ONR1

Voor uitslagen, standen en het wedstrijd programma: Klik hier!)

ONR overklast koploper Velocitas

Op sportpark Oranje ontving ONR vandaag koploper Velocitas. Dat het een lastige wedstrijd zou worden, stond bij voorbaat al vast.

ONR was echter niet van plan achteruit te hangen en daarmee Velocitas haar gang te laten gaan. Vanaf het begin klapte ONR in de duels en werden de gasten overklast.

ONR had een droomstart en in de 3e minuut kwam de thuisploeg al op een voorsprong. Het was Hendrik Rozema die de bal onderschepte, naar binnen dribbelde en verwoestend uithaalde. ONR bleef de bovenliggende partij en creëerde een aantal goede mogelijkheden. Toch kreeg Velocitas de grootste mogelijkheid op een treffer. Vanaf de stip faalde de topscoorder van de competitie echter. ONR leek zich bewust van het belang van de wedstrijd en zette een tandje. Het duurde dan ook niet lang tot de 2-0 viel. Het was Bernd Voerman, die vandaag keer op keer bijzonder gevaarlijk was, die de goal op zijn naam kreeg. Richie Kiel stuurde Voerman diep met een formidabele steekpass. Voerman faalde niet.

Tot genoegen van het thuispubliek konden de oranjehemden zelfs een derde goal vieren. Het was wederom Voerman die op snelheid zijn tegenstanders de baas was. De pass van Sven Buigholt werd verzilverd waardoor de 3-0 genoteerd kon worden.

Na rust gaf Velocitas wat meer gas bij. Onr had hier moeite mee en gaf wat kansjes weg. De uitploeg was echter niet in staat om ONR pijn te doen. Het werd zelfs 4-0, Sven Buigholt was de gelukkige. De schoonheid van de aanval kon echter wel bewonderd worden voorafgaand aan het doelpunt. Hendrik Rozema had balbezit in de rechterhoek en wist de bal achter zijn standbeen door de benen van zijn directe tegenstander te spelen. Vanaf de achterlijn behield hij het overzicht, waarna Buigolt de bal koelbloedig binnen schoot.

Alsof dit nog niet voldoende was voor de equipe van Hendrik Timmer, werd er nog eenmaal doel getroffen. Jesper Roede, Koen van Os en Sjoerd Hoek werden inmiddels ingebracht. Zij vervingen Sven Buigholt, Bernd Voerman en Rens van der Knaap.

De 5-0 kwam op naam van een invaller. Jesper Roede werd vandaag ingebracht op de positie waar hij volgens menig persoon pas echt tot zijn recht komt: linksvoor. Het vernuft waarmee Roede deze positie invulde was voor menigeen een genot om naar te kijken. Het logische gevolg hiervan was uiteraard dat Roede zijn invalbeurt kon belonen met een treffer. Rik de Boer gooide de trukendoos open aan de zijkant en zag zijn watervlugge actie eindigen in een pass op Roede. Roede wist oorlog te maken in de 16-meter en controleerde de bal met uiterste precisie. Met rechts wist Roede de bal geplaatst tegen de touwen te schieten. Deze 5-0 was tevens de eindstand van vandaag.

ONR was Velocitas de baas. Was elk duel de baas en voetbalde gedurende de gehele wedstrijd onder de druk uit.

Volgende week wacht de laatste tegenstander voor de winterstop: Haulerwijk.

Hopelijk weten de oranjehemden deze wedstrijd een goed vervolg te geven.

Tot volgende week!

 

Opstelling ONR: Tarick Kalfsbeek; Nick Pathuis, Jelmer Fierstra, Rens van der Knaap (80.Sjoerd Hoek), Bertrik Nienhuis; Sander Ottens (C), Hendrik Rozema, Rik de Boer; Bernd Voerman (70. Jesper Roede), Sven Buigholt (75. Koen van Os) en Richie Kiel

 

ONR verliest 2 punten in eigen huis

In de vijfde wedstrijd van het seizoen wist ONR niet te winnen van laagvlieger OKVC. Ondanks vele kansen werd er met 2-2 gelijkgespeeld.

Het was OKVC dat de score opende. In de 16e minuut was een rebound Tarick Kalfsbeek uiteindelijk te machtig.

Gelijk na de aftrap was er voor ONR een uitgelezen mogelijkheid op de gelijkmaker. Sven Buigholt zette goed door en kwam oog in oog met de keeper. Zijn inzet vloog echter enkele centimeters naast het doel. ONR had duidelijk het betere van het spel, maar kon dit niet in de score uitdrukken. De gelijkmaker viel uiteindelijk in de 37e minuut. Leon Schievels zag zijn schot gekeerd worden door de keeper. Hendrik Rozema was erg alert en schoot de rebound tegen de touwen. Nog geen 5 minuten later viel de verdiende 2-1. Bernd Voerman schoot op aangeven van Buigholt raak. Tot verbazing van een ieder werd deze treffer echter afgekeurd door de vreemd fluitende arbiter.

Zes minuten na rust viel plots de 1-2. Een counter van OKVC resulteerde in een treffer. ONR zette aan en kreeg meer en meer kansen. De 2-2 viel in de 63e minuut. Na een briljante steekpass van Hendrik Rozema kwam Leon Schievels alleen op de keeper. Schievels bleef kalm en benutte deze uitgelezen mogelijkheid.

ONR creëerde nog een aantal kansen. Jelmer Fierstra kopte een corner op de paal. Wat daarop volgde was een ouderwetse scrimmage. Nadat de bal 36 benen had geraakt, werd hij uiteindelijk uitverdedigd. Ondanks de druk van ONR, werd er helaas niet meer gescoord.

Door het gelijkspel staat ONR nu op 7 punten uit 5 wedstrijden. De komende weken zal de weg naar boven ingeslagen moeten worden.

Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen RWF.

Geen tweede bekerslag voor ONR

De tweede horde in het bekeravontuur van ONR 1 was oude bekende Zuidhorn 1. Zuidhorn, inderdaad de ploeg die ONR destijds naar de 3e klasse schoot en zelf de 2e klasse mocht betreden. Inmiddels spelen beide ploegen na het afgelopen seizoen een niveau lager. Zuidhorn wist het niet te bolwerken in de 2e klasse en is nu een 3e klasser. Het verhaal van ONR is alom bekend.

Beide ploegen kenden echter wel een goed begin van het seizoen en wisten de eerste wedstrijd overtuigend te winnen. Het lijkt dan ook voor de hand te liggen dat de winnaar van deze wedstrijd met een been in de volgende ronde staat.

Trainer Hendrik Timmer heeft ten opzichte van de wedstrijd tegen Niekerk twee wijzigingen doorgevoerd in zijn opstelling. Bernd Voerman begint in de voorhoede in plaats van Sander Ottens en Nick Pathuis vervangt rechts achterin Sjoerd Hoek.

Dat het voor ONR een lastige wedstrijd wordt, blijkt direct aan het begin van de wedstrijd. Op het stroeve en zware veld weet ONR niet tot het gewenste spel te komen. Passes komen niet waar ze horen te komen en zo nu en dan zorgt een verkeerde aanname tot balverlies. ONR heeft het moeilijk met het spel van Zuidhorn en Tarick Kalfsbeek moet een aantal keer optreden om een doelpunt te voorkomen. De grootste mogelijkheden zijn echter wel voor ONR. De snelle Bernd Voerman weet met een sprint waar Usain Bolt trots op zou zijn, zijn directe tegenstander te slim af te zijn. Hij ziet zichzelf alleen op de keeper aflopen, maar zijn schot verdwijnt naast en over het doel van Zuidhorn. Vlak hierna weet Zuidhorn wel tot scoren te komen. In de 19e minuut werkt Thijs de Jong een voorzet weg. De bal valt echter onfortuinlijk voor de voeten van een aanvaller van Zuidhorn, die de bal knap achter Kalfsbeek weet te schieten. Na de 0-1 verandert het spelbeeld niet. Vlak voor rust is er nog een grote mogelijkheid voor Leon Schievels. Hij krijgt de bal op de rand van de 16 en weet met een slimme beweging zijn tegenstander op het verkeerde been te zetten. Zijn schot verdwijnt helaas voor ONR in de handen van de doelman van Zuidhorn.

Na de rust volgen een aantal kansen voor Zuidhorn. Het is een corner waar in de 51e minuut de 0-2 uit komt. In tweede instantie is het een speler van Zuidhorn die de bal van dichtbij in kan schieten. ONR probeert in het restant van de wedstrijd de achterstand te verkleinen, maar blijft slordig voetballen. In de 65e minuut vervangt Richie Kiel de moegestreden Dirk Rozema. Niet lang hierna volgt een poging van Hendrik Rozema. Zijn schot mist tot spijt van eenieder met een oranje hart de precisie en levert geen doelpunt op. Zuidhorn weet ook mogelijkheden te creëren, maar ziet de voorsprong niet vergroot worden. Jelmer Fierstra en Bertrik Nienhuis weten de schade beperkt te houden door goed in te grijpen. In de 75e minuut wisselt Timmer twee keer. Het publiek krijgt haar zin en ziet publiekslieveling Sander Ottens het veld betreden. Ook Sjoerd Hoek mag zijn kunsten nog een kwartier laten zien. Thijs de Jong en Bernd Voerman worden vervangen. Dit lijkt het signaal voor ONR om nog een keer aan te zetten. Er wordt met meer risico gevoetbald en een verdediger doorgeschoven. Ottens weet zich uitstekend te manifesteren als aanspeelpunt en hieruit komen nog een aantal kansen. Rik de Boer, die een verdienstelijke wedstrijd aan het publiek toonde, wordt door Hoek de diepte in gestuurd. Zijn voorzet weet net niet verzilverd te worden door Schievels.

ONR krijgt in de 90e minuut waar het naar opzoek was en weet de eretreffer te maken. Het is Hoek die de bal de diepte instuurt. Sven Buigholt zorgt er met een ingenieus overstapje voor dat de verdediging op het verkeerde been staat en de bal voor de voeten van Hendrik Rozema belandt. Of het een gelukje is of een bewuste actie is reeds niet bekend, maar Rozema laat de bal over zijn voet heen stuiteren waardoor Schievels vrij baan heeft naar de goal. Zijn schot met links verdwijnt achter de keeper in het net waardoor de 1-2 op het scorebord vertoond wordt. Op wiens naam de assist genoteerd mag worden blijkt een lastige kwestie. Raakte Rozema de bal? Volgens velen wel degelijk, volgens Hoek niet. U mag het zelf invullen.

ONR weet haar tweede wedstrijd dus niet met een overwinning af te sluiten. Wat wel duidelijk zichtbaar is, is dat ONR behoorlijk aan de weg timmert. Niet alleen het voetbal is zichtbaar verbeterd, ook het gevoel binnen de club heeft de positieve weg omhoog gevonden. Ook de samenwerking met het tweede heeft een uitstekende impuls ondervonden.

Een ieder hoopt uiteraard dat deze ontwikkelingen een mooi gevolg kunnen krijgen komend seizoen, zowel voor ONR 1 als ONR 2.

ONR 2 wist overigens knap gelijk te spelen tegen LTC 2.

De volgende wedstrijd van ONR 1 betreft een oefenwedstrijd tegen Peize zondag 1. Aanvang komende dinsdag 11 september, 19:45 uur in Peize.

Tot dan!

 

Opstelling ONR: Tarick Kalfsbeek; Nick Pathuis, Jelmer Fierstra, Bertrik Nienhuis, Thijs de Jong (75. Sjoerd Hoek); Dirk Rozema (65. Richie Kiel), Hendrik Rozema, Rik de Boer; Bernd Voerman (75. Sander Ottens), Leon Schievels en Sven Buigholt.

Bank: Jelle Bouma

 

Teamsamenstelling: