S1 S2 S3 S4 S5 A1 B1 C1 C2 C3 D1 D2 E1 E2 E3 E4 F1 F2 F3 F4 G GJ GP M Z

17 maart 2012 Broekster Boys - ONR, rust 0-0 eind 1-0

Fri 16 Mar, 11:33

Klaas stopt de penalty bijna

ONR heeft een moeilijke wedstrijd gespeeld tegen Broekster Boys en de punten achter moeten laten in Damwoude. Over de hele wedstrijd bekeken kwam ONR te kort en was het niet in staat om het Broekster Boys echt gevaarlijk te maken. Broekster Boys wist niet uit gewone spelsituaties te scoren en was afhankelijk van een terecht gegeven penalty, die net niet kon worden gestopt door Klaas. De laatste minuten leverde niets meer op en dus geen punten mee terug naar Roden.

In de eerste helft kwam Broekster Boys het sterkst uit de startblokken, maar echt gevaarlijk werd het niet. ONR nam het initiatief over en kwam beter in het spel. Toch werd er geen overtuigend spel op de mat gelegd en was het erg moeilijk om kansen te creëren. De grootste kans van ONR kwam uit een counter, waarbij Mats op snelheid zijn man voorbij ging en de bal voorzette op Hans, die zijn schot naast het doel zag gaan. Broekster Boys kreeg een paar kansen door balverlies van ONR, maar was ook niet doeltreffend in de afronding. Door een blessure moest Benjamin in de eerste helft de bank opzoeken en kwam Tim in het veld. Dit was niet opgenomen in het strijdplan van Martin en vroeg om een gewijzigde bezetting op het middenveld. De grootste kans van Broekster Boys kwam torens zowel Sander als Rens onder de bal doorgingen. Gelukkig schrok de spits van de kans en schoot hij de bal naast.

Na de rust was het spel van beide kanten onrustig en rommelig. Broekster Boys was als eerste ploeg gevaarlijk, maar het vizier stond niet op scherp. In het eerste kwartier bleef Broekster Boys de aanval opzoeken en kreeg het en rij kansen, die allemaal om zeep werden geholpen. ONR verloor de grip op het spel en moest knokken om terug in de wedstrijd te komen. Gelukkig kostte het opportunistische spel veel energie, zodat ONR terug kon komen. ÓNR trok meer in de aanval en werd gevaarlijker, maar echt uitgespeelde kansen bleven uit. Ook werd doornHans vergeten om tijdens een snelle aanval de bal direct door te spelen in de zestien naar andere vrij staande spelers. ONR bleef knokken voor de punten, maar het kostte te veel energie om scherp en doeltreffend door te pakken. Broekster Boys beperkte zich tot counters, maar had ook moeite om scherp door te pakken. Vlak voor tijd werd de spits in de diepte aangespeeld, waarna Klaas de speler in de zestien omver liep en een penalty tegen kreeg. Het lukte Klaas bijna de bal te stoppen, maar toch was het raak (1-0, 89). ONR zette aan voor een wanhoop offensief, maar dat leverde niet meer op dan een corner, waarbij Klaas naar voren ging om te helpen. Helaas lukte het Klaas niet om te scoren en dus betekende  het eindsignaal de verlossing voor Broekster Boys. Helaas geen punten en daarmee is de virtuele voorsprong op Balk verspeeld.

Spelers: Klaas Kleiker, Jeroen Visscher, Rens van der Knaap, Sander Ottens, Harmjan Poel, Michel Kremer, Karsten Bruinsma, Benjamin Vogelzang (32, Tim van der Meulen), Martijn Alssema, Hans van Tamelen, Mats Wolthuis