S1 S2 S3 S4 S5 A1 B1 C1 C2 C3 D1 D2 E1 E2 E3 E4 F1 F2 F3 F4 G GJ GP M Z

19 november 2011 ONR - Balk, rust 0-0 eind 0-0

Thu 17 Nov, 15:16

Klaas slaat de bal weg

Op een zonovergoten sportpark 'de Hullen' is zaterdag de topper tussen ONR en balk gespeeld, met als resultaat een dubbel blanke stand. Beide ploegen kwamen in deze spannende wedstrijd niet aan scoren toe, waarbij ONR de meest gelukkige was. Met de hulp van de herstelde keeper Klaas, kon ONR het eigen doel schoon houden. In de voorhoede lukte het Hans en Mats niet om de verdediging en de keeper te verschalken. Al met al een winstpuntje voor ONR (met dank aan Klaas) en nog steeds de koppositie in de tweede klasse I.

Na de aftrap kwam ONR flitsend uit de startblokken en stond het vizier gericht op het doel van Balk. De eerste kansen werden door de verdedigers en de keeper gekeerd met alle mogelijke middelen. Het resultaat bleef beperkt tot een aantal corners. Balk schrok van deze start, maar kwam langzamerhand in het spel en nam het initiatief over van ONR. De spitsen van Balk stonden nog niet direct op scherp en de schoten misten de gewenste richting. Daar waar de ballen wel in de richting van het doel vlogen, stond Klaas gelukkig in de weg. Ook het gevaarlijkste schot, dat in de richting van de kruising vloog, werd door Klaas formidabel uit de hoek geranseld. ONR kon weinig inbrengen tegen deze stormloop en had moeite om de bal in eigen gelederen te houden. Met de nodige inspanning werd de 0-0 stand tot aan de rust vastgehouden.

Na de rust was het weer ONR dat het eerste initiatief nam. Met de blik naar voren werd er geprobeerd de verdediging van Balk onder druk te zetten. Het lukte Balk weer om het eerste offensief te doorstaan, waarna het zelf weer gevaarlijk de aanval opzocht. Toch kreeg ONR meer grip op het spel en werden de kansen groter. Martijn zag zijn stiftbal net naast gaan, na een goede actie op links. Het spel speelde zich een tijdlang af op het middenveld, maar minder spannend werd het er niet op. Beide ploegen bleven strijden voor de punten en beide ploegen creëerden kansen, echter zonder resultaat. ONR kreeg het een paar keer knap lastig, doordat de scheidsrechter consequent de grensrechter negeerde. Klaas en de paal stonden in deze situaties gelukkig in de weg, zodat deze slippertjes voor ONR geen ernstige gevolgen hadden. Beide ploegen bleven tot het laatste fluitsignaal strijden voor de punten. Het grootste gevaar ontstond nog uit een aanval van Balk. De spits schoot van binnen de zestien snoeihard op doel. Klaas wist met de vingertoppen de bal te raken, zodat deze tegen de paal kwam, terug het veld in sprong in de handen van Klaas. Ook de laatste stuiptrekkingen van ONR leidden niet tot extra gevaar, zodat na 90 minuten strijd nog steeds de 0-0 brilstand op het scorebord stond.

Spelers: Klaas Kleiker, Jeroen Visscher, Wouter Bloemendal, Rens van der Knaap, Harmjan Poel, Michel Kremer (65, Sander Ottens), Karsten Bruinsma, Hein Luinstra (4e gele kaart dit seizoen!), Martijn Alssema, Mats Wolthuis (81, Tim van der Meulen), Hans van Tamelen