Nieuw vrijwilligerssysteem in werking

Beste leden,

Zoals vorig seizoen al is aangekondigd, is in de algemene ledenvergadering een akkoord gegeven op het nieuwe vrijwilligersbeleid. Wezijn we druk bezig met een nieuwe opzet voor ons vrijwilligersbeleid. We moeten wel, want het wordt steeds moeilijker om alle taken binnen de vereniging geregeld te krijgen. Vanaf dit seizoen is het dan ook verplicht om vrijwilligerstaken te doen. Aan verschillende taken zijn punten gekoppeld en elk lid moet 100 punten halen (per gezin). Zie toelichting in de bijlage: Handleiding ONR Vrijwilligersmodule in Voetbal.nl

 

De eerste bekerwedstrijden zijn geweest, de competitie begint 22 september. We maken nu een start door in ieder geval de kantinediensten in te plannen. Als een groot deel van de leden zich inschrijft voor een dienst dan moet het mogelijk zijn om alle zaterdagen de kantine open te hebben.

Uiteraard mag je ook aangeven liever andere taken te willen doen, variërend van het schoonmaken van de kleedkamers tot het coördineren van vrijwilligerstaken. Heb je interesse in zo’n andere taak, laat het ons weten.

 

Voetbal.nl app

Voor het inplannen van kantinediensten en andere taken gebruiken we een app op de smartphone die gemaakt is door Sportlink in samenwerking met de KNVB. Dit is de voetbal.nl app. Hierin kun je je inschrijven voor kantinediensten.

De meeste spelers gebruiken deze app al voor het bekijken van het wedstrijdprogramma van hun team. Als bijlage is een uitgebreide handleiding voor het gebruik van de app toegevoegd, met aanvullende informatie over de vrijwilligerstaken.

 

Let op!! Het inloggen op deze app voor de vrijwilligerstaken kan alleen met het e-mailadres waarop je deze mail ontvangt. Dit zijn de mailadressen van de verenigingsleden van ONR, waarmee spelers zijn geregistreerd bij ONR. Voor ouders geldt dus dat je je inschrijft via de naam van je kind (of één van je kinderen). De naam van je kind staat dan ook weergegeven als de persoon die de taak uitvoert. Ouders die zelf zijn geregistreerd als KNVB- of verenigingslid bij ONR, kunnen met hun eigen mailadres inloggen.

 

Hierbij dan ook de oproep om in te loggen op de voetbal.nl app en je in te schrijven voor enkele kantinediensten in het najaar. Je mag je ook altijd via een mailtje aan de ledenadministratie aanmelden voor een dienst of met een andere vraag. Een kantinedienst levert 25 punten op. Het zou mooi zijn als iedereen in ieder geval 2 diensten voor en 2 diensten na de winterstop draait. Wie zich voor 1 oktober niet heeft ingeschreven, zal door ons worden ingepland. Ruilen kan altijd onderling worden geregeld.

 

Afkopen

Vanaf dit seizoen is het dus verplicht om vrijwilligerstaken uit te voeren. Maar besluit je toch dat je geen vrijwilligerstaken wilt doen bij ONR dan kun je dit afkopen door 50 Euro te betalen aan ONR.

Dit wordt dan via de contributiefacturen verrekend. Kies je voor deze optie, laat dit dan voor 1 oktober weten aan de ledenadministratie via: ledenadministratie@vvonr.nl