18.05.2014 11:07 Leeftijd: 40 days

B1 verrast vriend en vijand en rekt het seizoen


Een heel mooi doelpunt wordt gevierd, Rik Nijhof kopt de voorzet van Dennis Pitia krachtig in.

Start van de wedstrijd.

Actie

Penal! En daar is niet iedereen het mee eens.

Vliegende John.

Sjoerd haalt de bal van de lijn.

In een bloedstollend duel met Stiens B1 hebben de mannen van B1 zichzelf afgelopen zaterdag een plek in de tweede ronde van de nacompetitie geschonken. Na een 4-2 overwinning in het uitduel wist ONR onder toeziend oog van een grote groep supporters thuis met 3-2 opnieuw aan het langste eind te trekken.

De komende zaterdagen volgen opnieuw twee duels, ditmaal tegen hoofdklasser Kollum. De winnaar speelt vervolgens op neutraal terrein om een plek in de hoofdklasse.

Dat ONR B1 nu in de nacompetitie kans maakt op promotie heeft vriend en vijand verrast. In de winterstop moest iedere Rôner met een Oranje hart nog vrezen voor degradatievoetbal voor B1. Dat was vooral het gevolg van een futloos en teleurstellend afsluiting van het najaar, met een reeks onverklaarbare en onnodige verliespartijen. De afgrond van de (directe) degradatie kwam angstvallig dichtbij.

Gelukkig bleven de pupillen van trainer Danel Strijker naar boven kijken en in het voorjaar trotseerden zij menig hoger geklasseerde ploeg. Als een Phoenix die uit zijn eigen as herrijst, knokte B1 zich van de elfde en voorlaatste plaats steeds verder omhoog, dankzij overwinningen op de toenmalige nummers twee, drie en vier.

Ook de derby tegen rivaal Roden B1 werd aan de zegekar gehangen. Niet alleen eindigde B1 op de zesde plek en dus ‘in het linkerrijtje’, maar het wist bovendien de derde periode nipt achter kampioen Trynwalden als tweede af te sluiten. En daarmee dus promotievoetbal te verdienen.

Meer foto's in het ONR Webalbum.


ONR website sponsoren

Website sponsoren

De website wordt mede mogelijk gemaakt door onze sponsoren. 

Kijk op de pagina sponsoren voor meer informatie.