Corona-maatregelen vv ONR

De nieuwe maatregelen tegen het corona-virus zijn ongetwijfeld niet aan onze leden voorbijgegaan. We vinden het ontzettend jammer dat onze kantine dicht moet blijven en dat publiek niet meer welkom is. Wel begrijpen we de maatregelen en hopen we dat er snel weer meer mogelijk is!

Om voor iedereen duidelijkheid te scheppen staan hieronder de maatregelen die op ons sportpark gelden. Ook voor onze teams die uit spelen staat waar rekening mee gehouden dient te worden. 

Maatregelen kantine

De kantine is de komende tijd gesloten voor gasten. Er is één bestuurslid of commissielid aanwezig om gasten te ontvangen. Dit bestuurslid of commissielid verzorgt de koffie of thee voor vervoerders van uit-teams en de ranja of thee voor de spelers. Dit is op te halen op het terras.

Rond de kantine zijn op verschillende plekken dispensers met desinfectie gel. Bij aankomst kan iedereen zijn of haar handen ontsmetten.

De wc’s in de kantine zijn te gebruiken voor vervoerders en begeleiding van teams. 

Voor vervoerders die moeten wachten na de wedstrijd zijn zitplaatsen gecreëerd op het terras. Er zijn géén staanplaatsen.

Maatregelen kleedkamers

In de hal van de kleedkamers is een looproute aangebracht. De deur aan de kant van de parkeerplaats is de ingang van de kleedkamers en de deur aan de kant van de velden is de uitgang.

Voor de senioren en JO19 geldt dat er per kleedkamer maximaal 6 personen tegelijk aanwezig mogen zijn. We doen ons best twee kleedkamers per team vrij te maken maar dat lukt niet altijd. Als er maar 1 kleedkamer per team beschikbaar is, zal dus in etappes omgekleed of gedoucht moeten worden.

Voor de JO8 tot en met de JO17 geldt het maximum aantal van 6 personen niet. Wel moeten de leiders en coaches afstand houden. Het is wel raadzaam om omgekleed naar ONR komen. De spelers krijgen de kleding mee naar huis.

Er mag worden gedoucht bij ONR. Er zijn twee douches afgeplakt waardoor slechts twee personen tegelijk kunnen douchen. 

Tijdens wedstrijden

Publiek is niet welkom bij de wedstrijden. Alleen leiders en begeleiders van teams mogen langs de lijn staan tijdens de wedstrijden. Onder begeleiding van een team vallen de leider/coach, assistent, scheidsrechter/spelbegeleider en vervoerders van het uitspelende team. Bij het vervoer naar uitwedstrijden mogen volgens de richtlijnen van het RIVM maximaal 4 mensen tegelijk in de auto. Een mondkapje is niet verplicht maar we raden het wel aan.

In de dug-outs en op bankjes langs de velden worden de plaatsen aangegeven waar mensen mogen zitten. Indien nodig worden er stoelen bij gezet om de onderlinge afstand te behouden.

Alle teams worden verzocht na hun wedstrijden gelijk naar huis te gaan. Het is niet toegestaan om te blijven hangen na afloop of te kijken naar andere wedstrijden.

Tijdens trainingen

Tijdens trainingen mogen ouders en leiders niet het sportpark op. Alleen de trainers en spelers/speelsters mogen op het sportpark komen. Voor de ouders die hun kinderen brengen is een ‘kiss and ride’ route aangebracht. Bij het oprijden van de parkeerplaats sla je gelijk rechtsaf en maak je een rondje over de parkeerplaats. Bij de fietsenstalling kunnen de kinderen uitstappen. Voor het ophalen na de trainingen geldt hetzelfde. 

Handhaven

Bij aankomst op ons sportpark krijgen gasten een kopie van onze regels.

Elk moment van de dag is een bestuurslid of commissielid aangewezen als corona-aanspreekpunt. Deze persoon zal waar nodig mensen aanspreken op hun gedrag. Er wordt eerst twee keer gewaarschuwd bij het overtreden van onze regels. Bij een derde keer is het corona-aanspreekpunt bevoegd je te verwijderen van het sportpark.

Echter gaan wij ervan uit dat iedereen zich aan de regels houdt.