Verslagen
Volgende wedstrijd

zaterdag 2 juni: toernooi in Opeinde. Aanvang 12.40 uur. Einde 15.00 uur. Vertrek: 11.15 uur. V...

B1 Portaal

Laatste nieuws
Sat 09 Jun
B1 wint toernooi Zuidhorn

Zowel de A1, B1 en B2 waren vanmiddag actief bij het toernooi in Zuidhorn. Met een beperkt aantal sp...

S1 S2 S3 S4 A1 B1 B2 C1 C2 D1 D2 E1 E2 E3 E4 E5 F1 F2 F3 F4 F5

B1 Wedstrijdverslagen

7 oktober 2006 ONR B1 – VEV ’67 B1

Spelers: Marten, Erik, Marco, Larissa, Wouter, Willem, Jeroen, Marcel, Tim, Jakko, Loes (wissel: Marnix Rodenboog)

Wedstrijd nummer 5 in het seizoen 2006/2007 in de 1e klasse B.
Onr, de voorlaatste, ontmoette middenmoter Vev ’67  Leek.
ONR begon enigszins mat aan de wedstrijd en Vev had aardig wat dreiging richting de goal van M. Blommers, maar door goed verdedigend werk van het centrale duo Fokkema en van Essen kwam er nauwelijks een bal doorheen. Na ongeveer een half uur voetballen was daar de 1e uitbraak van ONR, een goede pass vanuit het middenveld zette Kloosterman aan het werk en die maakte het koelbloedig af, eindelijk is deze spits van die hatelijke 0 af. Maar direct na die 1-0 viel ook alweer de 1-1, dit was tevens de ruststand. In de 2e helft was VEV veel feller dan ONR en dat resulteerde snel in de 1-2. Rodenboog valt in voor Vegter. ONR begon daarna te pressen, maar kansen werden nauwelijks gecreëerd, wat overigens vaak het probleem is van deze ploeg. Het ontbreekt aan de eindpass. Op een gegeven moment ontkomt VEV van de druk van de oranjehemden en maken ze koelbloedig de 3-1. op dat moment lijkt het gedaan met ONR, ze leken niet bij machte echte kansen te creëren en kwamen ze er dan eens door, was daar altijd een verdediger die niet schroomde een overtreding te maken die vrij vaak door de matig fluitende scheidsrechter niet werd gehonoreerd. Na ongeveer een uur spelen kreeg ONR een goedkope penal die matig werd ingeschoten door de spits, maar het is een doelpunt. 2-3 dus en alles is mogelijk. 10 minuten voor tijd speelt ONR man op man over het hele veld, dit word zoals zo vaak fataal en loopt de score op tot 2-5. helaas maar het is niet anders. Het was een redelijk sportieve wedstrijd, al doen de 4 gele kaarten toch anders vermoeden, waaronder 1 kaart voor de Groot. ONR blijft hiermee de voorlaatste plek bezetten, maar er word vooruitgang geboekt, zo is er bijvoorbeeld echt gestreden en is er voor het eerst dit seizoen meer dan 1 goal gemaakt. De eerstvolgende wedstrijd is tegen Peize, de nummer laatst, die werd in de beker gepakt met 2-0, dus dat moeten de eerste 3 punten worden voor de oranjehemden uit het mooie Roden.

Van uw verslaggever ter plekke, Erik Kloosterman.

Goals: Erik

Kaarten: Willem

Auteur: Erik ©

<//strong><//span>

30-09-2006 GRC Groningen B1 - ONR B1

Spelers: Marten, Jakko, Marco, Larissa, Wouter, Henrike, Jeroen, Marcel, Marnix, Eric, Loes (Wissels: Tim)

De inleiding:
Geachte team genoten!
Ook afgelopen zaterdag stonden wij weer paraat  op het veld om de 3 punten binnen te halen!
Helaas is dit ons niet gelukt!. Het werd 8-0 en GRC gaf weinig weg!

Het vertrek:
Om half  11 stonden we netjes klaar voor het vertrek naar Groningen! Helaas was niet iedereen op tijd.. maar gelukkig waren we om stipt 11 uur in groningen!.

In de kleedkamer:
In de kleedkamer kregen we de opstelling te horen!. En vertelde mark hoe we moesten spelen!
Daarna gingen we omkleden!

De warming-up:
Om  goed half 12 begonnen we met de warming-up!
Om nog even goed wakker te worden:)

De wedstrijd:
Om 12 uur floot de scheids voor het begin van de wedstrijd! Wij mochten aftrappen.. en de eerste 10 minuten hebben we weinig weg gegeven.. omdat we toch aardig onder druk zaten. En er soms gaten in de verdediging kwamen. Werd hier in ongeveer de 14e minuut geprofiteerd ! de 2-0 kwam er vrij snel achter aan! En ook de 3-0  werd voor rust nog ingetikt!

Rust: wissels(vergeten?)
In de rust kregen we wat drinken. En gingen we nog even wat dingen bespreken! Daarna klopte de scheids aan. En gingen we op naar de 2e helft!

2e helft:
de 2e helft mochten hun aftrappen!. De eerste 5 minuten was het weg werken weg werken en nog een weg werken. Toch werd het 4-0. toen lieten wij als team het een beetje zitten.. en liepen hun eigelijks compleet over ons heen.. de stand werd verder uitgebreid naar 8-0!
Spijtig maar toch.!!  Gelukkig hadden we de scheids wel aardig mee. Wat soms wel erg handig was! Hij floot dan ook een uitstekende wedstijd!

Het eind:
Aan het einde van de wedstrijd gingen we als team nog even bij elkaar staan. En werden nog wat dingen behandeld.

Weer terug in de kleedkamer:
Eenmaal terug in de kleedkamer. Gingen wij omkleden en douchen! En waren we snel weg uit Groningen!

Goals: geen

Kaarten: geen

Auteur: Marco ©

16-09-2006 Noordwolde B1- ONR B1 1-1

Spelers: Marten, Jakko, Marcel, Wouter, Willem, Henrike, Jeroen, Larissa, Marco, Eric, loes (Wissels: Bart, Tim, Derk)

De 2de competitie wedstrijd.

Ons was al verteld dat noordwolde een goeie tegenstander was, dus we wisten al dat het geen makkelijke tegenstander zou zijn.Het waaide veel maar de eerste helft stonden we aan de goeie

kant van het veld met de wind in de rug. De eerste 10 minuten van de wedstrijd waren we veel in balbezit gelijk al in het begin

hadden we een mooie aanval waaruit werd gescoord door Marco(onze topscoorder) met een schot op de zijkant van het 16 metergebied het was een beetje een mazzel goal omdat de keeper de bal door de handen liet gaan. De rest van de eerste helft ging het meer gelijk op noordwolde creerde ook kanzen.

Rust: ingebrachte wissels; eric(de beertender) ging er uit en zou er later weer in komen tim kwam voor hem in de plaats.

De tweede helft begon zeer rommelig. Noordwolde kreeg gedurende de tweede helft steeds meer kansen te krijgen en omdat noordwolde nu de wind in de rug had konden ze daar ook voordeel uit halen. Noordwolde speelde een lange bal naar de spitsen omdat er een harde wind stond ging de bal erg hard, en miste Marcel de bal zodat noordwolde in een overtal situatie kwam! en scoorde daardoor ook heel makkelijk de 1-1! daarna kwam er nog een grote kans voor willem! maar helaas kon dit geen 1-2 worden!

Jammer maar helaas bleef het 1-1 maar toch ons eerste puntje binnen en volgende week voor de winst, de 3 punten op zuidhorn!!!!!

Goals: marco

Auteur: Willem ©