ONR1

ONR laat zich uit de wedstrijd spelen door Stadspark

De wedstrijd tegen Stadspark is er een om te onthouden. In een bizarre wedstrijd stapte ONR uiteindelijk als verliezer van het kunstgras af, er werd met 5-3 verloren.

Over de vraag wie de hoofdrolspeler was vandaag zal lang gediscussieerd worden. Was het Jelle Bouma die een penalty stopte? Was het de scheidsrechter die meer fout deed dan goed? Bas been die er in het stadspark achter kwam dat zijn tas nog bij ONR stond? Richie Kiel die de scheidsrechter op geheel eigen wijze de nodige feedback gaf? Of toch de spits van Stadspark, die zich van zijn goede kant liet zien? Wat wel duidelijk werd is dat het publiek zijn ogen uitkeek in deze wedstrijd uit de onderste regionen van de derde klasse C.

ONR startte voor de derde week op rij in nagenoeg dezelfde formatie. Alleen Sjoerd Hoek was weer wedstrijdfit en begon in de basis (Bertrik Nienhuis werd geslachtofferd en speelde zijn wedstrijd bij het 2e). Nick Kobes was dan juist wel geblesseerd en werd vervangen door Jelle Bouma.

De beginfase van de wedstrijd verliep rommelig. Het was voor beide ploegen aftasten en zoeken naar de juiste speelwijze. De eerste goal in de 15e minuut stond symbool voor de gehele wedstrijd; erg slecht, maar wel opmerkelijk. Een voorzet vanaf de zijkant belandde per ongeluk op het achterhoofd van een speler van Stadspark en hobbelde over de doellijn, 1-0. ONR herpakte zich en begon de bal rond te laten gaan. De 1-1 was dan ook terecht. Nick Pathuis kreeg de bal voor zijn voeten, bedacht zich niet en krulde de bal perfect in de rechterbovenhoek. De 2-1 was minstens even opmerkelijk als de eerste goal van Stadspark. Een mislukte voorzet werd gepakt door de wind en belandde geheel onverwacht op de lat. Via de lat kwam de bal terecht bij een aanvaller van Stadspark die erg veel vrijheid genoot en de bal simpel binnen kon schieten.

Vlak voor rust kreeg Stadspark een dubieuze penalty toegewezen. Jelle Bouma liet echter zien dat hij niet zomaar te passeren is en stopte de penalty. Dit was de waarschuwing die ONR blijkbaar nodig had en de wedstrijd werd nog voor rust omgedraaid. De 2-2 viel na een goede combinatie tussen Sander Postma en Sven Buigholt. Het was Buigholt die op aangeven van Postma de goal maakte. 2 minuten na de 2-2 viel de 2-3 voor ONR. Sjoerd Hoek won het duel aan de zijlijn, bedacht zich niet en gooide de bal snel in op Sander Postma. Postma kon hierop vrij doorlopen naar de goal en gaf de bal aan Buigholt. Buigholt was sociaal en gaf de bal via de paal aan Postma die koelbloedig bleef en scoorde. Frustratie bij Stadspark na deze goal. Was het geen overtreding aan de zijlijn? Was de ingooi niet gewoon voor Stadspark? Waarschijnlijk hadden ze in beide gevallen gelijk, maar de scheidsrechter maakte geen sterke indruk en liet het spel doorgaan.

In de rust werden de spelers op scherp gezet door Jeroen de Munck. De Munck die naast het zoeken naar de juiste strategie overigens ook op zoek was naar zijn stem. De spelers waren het met elkaar eens; ‘dit mogen we niet meer uit handen geven’.

De tweede helft was een waar spektakelstuk op zich. Er gebeurde zo ontzettend veel dat wanneer alles in het verslag wordt gezet, het een boekwerk wordt met een aantal pagina’s waar de bijbel jaloers op zou zijn. Stadspark liet zien waar het goed in is, ervaring. Die ervaring gaf de doorslag vandaag. Stadspark ging bij het minste en geringste naar de grond en liet zien dat volwassenheid meer is dan alleen een leeftijd. De scheidsrechter ging telkens mee met Stadspark en leek er een sport van te maken zoveel mogelijk vrije ballen aan Stadspark te geven. ONR wist hier niet mee om te gaan en raakte zwaar gefrustreerd. Het gevolg hiervan was dat Stadspark zijn doel had bereikt, ONR speelde zichzelf uit de wedstrijd. Nadat Stadspark een onterechte penalty kreeg en deze keer wel raak schoten (Bouma zat nog wel in de goede hoek) en vlak daarna nog een keer scoorden was de stand 5-3. De stoppen sloegen door bij Richie Kiel en hij ontving een rode kaart. De tips en verbeterpunten die hij de scheidsrechter aanreikte werden niet sportief opgenomen. Als het aan de scheidsrechter lag had Kiel nog 2 kaarten gekregen, maar hij bedacht zich dat dat natuurlijk niet kan. Overigens verving Dirk Rozema Frank Bokdam. Bas been was niet voor niets terug naar Roden gereden om zijn tas te halen en mocht ook nog invallen. Hij verving Wouter Bloemendal. Ruben Hummel bleef aan de kant zitten met een wedstrijd van 90 minuten voor JO19-1 in de benen.

De laatste minuten van de wedstrijd werden nog volgemaakt en ONR kreeg nog 2 kansen, deze werden helaas niet benut. De scheidsrechter floot voor het einde van de wedstrijd.

Overigens complimenten voor 1 speler van Stadspark. In de laatste minuten sloeg hij de spijker op zijn kop ‘Stadspark, laten we ons nu naar onze leeftijd gedragen’.

Al met al een wedstrijd waar de scheidsrechter zijn stempel op drukte. Eerlijk is eerlijk, ONR heeft vandaag van zichzelf verloren. Een aantal spelers lieten zich uit de wedstrijd spelen door Stadspark en raakten te gefrustreerd. Van tevoren werd nog gezegd dat dit de manier is hoe Stadspark wilt spelen, maar de emoties namen de overhand. De tweede helft was dan ook in meerdere opzichten zwaar teleurstellend voor ONR. Het zal in de komende wedstrijden beter moeten gaan voetallen wil het nog wat uit het seizoen halen.

 

Opstelling ONR:

Jelle Bouma; Wouter Bloemendal (80. Bas Been), Sander Ottens, Sjoerd Hoek, Edwin Bloemendal; Frank Bokdam (70. Dirk Rozema), Richie Kiel, Nick Pathuis; Sander Postma, Sven Buigholt en Jeroen Westra.

 

Volgende week zaterdag ontvangt ONR op sportpark Oranje vv Glimmen.

Tot volgende week!

ONR buigt het hoofd tegen Aduard 2000

Dinsdag 10 april stond de inhaalwedstrijd tegen Aduard 2000 op het programma. De eerste wedstrijd tussen beide ploegen eindigde in een 3-3 stand. ONR gaf destijds een 3-0 voorsprong weg. ONR heeft de laatste tijd een stijgende lijn te pakken, er wordt echter nog geen resultaat geboekt. Is vandaag de dag dat de ommekeer wordt ingezet? Aan de omstandigheden kan het in ieder geval niet liggen. Met een heerlijk lentezonnetje en een voortreffelijke pan macaroni vooraf, ontbreekt het de mannen in het oranje aan niets om een goed resultaat neer te zetten. Tegenstander Aduard heeft echter wel het vertrouwen dat mist bij ONR. Afgelopen zaterdag werd er met maar liefst 9-0 gewonnen van Boerakker en met 25 punten staat Aduard comfortabel op de 9e stek.

ONR start met dezelfde 11 spelers als tegen HFC. Jeroen de Munck zet zijn mannen op scherp en er kan worden begonnen aan de wedstrijd. ONR begint zoals het de laatste wedstrijden speelt, er wordt goed gevoetbald. Voor het eerst sinds lange tijd wordt er zelfs een voorsprong gepakt. Het is clubtopscoorder Sander Postma die 10e goal van het seizoen maakt in de vierde minuut. Na een lange bal van achteruit wordt de bal door een verdediger op de eigen deklat geknikt. Postma is er als de kippen bij en kan eenvoudig inschieten.

In het kwartier dat volgt blijft het wedstrijdbeeld hetzelfde. ONR bouwt geduldig op en weet regelmatig de aanvallers te bereiken. Een grote kans blijft echter uit. Aduard krijgt wel een kans. Na slordig verdedigen bij een vrije trap komen twee spelers van Aduard vrij te staan bij de tweede paal. Het is dan ook niet moeilijk om de terug gekopte bal in het doel te schieten, 1-1. Alsof dit geen waarschuwing is voor ONR is het 5 minuten later opnieuw raak. Er wordt weer niet ingegrepen en de 1-2 wordt tegen de touwen geschoten. Direct na de aftrap is er dan ineens een levensgrote kans voor Postma. Na de lange bal van de sterk spelende Richie Kiel is het wederom miscommunicatie tussen verdediging en de keeper van Aduard. Vanuit een moeilijke hoek kan Postma de bal op doel koppen. Zijn poging wordt helaas van de lijn gehaald. ONR heeft zichtbaar last van de tegengoals en begint onrustig en slordig te voetballen. In het restant van de eerste helft is Aduard dan ook de bovenliggende partij. Het rustsignaal is de reddingsboei van ONR, het blijft 1-2.

In de rust worden de nodige woorden gesproken en de boel weer op scherp gezet. Er wordt niet gewisseld.

De tweede helft is niet voor de supporter die voor een goede wedstrijd komt. Spannend is het des te meer. ONR loopt steeds verder naar voren en drukt Aduard naar achteren. Hierdoor ontstaat er ruimte achter de verdediging waar Aduard zo nu en dan gevaarlijk in duikt. Kansen zijn er over en weer, maar doelpunten vallen nog niet. Ondertussen komt Ruben Hummel in het veld voor Frank Bokdam. Het tempo gaat omhoog en het spel is inmiddels veranderd in een potje tafeltennis. Om nog maar eens meer aanvallende kwaliteiten in de ploeg te brengen wordt Dirk ‘Younes’ Rozema ingebracht door het nu al legendarische trainersduo Mark Vissers/Camiel Gerlach. Wouter Bloemendal wordt naar de kant gehaald.

De in grote getale aanwezige toeschouwers langs de kant schreeuwen onder het genot van een koud biertje en de ondergaande zon ONR naar de gelijkmaker. Het lukt de mannen in oranje ondanks de steun maar niet om de bevrijdende gelijkmaker te maken en het verdiende punt in de wacht te slepen.

Het laatste kwartier breek inmiddels aan en vanaf de kant wordt intens meegeleefd. De vanwege een blessure op de bank zittende Sjoerd Hoek wordt in het veld gebracht voor Edwin Bloemendal. Is dit de ommekeer? De wedstrijd speelt zich alleen nog maar af op de helft van Aduard. Aduard kan niet anders dan de ballen naar voren schieten, maar daar worden de ballen onderschept door de enige twee overgebleven verdedigers Sjoerd Hoek en Bertrik Nienhuis. Ruben Hummel probeert met een schot van afstand zich onsterfelijk te maken maar zijn schot mist de precisie. De bal gaat rond op het middenveld en ineens wordt Sven Buigholt diep gestuurd door Nick Pathuis. Buigholt komt 1 op 1 met de keeper, maar de bal stuitert net omhoog op het moment van schieten. ONR dringt nog steeds aan, maar de klok is inmiddels de grootste vijand geworden. Het lukt maar niet om de gelijkmaker te produceren. De arbiter van dienst blaast op zijn fluitje en maakt zo een einde aan een boeiende wedstrijd. ONR blijft gedesillusioneerd achter, wéér geen punten.

Aankomende zaterdag staat de uitwedstrijd tegen Stadspark op het programma. ONR zal gebrand zijn om daar eindelijk punten te pakken.

Supporters bedankt voor de steun!

 

Opstelling ONR:

Nick Kobes; Edwin Bloemendal (75. Sjoerd Hoek), Bertrik Nienhuis, Sander Ottens, Wouter Bloemendal (70. Dirk Rozema); Frank Bokdam (65. Ruben Hummel), Richie Kiel, Nick Pathuis; Sander Postma, Sven Buigholt en Jeroen Westra.

ONR verliest van koploper HFC’15

Op een zonovergoten sportpark Hoogkerk trad ONR 1 aan tegen koploper HFC15’. De eerste wedstrijd tussen beide teams werd een waar spektakelstuk, wat uiteindelijk resulteerde in een 3-6 overwinning voor de Hoogkerkers. De koploper van 3C is bezig aan een sterke reeks en lijkt op het kampioenschap af te steven.

ONR had dan ook niets te verliezen en kon vrijuit voetballen. Na de goede wedstrijd van vorige week werd vandaag weinig aan de opstelling veranderd. 3 afwezigen zorgden ervoor dat Sander Ottens, Wouter Bloemendal en Edwin Bloemendal in de basis mochten beginnen. Sjoerd Hoek moest de strijd in de warming-up staken en kon niet spelen.

Dat HFC goed kan voetballen werd snel duidelijk in het eerste bedrijf. Nog niet alle supporters waren door de poorten heen of de 1-0 stond al op het scorebord. Een variant bij een corner was de Roder verdediging te machtig. Snel daarna werd de 2-0 de touwen in geschoten. HFC kwam door op links en legde de bal vanaf de achterlijn terug op de 16. Evenals bij de eerste goal kon vrijuit worden ingeschoten en was keeper Kobes kansloos. De eerste geluiden waren al hoorbaar; ’daar gaan we weer..’. Waar in veel wedstrijden ONR het hoofd moest buigen door fout op fout te maken, liet de ploeg van Jeroen de Munck vandaag zien dat het knokt voor wat het waard is. Er werd goed gevoetbald en het veldspel begon vorm te krijgen. Er kwam meer rust aan de bal en er werden zowaar kansen gecreëerd. Sander Postma zag een schot net voorlangs verdwijnen en ook Sven Buigholt kreeg een mogelijkheid. Het was diezelfde Buigholt die vlak voor rust de aansluitingstreffer liet aantekenen. Na een goede pass van Frank Bokdam kon Buigholt alleen op de keeper af. Dat hij koelbloedig is werd bewezen en natuurlijk was dit een goal, 2-1.

Met een 2-1 stand werd er gerust en werden de tactische omzettingen op het magneetbord de hoofden van ONR ingeprent. Er werd niet gewisseld. Overigens wisselde de scheidrechter wel. Het opvallende jaren 80 tricot werd ingewisseld voor een degelijk blauw shirt. Had hij zijn briefje in het oude shirt laten zitten? De wissels werden in ieder geval niet goed meer genoteerd.

De tweede helft was een op en neer gaande strijd. Beide ploegen kregen kansen en lieten bij vlagen goed voetbal zien. ONR liet wederom zien dat het niet zomaar een ploeg is met slechts 5 punten op de ranglijst, maar dat het wel degelijk een lastige tegenstander kan zijn. Het spelbeeld leverde menig Hoogkerker zenuwen op. Ruben Hummel verving ondertussen de moegestreden Bokdam. ONR kwam beter en beter in de wedstrijd en had lange tijd het beste van het spel. Het was echter de kwaliteit van HFC die de doorslag gaf. Een afgeslagen bal werd vanaf 30 meter op goal geschoten en belandde snoeihard achter Kobes de kruising in, 3-1. HFC had door de goal haar vertrouwen teruggevonden en was opgestaan uit de dood. Een schot werd door Kobes op onorthodoxe wijze gestopt met zijn adamsappel, ‘ik had hem wel’. Even later was het Edwin ‘mini Flop’ Bloemendal die in een uiterste krachtsinspanning een bal van de lijn haalde nadat Kobes de bal had gestopt en de rebound gevaar opleverde. Kort hierop werd Edwin gewisseld en vervangen door Bas Been. In de uiterste slotfase overkwam ONR wat het dit seizoen meermaals is overkomen. Na een voorzet van Buigholt kopte Sander Postma onfortuinlijk op de lat. Naar eigen zeggen is dat dit seizoen de 16e keer: ‘ik had al op 25 goals gestaan als de paal en lat niet meededen’.

Nadat het eindsignaal werd gegeven door de arbiter klonken er positieve geluiden uit de oranje hoek. Er werd weliswaar verloren, maar wel tegen een goede ploeg. Er is een goede lijn te pakken die vertrouwen geeft voor de resterende wedstrijden. Misschien nog wel belangrijker; ondanks dat het stroef loopt dit seizoen blijft de groep het samen doen en wordt er niet op elkaar afgegeven.

Man of the match was overigens Jelle Bouma. De 16-jarige reservekeeper was foutloos en kon genieten van de wedstrijd én de zon.

De volgende wedstrijd is aankomende dinsdagavond. Aduard 2000 wordt ontvangen op sportpark Oranje, aanvang 18:30.

Tot dan!

 

Opstelling ONR:

Nick Kobes; Edwin Bloemendal (80. Bas Been), Bertrik Nienhuis, Sander Ottens en Wouter Bloemendal; Frank Bokdam (65. Ruben Hummel), Richie Kiel en Nick Pathuis; Sander Postma, Sven Buigholt en Jeroen Westra.

 

 

ONR 1 strijdend ten onder in goede wedstrijd tegen Be Quick 1887 zaterdag 1

 

Zaterdag 31 maart stond voor ONR 1 de thuiswedstrijd tegen Be Quick 1887 1 op het programma. Dat het een lastige wedstrijd zou worden voor de mannen van Jeroen de Munck stond vooraf vast. De heenwedstrijd op het kunstgras in Haren resulteerde in een 2-0 nederlaag voor de oranjehemden. Het goed voetballende Be Quick liet zien over een uitstekende ploeg te beschikken en gaf ONR geen kans. Vol vertrouwen kwamen ze dan ook naar sportpark Oranje.

Dat ONR een moeizaam seizoen draait is alom bekend, veel vertrouwen in een goed resultaat was er dan ook niet bij de aanhang. Daar kwam nog eens bij dat Sander Ottens, Wouter Bloemendal en Edwin Bloemendal afwezig waren vanwege een vrijgezellenfeest. Leon Schievels, Camiel Gerlach en Stijn Brasse moesten vanaf de kant toekijken wegens een blessure.

Vanaf minuut 1 liet ONR echter zien dat het niet zomaar over zich heen laat lopen. De eerste duels werden allemaal gewonnen en Be Quick had het zichtbaar lastig tegen een goed georganiseerd team. De eerste kans was dan ook voor ONR. Sven Buigholt werd diep gestuurd door Sander Postma en liep op de keeper af. Zijn schot mistte echter de overtuiging en kon worden gestopt. Be Quick herpakte zich een beetje en kreeg hier en daar een kansje. Oud-ONR spits Janco van den Bergs kopte hoog over na een voorzet op maat vanaf de zijkant. Zijn bal wordt overigens nog steeds gezocht.

ONR bleef knokken voor elke meter. Waar het veldspel in de heenwedstrijd voor Be Quick was, was dat vandaag toch echt voor ONR. Er werd geduldig opgebouwd achterin waar ditmaal met Jeroen Westra en Frank Bokdam veel voetbal stond en met Bertrik Nienhuis en Sjoerd Hoek betrouwbare verdedigers. Via het middenveld, waar Richie Kiel, Nick Pathuis en Ruben Hummel sterk speelden, werd keer op keer de aanval gezocht. Na een bal van Dirk ‘Younes’ Rozema werd Buigholt opnieuw diep gestuurd. Hij anticipeerde goed op het mistasten van een verdediger van Be Quick en kon doorstomen naar de goal. Helaas was het geluk niet aan de zijde van ONR, hoe kan het ook anders dit seizoen, en ging de bal niet in de goal.  Overigens zorgde Rozema ervoor dat een speler van Be Quick slecht heeft geslapen. Met een heerlijke panna stuurde hij zijn tegenstander het bos in. Op slag van rust kreeg Be Quick dan eindelijk een goed uitgespeelde kans. Het schot van van den Bergs werd echter uitstekend gepakt door keeper Kobes.

In de rust niets dan lovende woorden van trainer de Munck. Het vertrouwen op een goede tweede helft had de overhand bij ONR.

Het vertrouwen dat ONR voor het eerst sinds lange tijd weer eens had, was terug te zien in de tweede helft. Het spelbeeld bleef onveranderd en ONR kreeg een aantal kansjes. Postma zag zijn schot net naast verdwijnen en zelfs Sjoerd Hoek kwam aan de bal voor de goal van Be Quick. Na goed doorstappen ontving hij de bal van Postma. Of hij schoot of een voorzet gaf is nog altijd onbekend, de keeper kon de bal makkelijk vangen.

Dat ONR niet wist te scoren kwam de Rôners duur te staan. Het team werd in de loop van de tweede helft steeds verder teruggedrongen op eigen helft. De afstanden werden groter en er werd steeds meer gelopen. ONR was moegestreden en in het laatste kwartier klopte Be Quick steeds vaker op de deur. Ondertussen werd Rozema gewisseld en kwam A-junior Stef Venema in de ploeg. Ook Bertrik Nienhuis moest de strijd staken, hij werd vervangen door Bas Been. Be Quick kon de hele wedstrijd voetballend weinig inbrengen, maar was het laatste kwartier de ploeg met de meeste kansen. Een speldenprik van ONR leverde geen doelpunt op. In de 88e minuut mocht de sterk spelende A-junior Ruben Hummel uitrusten op de bank. Hij werd vervangen door zijn trainer Erik Kloosterman.

ONR leek voor het eerst dit seizoen de 0 te houden en belangrijker nog, leek een punt uit het vuur te slepen. Helaas bleek niets minder waar. Dat ONR in de hoek zit waar de klappen vallen werd pijnlijk duidelijk. In de derde minuut van de blessuretijd was daar de doodsteek voor ONR. De bal werd uitgeschoten, ondertussen kwam er een bal uit de dug-out van Be Quick gevlogen waardoor er snel kon worden ingegooid. De ingooi werd uit de 16 gekopt, maar belandde voor de voeten van een speler van Be Quick. De bal werd verkeerd geraakt maar viel in de verkeerde hoek in het net, 0-1. Overigens was het voorval met de bal de meeste spelers bij ONR niet opgevallen, zij waren te gefocust op verdedigen. Dit betekende echter niet dat Harm Gritter hiervan gediend was. Zijn pogingen om de bal van Be Quick dan ook gelijk maar op te eisen werden helaas niet gehonoreerd door de scheidsrechter.

 

Door de late goal blijft ONR steken op 5 punten. De mannen van de Munck hadden zeker meer verdiend vandaag, maar zoals het spreekwoord luidt: ‘de wedstrijd is pas afgelopen als de scheidsrechter voor het einde fluit’.

Dat neemt niet weg dat complimenten zeker op zijn plaats zijn. Er werd goed gespeeld door een geduldig en goed georganiseerd team.

 

Opstelling ONR: Nick Kobes; Frank Bokdam, Bertrik Nienhuis (75. Bas Been), Sjoerd Hoek, Jeroen Westra (C); Nick Pathuis, Ruben Hummel (88. Erik Kloosterman), Richie Kiel; Sander Postma, Sven Buigholt en Dirk Rozema (70. Stef Venema)

 

 

Geen Punten voor ONR in doelpuntenrijk duel tegen HFC’15

RODEN – Na de 1-1 gelijkspel vorige week tegen Aduard 2000 Kwam koploper HFC’15 op bezoek in Roden.

Al snel werd duidelijk dat de ploeg uit Hoogkerk voor de overwinning kwam en ONR werd direct onder druk gezet. Vooral op het middenveld kwam ONR te kort. Al na vijf minuten moest Nick Kobes in actie komen en keerde hij een vrije bal van HFC. ONR kwam niet onder de druk van HFC uit en zeven minuten later wist Sjoerd Hoek met een uitstekende sliding te voorkomen dat de 1-0 op het scorebord kwam. De corner die hieruit volgde kwam, onfortuinlijk voor ONR, op het achterwerk van topscorer Johan Honebeek van HFC en vervolgens in het doel. Zo stond ONR toch vrij snel op een achterstand.

HFC bleef ONR onder druk houden, maar wist de uitstekend keepende Kobes niet te passeren. Zo af en toe wist ook ONR een beetje naar voren te komen, maar tot veel meer van een schot van Leon Schievels dat over ging kwamen de Rodenaren niet.
In de 25e minuut had ONR recht op een strafschop, maar de handsbal in de 16 werd door de scheidsrechter niet gezien. Niet veel later wist aanvoerder Sander Ottens met een diepe bal over rechts Nick Pathuis weg te sturen. Zijn voorzet was helaas net iets te hoog voor Sven Buigholt en Schievels.

Hoewel ONR onder druk bleef staan kwamen ze er steeds vaker uit. Waar aan de ene kant alle pogingen van HFC ten prooi vielen voor Nick Kobes wist aan de ander kant de keeper van HFC een goed schot van Stijn Brasse te keren. Toch waren de meeste voorzetten die ONR voor het doen van HFC kreeg te hoog en gingen de aanvallers er veelal aan onderdoor. Vijf minuten voor het rustsignaal kreeg HFC nog twee grote kansen. Eerst weet Kobes zijn doel goed te verkleinen door goed uit te komen en niet veel later is hij de winnaar na een flipperkast situatie vlak voor het doel.

En dan is daar de oude voelbalwet: Valt hij aan de ene kant niet, dan valt hij aan de andere kant. De 3e hoekschop van ONR werd goed voorgegeven en net als een week eerder weet Sander Postma hem fraai in te koppen. Zo gaan beide teams met een 1-1 ruststand aan de thee.

In de tweede helft is er weinig verschil in het wedstrijdbeeld. HFC valt aan, en ONR komt er maar moeilijk uit. Al vrij snel komen de Hoogkerkers ook weer op voorsprong. Ze hebben hier echter wel hulp van de aanvoerder van ONR bij nodig. Een vrije bal Van HFC word door Ottens verlengd en dit maakt Nick Kobes kansloos.
Ook de 1-3 laat niet lang op zich wachten, hoewel Kobes nog een aantal keer knap weet te redden is het weer Honebeek die weet te scoren.

Trainer Jeroen de Munck besluit in te grijpen en kiest voor een iets aanvallendere tactiek en hij brengt Ritchie Kiel voor de moegestreden Buigholt. Dit blijkt een goede keus, want koud in het veld weet hij een knap voorgegeven vrije bal van Ottens tegendraads in te koppen. ONR begint er met deze aansluitingstreffer in te geloven en gaat op jacht naar meer. Lang hoeft ONR niet te wachten op de gelijkmaker. De in de rust voor Brasse ingebrachte Camiel Gerlach ziet zijn schot nog geblokt worden, maar de attente Frank Bokdam weet de rebound van dichtbij in te schieten.

ONR voelt dat HFC het even kwijt is en gaat vol voor de overwinning. Postma word nog een keer onterecht afgevlagd en weet even later nog een keer de lat te raken, maar hij wil er niet in. Ook Hoek weet nog een keer de lat te raken.

Toch is het HFC die de wedstrijd binnen weet te slepen. Tien minuten voor tijd weet Kobes in eerste instantie nog te redden, maar ziet hij vervolgens de rebound ingetikt worden. Even later weer HFC via een snelle counter ook de 3-5 te maken. Met ONR vol op de aanval komt er veel ruimte en daar maken de geslepen aanvallers uit Hoogkerk gretig gebruik van.

Het word nog erger voor ONR. Honebeek versiert aan de zijlijn met een schwalbe een vrije trap. Wouter Bloemendaal raakt alleen de bal en gaat duidelijk voor Honebeek langs, maar de scheidsrechter trapt in de schreeuw van de aanvaller en geeft een vrije bal. Uit de nasleep van deze vrije bal weet Honebeek zijn 4e van de middag te maken en brengt daarmee de eindstand op 3-6.

Over de hele wedstrijd gezien is HFC wel een terecht winnaar, ze waren duidelijk sterker. Toch verdiende ONR misschien wel meer na een sterke tweede helft. Volgende week wacht al weer een sterke tegenstander. Dan mogen de Rodenaren naar Loppersum die, net als HFC, de eerste twee wedstrijden wist te winnen.

Opstelling: Nick Kobes, Edwin Bloemendaal, Sander Ottens (A), Wouter Bloemendaal, Nick Pathuis, Sjoerd Hoek, Sven Buigholt (Richie Kiel), Frank Bokdam, Stijn Brasse (Camiel gerlach), Sander Postma, Leon Schievels (Rik Nijhof).

ONR houdt een punt over aan de eerste competitie wedstrijd

Aduard – In de stralende zon was het goed vertoeven aan de zijlijn in Aduard. Aduard kwam sterk uit de startblokken waardoor ONR vol in de verdediging moest. Het leek erop dat ONR een zware middag zal gaan hebben. Toch was het ONR die de score opende, Sven Buigholt wist in de 10e minuut het net te vinden waardoor ONR met 0-1 voor kwam te staan.

Hierdoor was Aduard even van slag en kon ONR iets meer vooruit gaan voetballen. In de 17e minuut resulteerde dat in een corner die geweldig werd voorgegeven door Sven Buigholt en nog mooier werd ingeknikt door Sander Postma, waardoor ONR met 0-2 voor kwam te staan. In de 40e minuut was het weer Postma die vanuit een counter zelfs de 0-3 op het scorebord zette.

Aduard deed nog wat terug voor rust door in de blessure tijd van de eerste helft via een prachtige aanval de 1-3 te maken.

Het beloofde een pittige 2e helft te worden waarin ONR de voorsprong zou moeten verdedigen. Aduard drong aan en ONR kwam er niet meer aan te pas, het was wachten op de 2-3, die dan ook niet heel lang op zich liet wachten. ONR kreeg de bal niet weg uit de 16 en de spits van Aduard wist onder Aanvoerder Sander Ottens door te schieten. Hoewel het schot niet hard was zag Nick Kobes de bal pas laat op zich afkomen en stond hij ook nog op het verkeerde been.

De gelijkmaker moest uit een penalty komen. De in de rust ingevallen Camiel Gerlach raakte de aanvaller van Aduard dan wel niet, maar de scheidsrechter “had het gevoel dat het een penalty was” en legde de bal toch op de stip. Zelfs de aanhang van Aduard achter het doel vond het geen penalty, maar de scheidsrechter bleef bij zijn beslissing en de strafschop werd feilloos ingeschoten.
In de slotfase was ONR nog een paar keer gevaarlijk en verdiende het ook een strafschop na een handsbal in de 16, maar dit werd door de scheidsrechter weggewuifd.

Hoewel er een 0-3 voorsprong werd weggegeven moet ONR dit punt koesteren, de wedstrijd verdiende uiteindelijk geen winnaar, en elk punt zal belangrijk zijn dit seizoen, waarin handhaving het hoogst haalbare lijkt.
Met het punt op zak konden de “mannen” van Jeroen de Munck zich opmaken voor de festiviteiten in Roden waar de Rodermark elk jaar voor een hoop gezelligheid zorgt. Volgende week treft ONR op het eigen Sportpark Oranje de koploper HFC’17 die met 7-0 van Stadspark wist te winnen.

Opstelling: Nick Kobes, Bas Been (Camiel Gerlach), Wouter Bloemendaal, Sander Ottens (A), Edwin Bloemendaal, Stijn Brasse, Frank Bokdam, Sjoerd Hoek (Nick Pathuis), Sven Buigholt, Sander Postma, Leon Schievels (Rik Nijhof).

ONR thuis onderuit tegen ervaren GRC

Eindelijk had ONR een wedstijd op het eigen sportpark Oranje aan de hullenweg in Roden.
Na 5 keer een uitwedstrijd gespeeld te hebben was het eindelijk zo ver en kwam GRC uit Groningen op bezoek.

Het was tijdens deze wedstrijd erg duidelijk dat ONR erg veel ervaring kwijt is geraakt. Hoewel er niet slecht werd gevoetbald, werd er niks gecreëerd. Vanuit de achterhoede werd nog gevoetbald, en kon het middenveld ook wel bereikt worden, maar vervolgens kreeg het middenveld de bal moeilijk bij de voorhoede en ging het vaak weer terug.

Dit wil niet zeggen dat er niet gewerkt werd, maar ONR miste gewoon de ervaring, die de ploeg uit Groningen wel had, om echt kansen te creëren. Alleen Leon wist een keer voor de keeper te komen, maar zijn schot werd gekeerd door de gelegenheidsdoelman van GRC.

Ook in de tweede helft was het wedstrijdbeeld niet anders, wel wist GRC 2 keer te scoren, waardoor er een eindstand van 0-2 op het scorebord kwam.
Het blijft voor ONR wachten tot de ziekenboeg leegstroomt zodat er gebouwd kan worden aan een nieuw elftal, maar voorlopig moet Trainer De Munck roeien met de riemen die hij heeft.

 

Komende Zaterdag gaat ONR naar Aduard voor de eerste competitie wedstrijd. ONR kan dus direct aan de bak aangezien Aduard vorig seizoen nog uitkwam in de tweede klasse.

ONR – SJS

Afgelopen zaterdag kon de wedstijd ONR-SJS niet plaats vinden omdat het hoofdveld op sportpark Oranje te nat was. De verwachting was dat dit op dinsdag niet anders zou zijn, waardoor ONR dus thuis speelde in Stadskanaal op het kunstgras van SJS.

ONR kamt aan het begin van het seizoen al met een aantal blessures, ook zijn er nog enkele spelers die nog met vakantie zijn. Mede hierdoor begon ONR de wedstrijd met een erg jonge groep, de gemiddelde leeftijd was 21,2 jaar. Dat was in het begin van de wedstrijd erg duidelijk, ONR was erg zoekende en kwam moeilijk onder de druk van SJS uit. Dit leidde echter tot weinig kansen en langzaam aan kwam ONR meer in zijn spel en waren beide partijen aan elkaar gewaagd.

In de 20e minuut had ONR in de opbouw onnodig balverlies en omdat Nick ver voor zijn doel stond kon de spits van SJS de bal over hem heen, via de lat inschieten. Bij alle goals die ONR in de voorbereiding tegen heeft gekregen is Nick kansloos geweest en is hij nog niet echt getest. In de eerste helft zou daar ook geen verandering in komen.

In de tweede helft kwam Joep in de ploeg voor Dirk, waardoor er iets meer snelheid aan de rechterkant in het veld kwam. Toch duurde het weer even voor ONR onder de druk uit kwam.
Wel kon Nick eindelijk laten zien dat ONR dit seizoen weer een goede keeper in de selectie heeft.
Met enkele prachtige reddingen wist hij te voorkomen dat SJS de voorsprong kon uitbreiden.

In de 75e minuut kwam ONR op gelijke hoogte, na een goede actie van Sven kon Bas, die net in de ploeg was gekomen, de gelijkmaker op het scorebord zetten. SJS wist even niet onder de druk van ONR uit te komen. Nog geen acht minuten later was het weer Sven die de bal bij aanvoerder Leon bezorgde. Zijn eerste poging werd nog geblokt, maar in tweede instantie wist hij de keeper van SJS te passeren en kwam ONR op voorsprong.

De laatste 10 minuten zette SJS een tandje bij en was het erg duidelijk dat ONR ervaring en kracht te kort kwam. Gelukkig Wist Nick met enkele voortreffelijke reddingen de schade beperkt te houden. Toch kon ook hij niet voorkomen dat SJS vlak voor tijd de gelijkmaker kon maken.

Hopelijk zijn Jeroen, Camiel, Sjoerd, Jelmer en Richie weer snel terug van hun blessures en zijn ook Sander en Frank er volgende keer bij, zodat er iets meer ervaring in de ploeg komt. Dan kan Trainer Jeroen de Munck ook beginnen om een nieuw ONR neer te zetten.
Het is duidelijk dat er nog wat moet gebeuren om een nieuw team neer te zetten, maar wat er tot nu toe is laten zien geeft hoop voor de toekomst.

 

 

Glimmen – ONR

Op een prachtig veld in Glimmen trapten Glimmen en ONR af voor de eerst officiële wedstrijd van het seizoen. ONR waar een ware leegloop heeft plaatsgevonden in de zomer moet dit seizoen bouwen aan een nieuw elftal, waarin plaats is voor jonge talenten.
Omdat Jelmer in de warming up af moest haken kwam er een plek vrij voor Sander, die net terug van vakantie nog maar één training achter de rug had.

In de voorbereiding deed ONR net als vorig jaar weer mee aan het toernooi bij vv Nieuw Roden, maar deed het dit jaar minder dan vorig jaar, toen het toernooi werd gewonnen. Nu eindigde ONR op een derde plek. Trainer Jeroen de Munck was ook niet erg tevreden over het vertoonde spel.

Hoe anders kwam ONR aan de aftrap van de eerste bekerwedstrijd. Het jonge elftal kwam goed mee tegen het ervaren team van Glimmen. Helaas kwam Glimmen toch binnen 20 minuten op een 1-0 voorsprong. In een open eerste helft waren er weinig kansen voor beide teams en werd er gerust met een 1-0 stand op het bord.

In de tweede helft Bleef het een open wedstrijd en in de 61e minuut kwam ONR verdient op 1-1 door een goal van Sander, die ondanks de weinige voorbereiding toch erg scherp en gretig oogde. Zelf geeft Sander aan dit seizoen voor de gouden schoen van de gemeente Noordenveld te gaan, die voor het eerst zal worden uitgereikt aan de meest scorende speler van de gemeente.

In de slotfase wist Glimmen toch nog de winst binnen te slepen na een fout achterin en een onterechte penalty, waardoor de eindstand op 3-1 kwam.

Hoewel er dus geen enkel punt mee is genomen naar Roden was trainer Jeroen de Munk tevreden over het getoonde spel. ONR zal nog tegen SJS uit Stadskanaal en GRC Groningen aan moeten treden Voor de beker, waarna op (rodermarkt)zaterdag 23 september de eerste competitie wedstrijd tegen Aduard op het programma staat.