sportpark de Hullen moest ONR aantreden tegen SC Veenwouden. ONR had slechte herinneringen aan de wedstrijd in Veenwouden en wilde de nederlaag daar recht zetten, maar helaas lukte dit niet. Voor 2 spelers van ONR was deze wedstrijd bijzonder. Voor Anko was het zijn debuut dit seizoen in het eerste in een competitiewedstrijd. Voor Ton Buigholt was het zijn debuut op 45 jarige leeftijd in de tweede klasse, ondanks het feit dat hij een lange carrière in het eerste achter de rug heeft.

Na de aftrap gingen beide ploegen op zoek naar het ritme om deze wedstrijd te kunnen spelen. De wedstrijd golfde in het begin op en neer, maar ONR begon meer grip op het spel te krijgen. ONR werd echt gevaarlijk na een ingooi op Hans, die de bal door kopte op Mats, waarna Hans de bal weer overnam en de zestien binnenging en zijn directe tegenstander omspeelde. Hans zette de bal voor op Mats, die van dichtbij binnen kon koppen (1-0, 10). ONR startte de wedstrijd weer ouderwets goed en stond op het punt door te drukken. Martijn gaf een prachtige cross pass op Mats, die de bal goed controleerde, maar verzuimde de tweede goal binnen te tikken. Langzamerhand begon SC Veenwouden meer grip op de wedstrijd te krijgen en kreeg het de eerste kansen. Gelukkig lette Ton goed op en kon hij een tegengoal voorkomen. ONR bleef gevaarlijk, maar nu alleen nog uit counters, echte zonder resultaat. SC Veenwouden werd steeds gevaarlijker en ONR had moeite om de bal te controleren en combinerend een oplossing te vinden. SC Veenwouden kreeg een aantal keren een vrije trap, wat direct tot gevaarlijke situaties leidde. Ondanks de waarschuwing voor de wedstrijd werd een vrije bal, die doorschoot in de zestien ONR fataal. SC Veenwouden was er als eerste bij en de bal werd netjes binnen gekopt (1-1, 41). ONR kon deze stand tot de rust vasthouden.

In de rust werden de puntjes op de i gezet door Martin en wisten de spelers wat er moest gebeuren. Toch kwam het eerste gevaar in de tweede helft van SC Veenwouden, maar het schot was ongevaarlijk. ONR probeerde meer grip te krijgen op het spel en met combinatievoetbal het SC Veenwouden lastig te maken. Helaas leverde dit niet het gewenste resultaat op en moest ONR steeds meer terug om SC Veenwouden tegen te houden. Ook in de tweede helft kwam het grootste gevaar van SC Veenwouden uit spelhervattingen, maar gelukkig kon ONR de eerste keren het gevaar keren. Toch werd ook in de tweede helft een vrije bal ONR fataal. De bal kwam hoog de zestien binnen en werd door de spits op de borst aangenomen en vervolgens in het doel geschoten (1-2, 72). ONR was nu helemaal van slag en SC Veenwouden bleef vol overtuiging en inzet doorgaan. Een volgende vrije trap was ONR weer de baas. De bal werd van zeker dertig meter via de binnenkant van de paal in het doel geschoten (1-3, 84). Dit leek het moment voor ONR om toch nog voor de punten te gaan. Met de moed der wanhoop werd er geprobeerd om het SC Veenwouden lastig te maken. In de extra tijd leverde dit een penalty op, doordat een verdediger de bal binnen de zestien met de hand wegsloeg. Hans liet zich deze kans niet ontnemen en schoot de bal beheerst binnen (2-3, 90+2). Helaas bleek deze goal te laat in de extra tijd te vallen en kwam ONR niet meer op gelijke hoogte. Een jammerlijk puntverlies op een erg belangrijk moment in de competitie.

Spelers: Ton Buigholt, Jeroen Visscher, Hein Luinstra, Sander Ottens, Harmjan Poel, Michel Kremer (76 Anko van der Knaap), Karsten Bruinsma, Martijn Alssema, Mats Wolthuis (54 Wouter Bloemendal), Tim van der Meulen, Hans van Tamelen