ONR Futsal 1 pakt volle buit in eigen huis!

In een volgepakte sporthal Peize heeft ONR met 7-3 weten te winnen van Futsal Frisia.

De wedstrijd werd goed begonnen en ONR had veel balbezit op de helft van Frisia. Er werden een aantal kansen gecreëerd maar het duurde een kwartier voordat het publiek voor het eerst op de banken stond. Na een pass van Fokko kronemeijer wist Mats Wolthuis de 1-0 binnen te werken. Niet lang daarna werd de voorsprong verdubbeld. Frank Bokdam gaf de bal aan Hendrik Rozema. Rozema zette vervolgens een actie in die hij bekroonde tot een doelpunt.

Na rust zette ONR het goede spel voort. Er waren echter wel wat slordigheden de ploeg in geslopen. Het kwam dan ook niet uit de lucht vallen dat de gasten wat terug deden, waardoor de 2-1 op het scorebord werd gezet.
ONR rechtte de rug en herpakte het goede spel dat het reeds tentoongesteld had. Wederom Hendrik Rozema wist het net te vinden op aangeven van Rik de Boer. ONR wist alweer de marge van twee goals verschil niet vast te houden en zag de 3-2 vallen. Het spel golfde op en neer, maar ONR bleef sterk spelen. De vierde goal van ONR werd gemaakt door Fokko Kronemeijer. Op aangeven van Mats Wolthuis wist Kronemeijer de 4-2 binnen te schieten. Wederom kwam Frisia terug in de wedstrijd en werd de 4-3 op het scorebord gezet.
De 5-3 betekende de derde treffer van Rozema. Na een lange bal van de sterk keepende Tarick Kalfsbeek werd de eerste poging van Rozema gestopt door de doelman. Ook de rebound viel ten prooi aan de keeper. Zoals het spreekwoord luidt was driemaal scheepsrecht en was de derde poging wel raak.

Futsal Frisia besloot om met een extra veldspeler te spelen, waardoor het doel leeg was. Deze keuze pakte verkeerd uit en ONR wist de wedstrijd te beslissen. Wolthuis kon van afstand binnenschieten en zo de 6-3 maken. De laatste goal werd ook gemaakt door Wolthuis, die zo ook een hattrick wist te maken. Na wederom een lange worp van Kalfsbeek wist Wolthuis de bal te controleren en te scoren, ondanks dat de invliegende keeper het tij nog trachtte te keren.

Door deze 7-3 overwinning komt Futsal ONR op 32 punten. In de resterende vijf wedstrijden heeft de equipe van Harm Gritter een voorsprong van 6 verliespunten ten opzichte van de concurrentie te verdedigen.

Volgende week vrijdag, 1 maart, staat de uitwedstrijd tegen hekkensluiter Grootegast op het programma.