ONR1

Geen Punten voor ONR in doelpuntenrijk duel tegen HFC’15

RODEN – Na de 1-1 gelijkspel vorige week tegen Aduard 2000 Kwam koploper HFC’15 op bezoek in Roden.

Al snel werd duidelijk dat de ploeg uit Hoogkerk voor de overwinning kwam en ONR werd direct onder druk gezet. Vooral op het middenveld kwam ONR te kort. Al na vijf minuten moest Nick Kobes in actie komen en keerde hij een vrije bal van HFC. ONR kwam niet onder de druk van HFC uit en zeven minuten later wist Sjoerd Hoek met een uitstekende sliding te voorkomen dat de 1-0 op het scorebord kwam. De corner die hieruit volgde kwam, onfortuinlijk voor ONR, op het achterwerk van topscorer Johan Honebeek van HFC en vervolgens in het doel. Zo stond ONR toch vrij snel op een achterstand.

HFC bleef ONR onder druk houden, maar wist de uitstekend keepende Kobes niet te passeren. Zo af en toe wist ook ONR een beetje naar voren te komen, maar tot veel meer van een schot van Leon Schievels dat over ging kwamen de Rodenaren niet.
In de 25e minuut had ONR recht op een strafschop, maar de handsbal in de 16 werd door de scheidsrechter niet gezien. Niet veel later wist aanvoerder Sander Ottens met een diepe bal over rechts Nick Pathuis weg te sturen. Zijn voorzet was helaas net iets te hoog voor Sven Buigholt en Schievels.

Hoewel ONR onder druk bleef staan kwamen ze er steeds vaker uit. Waar aan de ene kant alle pogingen van HFC ten prooi vielen voor Nick Kobes wist aan de ander kant de keeper van HFC een goed schot van Stijn Brasse te keren. Toch waren de meeste voorzetten die ONR voor het doen van HFC kreeg te hoog en gingen de aanvallers er veelal aan onderdoor. Vijf minuten voor het rustsignaal kreeg HFC nog twee grote kansen. Eerst weet Kobes zijn doel goed te verkleinen door goed uit te komen en niet veel later is hij de winnaar na een flipperkast situatie vlak voor het doel.

En dan is daar de oude voelbalwet: Valt hij aan de ene kant niet, dan valt hij aan de andere kant. De 3e hoekschop van ONR werd goed voorgegeven en net als een week eerder weet Sander Postma hem fraai in te koppen. Zo gaan beide teams met een 1-1 ruststand aan de thee.

In de tweede helft is er weinig verschil in het wedstrijdbeeld. HFC valt aan, en ONR komt er maar moeilijk uit. Al vrij snel komen de Hoogkerkers ook weer op voorsprong. Ze hebben hier echter wel hulp van de aanvoerder van ONR bij nodig. Een vrije bal Van HFC word door Ottens verlengd en dit maakt Nick Kobes kansloos.
Ook de 1-3 laat niet lang op zich wachten, hoewel Kobes nog een aantal keer knap weet te redden is het weer Honebeek die weet te scoren.

Trainer Jeroen de Munck besluit in te grijpen en kiest voor een iets aanvallendere tactiek en hij brengt Ritchie Kiel voor de moegestreden Buigholt. Dit blijkt een goede keus, want koud in het veld weet hij een knap voorgegeven vrije bal van Ottens tegendraads in te koppen. ONR begint er met deze aansluitingstreffer in te geloven en gaat op jacht naar meer. Lang hoeft ONR niet te wachten op de gelijkmaker. De in de rust voor Brasse ingebrachte Camiel Gerlach ziet zijn schot nog geblokt worden, maar de attente Frank Bokdam weet de rebound van dichtbij in te schieten.

ONR voelt dat HFC het even kwijt is en gaat vol voor de overwinning. Postma word nog een keer onterecht afgevlagd en weet even later nog een keer de lat te raken, maar hij wil er niet in. Ook Hoek weet nog een keer de lat te raken.

Toch is het HFC die de wedstrijd binnen weet te slepen. Tien minuten voor tijd weet Kobes in eerste instantie nog te redden, maar ziet hij vervolgens de rebound ingetikt worden. Even later weer HFC via een snelle counter ook de 3-5 te maken. Met ONR vol op de aanval komt er veel ruimte en daar maken de geslepen aanvallers uit Hoogkerk gretig gebruik van.

Het word nog erger voor ONR. Honebeek versiert aan de zijlijn met een schwalbe een vrije trap. Wouter Bloemendaal raakt alleen de bal en gaat duidelijk voor Honebeek langs, maar de scheidsrechter trapt in de schreeuw van de aanvaller en geeft een vrije bal. Uit de nasleep van deze vrije bal weet Honebeek zijn 4e van de middag te maken en brengt daarmee de eindstand op 3-6.

Over de hele wedstrijd gezien is HFC wel een terecht winnaar, ze waren duidelijk sterker. Toch verdiende ONR misschien wel meer na een sterke tweede helft. Volgende week wacht al weer een sterke tegenstander. Dan mogen de Rodenaren naar Loppersum die, net als HFC, de eerste twee wedstrijden wist te winnen.

Opstelling: Nick Kobes, Edwin Bloemendaal, Sander Ottens (A), Wouter Bloemendaal, Nick Pathuis, Sjoerd Hoek, Sven Buigholt (Richie Kiel), Frank Bokdam, Stijn Brasse (Camiel gerlach), Sander Postma, Leon Schievels (Rik Nijhof).

ONR houdt een punt over aan de eerste competitie wedstrijd

Aduard – In de stralende zon was het goed vertoeven aan de zijlijn in Aduard. Aduard kwam sterk uit de startblokken waardoor ONR vol in de verdediging moest. Het leek erop dat ONR een zware middag zal gaan hebben. Toch was het ONR die de score opende, Sven Buigholt wist in de 10e minuut het net te vinden waardoor ONR met 0-1 voor kwam te staan.

Hierdoor was Aduard even van slag en kon ONR iets meer vooruit gaan voetballen. In de 17e minuut resulteerde dat in een corner die geweldig werd voorgegeven door Sven Buigholt en nog mooier werd ingeknikt door Sander Postma, waardoor ONR met 0-2 voor kwam te staan. In de 40e minuut was het weer Postma die vanuit een counter zelfs de 0-3 op het scorebord zette.

Aduard deed nog wat terug voor rust door in de blessure tijd van de eerste helft via een prachtige aanval de 1-3 te maken.

Het beloofde een pittige 2e helft te worden waarin ONR de voorsprong zou moeten verdedigen. Aduard drong aan en ONR kwam er niet meer aan te pas, het was wachten op de 2-3, die dan ook niet heel lang op zich liet wachten. ONR kreeg de bal niet weg uit de 16 en de spits van Aduard wist onder Aanvoerder Sander Ottens door te schieten. Hoewel het schot niet hard was zag Nick Kobes de bal pas laat op zich afkomen en stond hij ook nog op het verkeerde been.

De gelijkmaker moest uit een penalty komen. De in de rust ingevallen Camiel Gerlach raakte de aanvaller van Aduard dan wel niet, maar de scheidsrechter “had het gevoel dat het een penalty was” en legde de bal toch op de stip. Zelfs de aanhang van Aduard achter het doel vond het geen penalty, maar de scheidsrechter bleef bij zijn beslissing en de strafschop werd feilloos ingeschoten.
In de slotfase was ONR nog een paar keer gevaarlijk en verdiende het ook een strafschop na een handsbal in de 16, maar dit werd door de scheidsrechter weggewuifd.

Hoewel er een 0-3 voorsprong werd weggegeven moet ONR dit punt koesteren, de wedstrijd verdiende uiteindelijk geen winnaar, en elk punt zal belangrijk zijn dit seizoen, waarin handhaving het hoogst haalbare lijkt.
Met het punt op zak konden de “mannen” van Jeroen de Munck zich opmaken voor de festiviteiten in Roden waar de Rodermark elk jaar voor een hoop gezelligheid zorgt. Volgende week treft ONR op het eigen Sportpark Oranje de koploper HFC’17 die met 7-0 van Stadspark wist te winnen.

Opstelling: Nick Kobes, Bas Been (Camiel Gerlach), Wouter Bloemendaal, Sander Ottens (A), Edwin Bloemendaal, Stijn Brasse, Frank Bokdam, Sjoerd Hoek (Nick Pathuis), Sven Buigholt, Sander Postma, Leon Schievels (Rik Nijhof).

ONR thuis onderuit tegen ervaren GRC

Eindelijk had ONR een wedstijd op het eigen sportpark Oranje aan de hullenweg in Roden.
Na 5 keer een uitwedstrijd gespeeld te hebben was het eindelijk zo ver en kwam GRC uit Groningen op bezoek.

Het was tijdens deze wedstrijd erg duidelijk dat ONR erg veel ervaring kwijt is geraakt. Hoewel er niet slecht werd gevoetbald, werd er niks gecreëerd. Vanuit de achterhoede werd nog gevoetbald, en kon het middenveld ook wel bereikt worden, maar vervolgens kreeg het middenveld de bal moeilijk bij de voorhoede en ging het vaak weer terug.

Dit wil niet zeggen dat er niet gewerkt werd, maar ONR miste gewoon de ervaring, die de ploeg uit Groningen wel had, om echt kansen te creëren. Alleen Leon wist een keer voor de keeper te komen, maar zijn schot werd gekeerd door de gelegenheidsdoelman van GRC.

Ook in de tweede helft was het wedstrijdbeeld niet anders, wel wist GRC 2 keer te scoren, waardoor er een eindstand van 0-2 op het scorebord kwam.
Het blijft voor ONR wachten tot de ziekenboeg leegstroomt zodat er gebouwd kan worden aan een nieuw elftal, maar voorlopig moet Trainer De Munck roeien met de riemen die hij heeft.

 

Komende Zaterdag gaat ONR naar Aduard voor de eerste competitie wedstrijd. ONR kan dus direct aan de bak aangezien Aduard vorig seizoen nog uitkwam in de tweede klasse.

ONR – SJS

Afgelopen zaterdag kon de wedstijd ONR-SJS niet plaats vinden omdat het hoofdveld op sportpark Oranje te nat was. De verwachting was dat dit op dinsdag niet anders zou zijn, waardoor ONR dus thuis speelde in Stadskanaal op het kunstgras van SJS.

ONR kamt aan het begin van het seizoen al met een aantal blessures, ook zijn er nog enkele spelers die nog met vakantie zijn. Mede hierdoor begon ONR de wedstrijd met een erg jonge groep, de gemiddelde leeftijd was 21,2 jaar. Dat was in het begin van de wedstrijd erg duidelijk, ONR was erg zoekende en kwam moeilijk onder de druk van SJS uit. Dit leidde echter tot weinig kansen en langzaam aan kwam ONR meer in zijn spel en waren beide partijen aan elkaar gewaagd.

In de 20e minuut had ONR in de opbouw onnodig balverlies en omdat Nick ver voor zijn doel stond kon de spits van SJS de bal over hem heen, via de lat inschieten. Bij alle goals die ONR in de voorbereiding tegen heeft gekregen is Nick kansloos geweest en is hij nog niet echt getest. In de eerste helft zou daar ook geen verandering in komen.

In de tweede helft kwam Joep in de ploeg voor Dirk, waardoor er iets meer snelheid aan de rechterkant in het veld kwam. Toch duurde het weer even voor ONR onder de druk uit kwam.
Wel kon Nick eindelijk laten zien dat ONR dit seizoen weer een goede keeper in de selectie heeft.
Met enkele prachtige reddingen wist hij te voorkomen dat SJS de voorsprong kon uitbreiden.

In de 75e minuut kwam ONR op gelijke hoogte, na een goede actie van Sven kon Bas, die net in de ploeg was gekomen, de gelijkmaker op het scorebord zetten. SJS wist even niet onder de druk van ONR uit te komen. Nog geen acht minuten later was het weer Sven die de bal bij aanvoerder Leon bezorgde. Zijn eerste poging werd nog geblokt, maar in tweede instantie wist hij de keeper van SJS te passeren en kwam ONR op voorsprong.

De laatste 10 minuten zette SJS een tandje bij en was het erg duidelijk dat ONR ervaring en kracht te kort kwam. Gelukkig Wist Nick met enkele voortreffelijke reddingen de schade beperkt te houden. Toch kon ook hij niet voorkomen dat SJS vlak voor tijd de gelijkmaker kon maken.

Hopelijk zijn Jeroen, Camiel, Sjoerd, Jelmer en Richie weer snel terug van hun blessures en zijn ook Sander en Frank er volgende keer bij, zodat er iets meer ervaring in de ploeg komt. Dan kan Trainer Jeroen de Munck ook beginnen om een nieuw ONR neer te zetten.
Het is duidelijk dat er nog wat moet gebeuren om een nieuw team neer te zetten, maar wat er tot nu toe is laten zien geeft hoop voor de toekomst.

 

 

Glimmen – ONR

Op een prachtig veld in Glimmen trapten Glimmen en ONR af voor de eerst officiële wedstrijd van het seizoen. ONR waar een ware leegloop heeft plaatsgevonden in de zomer moet dit seizoen bouwen aan een nieuw elftal, waarin plaats is voor jonge talenten.
Omdat Jelmer in de warming up af moest haken kwam er een plek vrij voor Sander, die net terug van vakantie nog maar één training achter de rug had.

In de voorbereiding deed ONR net als vorig jaar weer mee aan het toernooi bij vv Nieuw Roden, maar deed het dit jaar minder dan vorig jaar, toen het toernooi werd gewonnen. Nu eindigde ONR op een derde plek. Trainer Jeroen de Munck was ook niet erg tevreden over het vertoonde spel.

Hoe anders kwam ONR aan de aftrap van de eerste bekerwedstrijd. Het jonge elftal kwam goed mee tegen het ervaren team van Glimmen. Helaas kwam Glimmen toch binnen 20 minuten op een 1-0 voorsprong. In een open eerste helft waren er weinig kansen voor beide teams en werd er gerust met een 1-0 stand op het bord.

In de tweede helft Bleef het een open wedstrijd en in de 61e minuut kwam ONR verdient op 1-1 door een goal van Sander, die ondanks de weinige voorbereiding toch erg scherp en gretig oogde. Zelf geeft Sander aan dit seizoen voor de gouden schoen van de gemeente Noordenveld te gaan, die voor het eerst zal worden uitgereikt aan de meest scorende speler van de gemeente.

In de slotfase wist Glimmen toch nog de winst binnen te slepen na een fout achterin en een onterechte penalty, waardoor de eindstand op 3-1 kwam.

Hoewel er dus geen enkel punt mee is genomen naar Roden was trainer Jeroen de Munk tevreden over het getoonde spel. ONR zal nog tegen SJS uit Stadskanaal en GRC Groningen aan moeten treden Voor de beker, waarna op (rodermarkt)zaterdag 23 september de eerste competitie wedstrijd tegen Aduard op het programma staat.